...Διαφημιστείτε στο blog Aνάποδοι. Επιλέξτε το διαφημιστικό πακέτο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και επικοινωνήστε μαζι μας στο email anapodoi@hotmail.gr...

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

28 χρόνια Πρέσπεια: Με Μίκη, Μητσιά και Πάολα...Αναλυτικά το πρόγραμμα + Video


Συναυλίες στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στη Μικρή Πρέσπα, στην πόλη της 

Φλώρινας, στο Αμύνταιο αλλά και στην παραλία της λίμνης Βεγορίτιδας στον 

Άγιο Παντελεήμονα περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων 

«Πρέσπες 2017». 


Το μακροβιότερο πολιτιστικό Φεστιβάλ στην Περιφέρεια -και μάλιστα στο βορειότερο άκρο της ελληνικής μεθορίου- κλείνει φέτος τα 28 του χρόνια.

Κεντρικό θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι το αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, με μια μεγάλη συναυλία, που θα γίνει το Σάββατο 26 Αυγούστου, στον Άγιο Αχίλλειο. 

Ο
Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος πρώτος ερμήνευσε τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα παρουσιάσουν στο κοινό το πορτρέτο αυτής της σπουδαίας μορφής των Γραμμάτων μέσα από στίχους και κείμενα δικά του αλλά και άλλων, σε επιμέλεια της Αγαθής Δημητρούκα.

Θα ακουστούν τραγούδια σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι (από "Αθανασία", "Της γης το χρυσάφι", "Χειμωνιάτικος ήλιος"), καθώς και από τη συνεργασία του ποιητή με άλλους συνθέτες, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης.


Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 23 Αυγουστου στο Αμύνταιο, όπου ο εμβληματικός ποδοσφαιριστής Μίμης Δομάζος, θα παρουσιάσει το βιβλίο για τη ζωή του και παράλληλα θα τιμηθεί απο τον Ερμή Αμυνταίου.

Η συνέχεια δίνεται το βράδυ της Πέμπτης 24 Αυγούστου με μια μεγάλη συναυλία της Ηρώς Σαΐα που οργανώνουν από κοινού ο Οργανισμός των εκδηλώσεων Πρέσπες και ο Δήμος Αμυνταίου, με τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρου Ξαρχάκου, στον αύλειο χώρο της νέας δημοτικής βιβλιοθήκης "Γ. Λιάνης". 
 
Την Παρασκευή 25 Αυγούστου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική βραδιά στο Αμύνταιο με το νεανικό συγκρότημα Μέλισσες.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με τους Μανώλη Μητσιά και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον Αγ. Αχίλλειο, με παρουσιαστή τον Αλέξη Κωστάλα.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου συναυλία από την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»  στην πλατεία της Φλώρινας. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στα κινηματογραφικά τραγούδια του Μίκη από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. 

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει με λαϊκή μουσική βραδιά με την Πάολα, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα, στη λίμνη Βεγορίτιδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .