Ο Πολάκης «έφαγε» τον διοικητή του νοσοκομείου Φλώρινας

Πρόκειται για τον πρώτο διοικητή νοσοκομείου, διορισμένο από την τωρινή ηγεσία της Αριστοτέλους, που αξιολογήθηκε, κρίθηκε και… απορρίφθηκε για τη θέση του επικεφαλής νοσηλευτικού ιδρύματος του ΕΣΥ.'


Την αποπομπή του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Νικολάου Κοτοπούλη ανακοίνωσε την Πέμπτη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στέλνοντας ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες - στην κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, στον χώρο της υγείας, στους νυν αλλά και τους επίδοξους αξιωματούχους του ΕΣΥ.


Πρόκειται για τον πρώτο διοικητή νοσοκομείου, διορισμένο από την τωρινή ηγεσία της Αριστοτέλους, που αξιολογήθηκε, κρίθηκε και… απορρίφθηκε για τη θέση του επικεφαλής νοσηλευτικού ιδρύματος του ΕΣΥ.
Ο κ. Κοτοπούλης έχει συμπληρώσει στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Φλώρινας 14 μήνες – μάλιστα τον Μάιο του 2016 που ανακοινώθηκε η τοποθέτησή του έλαβε θερμά συγχαρητήρια για την επιλογή του και ακόμη πιο θερμές ευχές για επιτυχία στο έργο του από τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας. Στην ανακοίνωση τονιζόταν ότι «οι επιλογές διοικητών έγιναν για πρώτη φορά χωρίς κομματικά κριτήρια... και η επιλογή του κ. Κοτοπούλη δικαιώνει προφανώς τη διαδικασία όπου ως βασικό κριτήριο πλέον δεν θεωρείται όπως το παρελθόν η κομματική ιδιότητα, αλλά τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα».

Η πρώτη αποτίμηση του έργου των διοικητών, περίπου έναν χρόνο μετά τον διορισμό τους, έγινε στις αρχές Ιουλίου από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, και συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης από το γραφείο του οποίου ανακοινώθηκε η αποπομπή του κ. Κοτοπούλη, διαπίστωσε «σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στο νοσοκομείο Φλώρινας, σε σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και σαφείς ενδείξεις διοικητικής ανεπάρκειας».

Απόφοιτος Πολυτεχνείου ο κ. Κοτοπούλης, και με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, δεν κατάφερε ωστόσο να ασκήσει διοίκηση κατά τρόπο τουλάχιστον που να βρίσκει σύμφωνη και την ηγεσία της Αριστοτέλους. Επιπλέον, δεν κατάφερε να πείσει τους πολιτικούς προϊσταμένους του για όσα έκανε ή δεν έκανε στο νοσοκομείο, και οι εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει χαρακτηρίστηκαν ανεπαρκείς.

Το νοσοκομείο Φλώρινας βρισκόταν συχνά πυκνά στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες. Άλλωστε οι ελλείψεις προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών, δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί όπως είναι η γραμμή που υπαγορεύει η Αριστοτέλους. Η προσωρινή αναστολή λειτουργίας μεμονωμένων κλινικών του νοσοκομείου λόγω έλλειψης γιατρών ήταν ένα θέμα μείζον για την τοπική κοινωνία και επανερχόταν συχνά στα μέσα ενημέρωσης. Μόλις στις 11 Ιουλίου και μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, το νοσοκομείο Φλώρινας εξέπεμπε SOS με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) να σηκώνει  ψηλά τη σημαία των κινητοποιήσεων.

Ο διοικητής υποστηρίζει ότι έχει καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για τη στελέχωση του νοσοκομείου με επικουρικούς γιατρούς και την ομαλοποίηση της λειτουργίας των κλινικών. Θεώρησε πχ σημαντικό ότι εξασφαλίστηκε πνευμονολόγος και θα λειτουργήσει το Πνευμονολογικό Ιατρείο. Την ίδια ώρα, όμως, ανακοίνωνε στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια πως αναστέλλονται τα χειρουργεία από 18 έως και 31 Ιουλίου.


Για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν προδιαγεγραμμένη η απομάκρυνσή του πριν από την περίφημη αξιολόγηση των διοικητών στις αρχές Ιουλίου. Πιθανότατα και για τον ίδιο τον κ. Κοτοπούλη, καθώς ήταν ο μοναδικός διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας που δεν παραβρέθηκε στην έναρξη των εργασιών του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις 12 Ιουλίου στην Κοζάνη όπου συμμετείχε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.


πηγή: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. το νοσοκομείο Φλώρινας εξέπεμπε SOS με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)
    == ΣΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ===
    και ξαφνικα ργινε ανεπιθημητος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΕΠΕΣΑΝ
    - ΤΟ ΞΙΝΟΝΕΡΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..

    Το ύποπτο συμβάν μεταξύ Πολάκη και Διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας μου θύμησε ...

    ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ.

    Ο απερχόμενος διοικητής έκανε ένα σημαντικό σφάλμα ..Δεν γνώριζε τον ΣΥΝθημα του βαθέως νεοελληνικού παρακράτους "ΦΙΝΤΕΛΙΟ" προκειμένου να διατηρήσει μία θέση στο πολύ σκοτεινό Ιερατείο και να συνεχίσει να προσφέρει χρήσιμο έργο στους πολίτες της Φλώρινας Εν αγνοία η εν γνώση του Αρχι Τσίπρα έγινε αυτό που έγινε επιλεκτικά και Τηλεκατευθυνόμενα από παράκεντρα εξουσίας όχι τυχαία στην Φλώρινα , όπου ο μικροκομματισμός, ο καιροσκοπισμός ,ο συμφεροντολογισμός , οι ατομικές εμπάθειες -Υψηλότατες προσδοκίες άκόμη και η κουτοπονηριά της νεόπλουτης χωριατίλας ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ εις βάρος του Συνόλου .

    Κι αυτό δεν έγινε τώρα ( Ο ΠΟΛΆΚΗΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ Ο ΠΟΡΤΙΕΡΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΜΠ ) αλλα υποσκάπτονταν εδώ και μήνες στο πρόσωπο του απερχόμενου Διοικητή ο οποίος ενώ ζητούσε βοήθεια ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ του κλείναν τις πόρτες φανερά ή κρυφά γιατί δεν ήταν ο εκλεκτός του ΣΕ....κλάμπ των εντόπιων Τοποτηρητών καρναβαλιστών μασκοφόρων με εκλεκτά τσιράκια τους...


    Όποιος διάβασε τον ΗΧΟΒΟΛΟ στην εφημ ΗΧΩ του απερχόμενου μήνα Ιουλίου θα καταλάβει όπως κατάλαβα κι εγώ γιατί αποπέμφθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου ....

    Στρώστε ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ για τον επόμενο ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΗΣ ΑΡ ΔΟΞΗΣ ΣΤΟ ΕΣΥ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ..



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στο Υπουργείο που έδιωξε τον αχρηστο πριν ξεμείνει το νοσοκομείο από γιατρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αργά κατάλαβαν ότι ο άνθρωπος δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ και ασχέτως προσόντων έπρεπε να καρατομήθηκε.Εξω από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ είσε εχθρός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους αξιοκρατία . Ευτυχώς τον σουταραν πριν ξεμείνει το νοσοκομείο χωρίς γιατρούς και προσωπικό .Και το ωραίο είναι ότι ο τίτλος του άρθρου απαξιώνει τον πολακη αντί τον Κοτοπούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΧΑΝΕ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ . ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ .

    ΑΝ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΑ ΤΟΝ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΟΛΟΙ.

    ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΚΡΑΤΕΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ.


    Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟΥ ΣΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ .

    αργα η γρηγορα ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΓΩΝΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΛΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΕΕΙ

    ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΕΣΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .