Με τις περισσότερες εκδηλώσεις στο Αμύνταιο τα Πρέσπεια 2017 (video)

Οι Πρέσπες είναι Εθνική υπόθεση... Τα Πρέσπεια δεν είναι ένα απλό φεστιβάλ αλλά τόπος προσκυνήσεως και ότι ο Οργανισμός Πρεσπείων ίσως είναι και ο μόνος οργανισμός στην Ελλάδα που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, ξεκίνησε ο Γιώργος Λίανης την παρουσίαση του προγράμματος των Πρεσπείων 2017 από το Αμύνταιο.

 
Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε, ο δήμαρχος Αμύνταιο κ. Κων/νος Θεοδωρίδης, ο οποίος με μια λακωνική του δήλωση ευχαρίστησε τον καλλιτεχνικό διευθυντή των Πρεσπείων κ. Γ. Λιάνη, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Αμυνταίου, ενώ επανήλθε λίγο αργότερα, κάνοντας μνεία για τους δεσμούς αδελφοποίησης που έχει συνάψει ο δήμος Αμυνταίου με τον Δήμο Καραβά της Κύπρου, ορμώμενος απο την μουσικοχορευτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου στο περίβολο της Δημόσιας βιβλιοθήκης της πόλης, προς τιμήν της Κυπριακής αποστολής που θα φιλοξενηθεί στην περιοχή.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής , κ. Γιώργος Λιάνης , ο οποίος τόνισε επιπλέον, οτι ο θεσμός των Πρεσπείων είναι εθνική υπόθεση, καθώς είναι μια περιοχή με σπουδαίο γεωγραφικό στίγμα, που θα πρέπει αναπτυχθεί περαιτέρω και οτι μέσα απο τις εν λόγω εκδηλώσεις, τιμάτε η ακριτική περιοχή και κυρίως οι ακρίτες κάτοικοι της.
Επισήμανε, οτι παρά την οικονομική στενότητα του διανύει ο Οργανισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων Πρεσπών – Φλώρινας, γίνονται προσπάθειες για να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις των εκδηλώσεων.
Στη συνέχεια ο κ. Λιάνης αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων , ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τους συνεργάτες του στον οργανισμό, όσο και τους ανθρώπους του Δήμου Αμυνταίου , για την ανιδιοτελή προσφορά και την εργατικότητα τους.

δείτε τα βίντεο που ακολουθούν:















Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Οι ...Αθηναίοι μυρίστηκαν μέλι και πλακώσαν σαν τις μέλισσες στο μέλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι κάτοικοι βλέπουν το τυρί αλλά όχι την φάκα

      Διαγραφή
  2. Οσο πιο λακωνικος ειναι ο δημαρχος αμυνταιου, τοσο καλυτερα για την περιοχη και τον τοπο. Ας ελπισουμε οτι στο τελος θα πιει το "αμιλιτο νερο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .