...Διαφημιστείτε στο blog Aνάποδοι. Επιλέξτε το διαφημιστικό πακέτο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και επικοινωνήστε μαζι μας στο email anapodoi@hotmail.gr...

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Εφαρμογή εντομοαπωθητικών σε παραγωγικά ζώα και χώρους ενσταβλισμού, για πρόληψη νοσημάτων μεταδιδόμενων με εξωπαράσιτα και έντομα

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ Φλώρινας ενημερώνει όλους του κτηνοτρόφους ότι, εξαιτίας των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών των τελευταίων ημερών (υψηλές θερμοκρασίες, αυξημένη υγρασία), ευνοείται ο πολλαπλασιασμός εντόμων και εξωπαρασίτων που πολλές φορές είναι φορείς μεταδιδόμενων ασθενειών μεταξύ των ζώων.


Για τον λόγο αυτό συνιστάται η χρήση εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών ουσιών στα παραγωγικά ζώα και στους χώρους ενσταβλισμού τους, προς αποφυγή μετάδοσης ασθενειών, όπως η Οζώδης Δερματίτιδα βοοειδών, ο Καταρροϊκός Πυρετός αιγ/των, ο Πυρετός του Δυτικού Νείλου σε ιπποειδή και, επιπλέον, εξαιτίας πληροφοριών περί έντονης έξαρσής τους σε γειτονικές χώρες.

Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι μετά τη χρήση αυτών των ουσιών, να τηρούν τους χρόνους αναμονής για τα παραγόμενα προϊόντα τους και, για κάθε υποψία ασθένειας να απευθύνονται στα κατά τόπους αρμόδια Κτηνιατρικά Γραφεία.
 

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΔΑΟΚ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΤΙΝΗΣ
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΡΙΚΗΣ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .