Εργοτάξιο θυμίζει το Νυμφαίο...

Εικόνα εργοταξιου εμφανίζει σήμερα η Τ.Κ. Νυμφαίου, καθώς θρυμματισμένα τοιχία , λακκούβες, φθαρμένες πέτρινες σκαλωσιές, ανοιχτά φρεάτια και αδιευθέτητες πέτρες μπορεί να παρατηρήσει κανείς στην κεντρική πλατεία του χωριού και μάλιστα εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου.


Η εν λόγω κατάσταση, έχει σαν συνέπεια να προκαλεί αλγεινή εντύπωση στον τουρίστα-επισκέπτη , υποβαθμίζοντας παράλληλα την αισθητική εικόνα του παραδοσιακού οικισμού αφενός, αφετέρου τίθενται ζητήματα ασφάλειας ακόμα και των γηγενών κατοίκων, ιδιαίτερα το βράδυ όταν η ορατότητα είναι περιορισμένη.


Το blog anapodoi απευθύνθηκε στον αντιδήμαρχο Αμυνταίου με καταγωγή απο το Νυμφαίο, Ιωάννη Νάτση, για το εν λόγω θέμα, ο οποίος δήλωσε τα ακόλουθα: «Αρχικά θα πρέπει να σημειωθεί οτι εδώ και πολλά χρόνια το υπόγειο δίκτυο που περιτρέχει το χωριό , παρουσίαζε σε διάφορα σημεία διαρροές, με συνέπεια τα νερά να στραγγίζουν και να σημειώνονται καθιζήσεις. Έτσι μετά απο την προβλεπόμενη διαδικασία, αναθέσαμε το έργο αποκατάστασης σε εργολάβο, το οποίο έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε στη συνέχεια θα διευθετηθεί ο περιβάλλοντας χώρος απο τα περιττά υλικά.

Συν τοις άλλοις υπάρχουν και ιδιώτες που επισκευάζουν τις φθορές που υφίστανται τα κτίσματα, συμβάλλοντας με τη σειρά τους στον καλλωπισμό της κεντρικής πλατείας.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί, οτι πρίν λίγο καιρό ολοκληρώσαμε την πλακόστρωση της κεντρικής πλατεία, ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της ανακατασκευής της παιδικής χαράς, η οποία θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λιλιπούτειους φίλους μας».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια