Ποιο είναι το νέο Οργανόγραμμα του ΟΑΕΔ

Μετά από 40 και πλέον έτη και τουλάχιστον τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, ο ΟΑΕΔ «γυρίζει σελίδα» και ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία το νέο του Οργανόγραμμα. 
 
Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα πρέπει να έχει δημοσιοποιηθεί έως τις 25 Ιουλίου το αργότερο και στον Οργανισμό βάζουν τις τελευταίες «πινελιές».
Οι κυριότερες αλλαγές που θα υπάρχουν στο νέο Οργανόγραμμα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika news, σχετίζονται με τον τρόπο εξέλιξης των προγραμμάτων απασχόλησης, με τον καλύτερο συντονισμό και με τη διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων. Ειδικότερα οι βασικές αλλαγές σε σχέση με το σημερινό Οργανόγραμμα, έχουν ως εξής:

1)    Δημιουργείται Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού – πρόκειται για μια νέα διεύθυνση που θα υπάγεται απευθείας στον εκάστοτε διοικητή του Οργανισμού και στοχεύει στο να αναβαθμίσει ποιοτικά τον ΟΑΕΔ. Ειδικότερα, αυτή η καινούργια διεύθυνση θα επεξεργάζεται πληροφορίες για το πώς έτρεξαν τα προγράμματα απασχόλησης, τι κύλησε θετικά και τι αρνητικά, καθορίζοντας στην ουσία τι θα προκύπτει στο μέλλον. Παράλληλα θα υπάρχει έλεγχος και σύγκριση με προγράμματα του εξωτερικού, μέσα από τη δημιουργία τμήματος διεθνών σχέσεων εντός της εν λόγω Διεύθυνσης που αποκτά στοιχεία «ραχοκοκαλιάς» του Οργανισμού.

2)    Η Διεύθυνση Συντονισμού συγχωνεύεται με εκείνη της κατάρτισης. Απώτερος σκοπός να υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση των προγραμμάτων που θα ακολουθήσουν.

3)    Η Διεύθυνση Ανθρώπινων Πόρων θα υπάγεται εφεξής στη Διεύθυνση Διοικητικού. Αυτό εκτιμάται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται καλύτερη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων του ΟΑΕΔ έτσι ώστε να επιλέγονται πραγματικά οι καλύτεροι για τις πιο κρίσιμες θέσεις.
Υπολογίζεται ότι μετά τη δημοσιοποίηση του νέου Οργανογράμματος σε ΠΔ θα απαιτηθούν τουλάχιστον δυόμιση με τρεις μήνες για να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά. Προηγείται βέβαια η στελέχωση των νέων θέσεων με τους καταλληλότερους υπαλλήλους. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι από τον Οκτώβριο και μετά το Οργανόγραμμα θα λειτουργεί κανονικά συνδράμοντας στην ομαλοποίηση της λειτουργίας του ΟΑΕΔ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια