Μαλλιά κουβάρια στη βουλή, για τη τοποθέτηση Αντωνιάδη, περι αποκαταστάσεως του μαύρου της ΕΡΤ στην Ελληνική διασπορά

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι καλησπέρα και από εμένα. Να καλωσορίσω τους εκλεκτούς προσκεκλημένους οι οποίοι μας τιμούν με την παρουσία τους. Θέλω να πω ότι ερχόμενος στη συνεδρίαση, καταρχάς ανησύχησα διαβάζοντας τον τίτλο, αποκατάσταση του μαύρου και κυριολεκτικά και μεταφορικά αυτό κύριε Ζουράρι αυτό τι σημαίνει; Ότι ερχόμαστε να ξαναμαυρίσουμε τα πάντα; Προφανώς εννοούσε αποκατάσταση του άσπρου.


 Έτσι δεν είναι; Άρα, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, η σωστή έκφραση θα ήταν μάλλον «αποκατάσταση του άσπρου»  ή «αντικατάσταση του μαύρου». Και εν πάση περιπτώσει, η Γλώσσα είναι ένα μέσο επικοινωνίας. Το είπαν και οι συνάδελφοι. Δεν χρειάζεται  λέξεις κλισέ, οι οποίες δημιουργούν εντυπώσεις, οι οποίες φεύγουν και δεν αναφέρονται στην ουσία. Επαναγνωριμία αν θα λέγατε….

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε συνάδελφε δέχομαι απόλυτα την φιλολογική διόρθωση, αλλά στη γλωσσολογία, δεν έχει σημασία μόνο το σημαίνον, αλλά έχει και το σημαινόμενο. Ευχαριστώ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Συνεχίζοντας, θέλω να πω ότι, από τα λεγόμενα, από τις τοποθετήσεις των ομιλητών, των Εισηγητών κυρίως, για τον κ. Μιχαηλίτση, να πω, ο οποίος τοποθετήθηκε μετριοπαθώς και έκανε και την κριτική του, για την οποία εν μέρει συμφωνώ, να πω, όμως, ότι στην Ελλάδα είπατε ότι είναι πιο εύκολα να γκρεμίζεις παρά να χτίζεις. Εάν θα την δείτε, όμως, με λεπτομέρεια, η Ελλάδα είναι η εξαίρεση, η οποία επιβεβαιώνει τον κανόνα. Στην Ελλάδα, επειδή, όχι επειδή δεν τολμούσαμε να γκρεμίσουμε, ούτε καν να αλλάξουμε κάτι, χτίζουμε, χτίζουμε, χτίζουμε, για να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γεμίσουμε με εκατοντάδες οργανισμούς, έτσι γεμίσαμε  με εκατοντάδες τροπολογίες, γιατί φοβόμασταν να αλλάξουμε έστω και το παραμικρό. Και κάτι ανάλογο περίπου έγινε και με την ΕΡΤ. Γιατί πρέπει συνάδελφοι, κάποτε εδώ μέσα να λέμε την γλώσσα της αλήθειας. Να μου πείτε και να καταλάβουμε και εμείς τι εννοούμε; Γιατί εγώ δεν ήμουν Βουλευτής εκείνα τα προηγούμενα χρόνια, πριν από τα τρία χρόνια. Όταν λέτε ότι «έπεσε μαύρο στην ΕΡΤ» αυτό σημαίνει ότι  ή  ΕΡΤ δεν ξαναλειτούργησε; Ως Δημόσια Τηλεόραση;

ΙΩΑΝΝΕΤΑ(ΑΝΝΕΤΑ) ΚΑΒΒΑΔΙΑ:Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την ξαναλειτούργησε. Ναι, ως δημόσια.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Ως δημόσια τηλεόραση, έκλεισε ένα εικοσιτετράωρο και μετά λειτούργησε. Εάν εννοείτε ότι δεν προσλήφθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι, ελάτε να το συζητήσουμε. Γιατί κατά το προπαγανδιστικό «δεν λειτούργησε ποτέ η ΕΡΤ», θα σας πω και εγώ ότι σε πλήρη λειτουργία η ΝΕΡΙΤ, θα τους προσλάμβανε όλους. Μπορείτε να το αμφισβητήσετε;

ΙΩΑΝΝΕΤΑ(ΑΝΝΕΤΑ) ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Προσβάλλει τη νοημοσύνη μας ο κύριος συνάδελφος.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Σεβαστείτε κυρία  Καββαδία. Είπατε όσα θέλατε, αλλά δεν σας διέκοψα.

ΙΩΑΝΝΕΤΑ(ΑΝΝΕΤΑ) ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Με προσβάλλατε ασκώντας κριτική.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Να αντέχετε την κριτική. Σας παρακαλώ πολύ.

ΙΩΑΝΝΕΤΑ(ΑΝΝΕΤΑ) ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Κριτική δεν έχετε καν. Παρόλα αυτά…τώρα ακόμη και τώρα…όταν και αν….
Θα έπρεπε να ντρέπεστε.  

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Θερμή παράκληση. Κυρία Καββαδία μην πάρετε πάλι το λόγο, σας παρακαλώ θερμά. Αυτή τη στιγμή η συνεδρίαση μας μεταδίδεται Live, ζωντανά, απευθείας, από το κανάλι της Βουλής. Είναι η χειρότερη εικόνα που δίνουμε. Ακούμε, καταγράφουμε, θα ακολουθήσουν και άλλοι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι οποίοι προφανώς είναι ικανοί, να ασκήσουν την κριτική, στα όσα ειπωθούν από την άλλη πλευρά και η άλλη πλευρά έχει δικαίωμα να πει την άποψή της. Θερμή παράκληση. Κύριε Αντωνιάδη ολοκληρώστε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Θέλω λοιπόν να πω: Και εγώ δεν συμφωνούσα με αυτά που ακούστηκαν, αλλά δεν διέκοψα κανέναν. Επιτέλους πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε και αν για κάποιους ακούστηκαν κάποιοι χαρακτηρισμοί «φασίστες» ή όχι, εμείς με την συμπεριφορά μας τη δημοκρατική, πρέπει να τους δείξουμε το παράδειγμα, ότι εδώ είναι ο ναός της δημοκρατίας, και όχι με την αντίθετη άποψη, της τρομοκρατίας. Είπα λοιπόν την άποψή μου για την ΝΕΡΙΤ, σε σχέση και με αυτά που ειπώθηκαν, ότι αυτό συνέβη, λάθη και παραλείψεις γίνανε, μπορούμε να τις κρίνουμε. Βέβαια, είναι και λίγο παρατραβηγμένο κύριε Πρόεδρε και μπορώ να φέρω διάφορα παραδείγματα. Γιατί εγώ δεν αμφισβητώ αυτό που είπατε, σύμφωνα με το δικό σας σκεπτικό. Έχουν κλείσει εκατοντάδες επιχειρήσεις. Εκεί δεν έκλαψε κανένας για όλους αυτούς οι οποίοι πήγαν και αυτοκτόνησαν. Για όλους πρέπει να ανησυχούμε. Όλοι είναι Έλληνες πολίτες και για όλους πρέπει να κλαίμε και να συγκινούμαστε. Εγώ συμφωνώ και με αυτήν την περίπτωση που είπατε, είναι ένα τραγικό περιστατικό, δεν το γνωρίζω. Πρέπει και είναι η πρώτη μας μέριμνα, όλοι εμείς εδώ που λειτουργούμε θεσμικά και υπεύθυνα, να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση.

Να έρθω τώρα και στις δύο τελευταίες επισημάνσεις. Έχουν περάσει δυόμισι χρόνια κύριοι συνάδελφοι. Επιτέλους πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν, για να αποκατασταθεί η λειτουργία στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην νότια Αφρική και παντού, όπου δεν έχει αποκατασταθεί. Μετά από δυόμισι χρόνια Κυβέρνησης, δύο τινά συμβαίνουν. Ή υπάρχει ανικανότητα ή δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Είναι κατάσταση αυτή τώρα; Εδώ προσβάλλετε τη δημοκρατία μας. Μαθήματα δημοκρατίας πρέπει να κάνετε και όχι Γλώσσας. Μα σας παρακαλώ τώρα. Τρία λεπτά πήραμε χρόνο ομιλίας και δεν μπορούμε να τα τελειώσουμε;
Μετά από δυόμισι χρόνια, δεν υπάρχει δικαιολογία. Ή υπάρχει ανικανότητα ή υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης, και τα δύο είναι επιλήψιμα για την Κυβέρνηση.
Μετά από δυόμισι χρόνια Κυβέρνησης δύο τινά συμβαίνουν ή υπάρχει ανικανότητα ή δεν υπάρχει πολιτική βούληση. 

ΙΩΑΝΝΕΤΑ (ΑΝΝΕΤΑ) ΚΑΒΑΔΙΑ: (Ομιλεί εκτός μικροφώνου)

ΕΥΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ: (Ομιλεί εκτός μικροφώνου)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Τώρα είναι η κατάσταση αυτή;
Εδώ προσβάλλεται η δημοκρατία μας.
Εδώ πρέπει να ξεκινήσουν μαθήματα δημοκρατίας και όχι γλώσσας.
Σας παρακαλώ, ζήτησα να μιλήσω τρία λεπτά και δεν μπορώ να τελειώσω την τοποθέτησή μου.
Τι να πω;
Λέω λοιπόν, ότι μετά από δυόμισι χρόνια δεν υπάρχει δικαιολογία ή υπάρχει ανικανότητα ή υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης, όπου και τα δύο είναι επιλήψιμα για την Κυβέρνηση.
Κλείνω, λέγοντας ότι αυτή η συνεργασία της ΕΡΤ με το Κέντρο Γλώσσας και με τους εξαίρετους κυρίους είναι προς την θετική κατεύθυνση. Είμαστε εδώ, τη στηρίζουμε με όλες τις επισημάνσεις και την κριτική, η οποία είναι προς την θετική πλευρά για να διορθώσουμε, για να χτίσουμε και όχι να γκρεμίσουμε και να επαναφέρουμε την Ελλάδα στο σωστό κανόνα, ότι πιο εύκολα - αυτό που είπατε κύριε Μιχαλίτση - γκρεμίζεις παρά χτίζεις. Ας έρθουμε σε αυτό, τουλάχιστον, γιατί εμείς είμαστε ακόμα στην άλλη. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Αντωνιάδη, εάν αναφέρθηκα σε αυτό είναι, γιατί αμφισβητήθηκε ότι υπήρξαν νεκροί.
Εγώ δεν αμφισβητώ αυτό που λέτε εσείς. Προφανώς, αν θέλετε η συμπαράστασή μας απηχεί στο σύνολο των θυμάτων του μνημονιακού κανιβαλισμού. Εγώ δεν το αμφισβήτησα, αλλά επειδή το αμφισβήτησε είπε για δήθεν νεκρούς της ΕΡΤ, τους 23 ανθρώπους, γι' αυτό και το ανέφερα αυτό, επειδή είναι και προσωπικό βίωμα.
Τον λόγο έχει η κυρία Κατσαβριά



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια