Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Γυρίσαμε τις λίμνες του Αμυνταίου και ανακαλύψαμε έναν υπέροχο προορισμό (και) για καλοκαιρινά ταξίδια...αφιέρωμα του Αθηνόραμα travel.gr

Δεν υπάρχει άλλο μέρος σε ολόκληρη την Ελλάδα με τη λιμναία μαγεία του Νομού Φλώρινας. Τέσσερις μοναδικές λίμνες, η απέραντη Βεγορίτιδα, η μικρούτσικη Ζάζαρη, η Χειμαδίτιδα και η λίμνη Πετρών, λάμπουν με τη δική τους ομορφιά και, κυκλωμένες από τρία μυθικά βουνά, το Βίτσι, τον Βόρα ( Καϊμακτσαλάν ) και το Βέρμιο, δημιουργούν ένα μαγευτικό σύνολο, που σε συνδυασμό με το αρχιτεκτονικό και γαστρονομικό ενδιαφέρον της περιοχής αποτελούν μια μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα πρόταση τουριστικής εξόρμησης, ακόμα και το καλοκαίρι. 

 
Έχει και άλλα ονόματα αυτή η υπέροχη λίμνη: Άρνισσα, λίμνη Αγίου Παντελεήμονα­, λίμνη του Οστρόβου. Έχει και μια μυθική­ ατμόσφαιρα που δεν συναντάς πουθενά­ αλλού κι ένα μοναδικό οικοσύστημα που σε μαγεύει. Δεκάδες διαφορετικά είδη πουλιών­ ( κορμοράνοι, πελεκάνοι, μαυρόκοτες και κύκνοι μεταξύ άλλων ) φλυαρούν ανάμεσα­ στις καλαμιές σαν κουτσομπόλες γειτόνισσες.

Η Βεγορίτιδα, άλλωστε, αποτελεί και καταφύγιο για πλήθος άγριων πουλιών –κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι λάτρεις του bird watching, που κατευθύνονται στα 3 παρατηρητήρια στις όχθες της–, ενώ την ίδια στιγμή στην περιοχή Γκρέμια ( γκρεμοί ) έχει αναπτυχθεί ένα πολύ ιδιαίτερο μίνι οικοσύστημα, όπου ζουν από αρκούδες μέχρι κοπάδια αγριογούρουνων που βόσκουν και παίζουν, αδιάφορα για την παρουσία των ανθρώπων. 


δείτε εδώ όλο το αφιέρωμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .