Απάντηση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας, στις δηλώσεις του Γιάννη Αντωνιάδη, για Αναπτυξιακό συνέδριο Τσίπρα «παρωδία».

Για άλλη μια φορά με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ κ. Ι. Αντωνιάδη σχετικά με το Αναπτυξιακό συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας της 11 και 12 Ιουλίου 2017, χαρακτηρίζοντας το ως Τσίπρα «παρωδία».

 Αναρωτιόμαστε δε, από που προκύπτει η μη προσφορά στον τόπο, ενός συνεδρίου μοναδικού στο είδος του το οποίο έχει αφήσει θετικό πρόσημο στην περιοχή μας και εφόσον μιλούμε για περιφερειακή συνείδηση σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.
Πραγματικά ο κ. Αντωνιάδης έχοντας πολύ ιδιαίτερο θράσος σε αυτή την ανακοίνωση, προσπαθεί να αποδημήσει όχι μόνο ότι καλό έχει γίνει αλλά και εν ολίγοις ζητά τα ρέστα για τα δεινά του τόπου και της περιοχή μας, τα οποία προήλθαν από την  παράταξη που κυβέρνησε επί σειρά ετών τη χώρα, αλλά και διοίκησε το Νομό. Μια παράταξη  στην οποία ανήκει ο και ο ίδιος.
 Είναι πολύ κυνικό να καταστρέφεις τη χώρα και μετά να κάνεις υποδείξεις για το πως θα την σώσεις. Ακόμα χειρότερα για τον ίδιο, όταν επί σειρά ετών πέρασε από κορυφαίες θέσεις στην  αυτοδιοικητική ιεραρχία και επί σειρά ετών κώφευαν και αδιαφορούσαν οι πάντες.
Κατανοούμε την αντίδραση του, μια αντίδραση πανικού, αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών του πρωθυπουργού. Βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ στα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης του, οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από τα μνημόνια, βάζοντας τέλος και οριστική ταφόπλακα στα σενάρια περί αριστερής παρένθεσης, που ο κ.Αντωνιάδης και οι ομογάλακτοι του νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλοφιλελεύθεροι, ονειρεύονταν υπονομεύοντας τη χώρα και την προσπάθεια της. 
Κρίση πανικού κατέλαβε τους θιασώτες της αντίληψης, "Τα πάντα στους ιδιώτες", όταν μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ο Πρωθυπουργός της χώρας εξήγγειλε τα 13 Περιφερειακά  Αναπτυξιακά Συνέδρια. Ο πανικός κορυφώθηκε όταν ανακοινώθηκε, ότι το πρώτο από αυτά θα διοργανωθεί στη Δ.Μακεδονία, με εμφανή τον συμβολισμό του.
Έτσι λοιπόν αντί να αδράξουν την ευκαιρία  και να συμβάλλουν στην επιτυχία του συνεδρίου και αντίστοιχα στην προοπτική ανάπτυξης της Δ.Μακεδονίας και εν προκειμένω της Φλώρινας(σιγά μην τους νοιάζει κιόλας), έλαμψαν δια της απουσίας τους.
Αντί να απολογούνται για την ηχηρή τους απουσία, κλαυθμυρίζουν ψιθυρίζοντας ότι τάχα μου δεν υπήρχε παρουσία θεσμικών προσώπων και δεν έγινε διάλογος, ψελλίζοντας ότι έγινε συνέδριο παρωδία.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας αποτελεί  την ηχηρή ακριτική φωνή του κεντρικού κυβερνητικού σχήματος και στα πλαίσια αυτά δεν αποδεχόμαστε καμία αυθαίρετη τοποθέτηση που στόχο έχει τον εντυπωσιασμό κ μόνο. Η παράταξη μας  έχει αποδείξει, εν μέσω πολλαπλών εμποδίων και αντίξοων συγκυριών, ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να αλλάξει το τοπίο.
Δεν υπάρχει μαγική συνταγή, αλλά επίμονη προσπάθεια, εργατικότητα και σκληρός αγώνας, απέναντι σε κατεστημένα και καταστάσεις που επί δεκαετίες πυορροούσαν.
Η ευημερία των τοπικών κοινωνιών παραμένει ανάμεσα στις πρωταρχικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και αυτό είναι κάτι που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Στο αναπτυξιακό  Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας έγιναν ουσιώδεις τοποθετήσεις και παρεμβάσεις από εξέχοντες εισηγητές που έδωσαν σημαντικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη της περιοχής σε κάθε επίπεδο, σε μια  πρωτόγνωρη  διαδικασία διαβούλευσης στη βάση της κοινωνίας, που αποτελεί τομή, για την πολιτική πραγματικότητα της χώρας μας.
Επτά (7)υπουργοί πλαισίωσαν τις θεματικές συζητήσεις  του διημέρου, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 150 φορείς της Δυτικής Μακεδονίας και πλήθος κόσμου, ενώ οι εργασίες του έκλεισαν με τη βαρυσήμαντη πολιτική ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπα, για το μέλλον του τόπου μας.
Τα πρακτικά του συνεδρίου είναι διαθέσιμα σε όλους και όποιον θέλει να αποκτήσει τη δική του άποψη επί των συζητηθέντων  θεμάτων. Τα υπόλοιπα συνιστούν απλώς κακόβουλη κριτική χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.
Για να μην αεροβατούμε, απαντούμε επιλεκτικά σε όλα τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Αντωνιάδης, λέγοντας  ότι :
·        Η αντιμετώπιση ανεργίας.
Πλανάται  οικτρά αν πιστεύει ότι η ανεργία και το δυσεπίλυτο φαινόμενο της, όπου η  Δ.Μακεδονία κατέχει  πανευρωπαϊκή πρωτιά με 73% στους νέους, μπορεί να λυθεί μόνο με εξαγγελίες. Αυτοί κυβέρνησαν 40 χρόνια και εκτίναξαν την ανεργία στα ύψη και τώρα νομίζουν ότι μόνο με λόγια θα λυθεί. Εμείς προχωρούμε σε πράξεις όπου κάθε δράση θα έχει και το αντίκτυπο τόσο στους αναπτυξιακούς δείκτες όσο και στη μείωση της ανεργίας.
·        Οι οδικοί άξονες Φλώρινας – Αμυνταίου – Πτολεμαΐδας και Φλώρινας – Πρεσπών.
Όταν ο Πρωθυπουργός αναφερόταν σε υποδομές  και άρση της απομόνωσης σαφέστατα εννοούσε για ολοκλήρωση όλων αυτών των αξόνων. Επίσης εδώ γεννάται το ερώτημα τι εμπόδισε τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και τοπικές Αυτοδιοικήσεις, σε μια εποχή που όλα ήταν ευκολότερα, να σχεδιάσουν κάθετο άξονα στην Εγνατία παρέχοντας πρόσβαση στη Φλώρινα και την Πρέσπα και οριστική άρση της απομόνωσή της. Φυσικά θα θέλαμε να ακούσουμε ένα σημαντικό έργο και εξειδίκευση που πραγματοποιήθηκε στα χρόνια διακυβέρνησης, της παράταξης του κ.Αντωνιάδη. 
Επίσης όταν επί δεκαετίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με πακτωλό χρημάτων - δανείων - επιδοτήσεων και ο κ. Αντωνιάδης σε διάφορα πόστα της Αυτοδιοίκησης, τι τους εμπόδισε να πραγματοποιήσουν όλα αυτά που σήμερα θυμούνται.
 ·        Η Τηλεθέρμανση Φλώρινας και Μελίτης.
Απάντηση επ'αυτου έδωσε ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, όπου  πριν λίγες μέρες σε δημόσια δήλωση του εξέφρασε την ικανοποίηση του  από τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της τηλεθέρμανσης και πιο συγκεκριμένα για την υπογραφή της ως έργο – γέφυρα στο νέο ΕΣΠΑ.
Ως προς τον κ. Δήμαρχο βέβαια, έχουμε να συμπληρώσουμε ότι λειτουργώντας ως κομματικός εγκάθετος, αγνοώντας το θεσμικό του ρόλο ως Προέδρου της Π.Ε.Δ, έλαμψε και αυτός δια της απουσίας του, επικαλούμενος τα ίδια ανυπόστατα επιχειρήματα.
Επίσης είναι γεγονός και οριστικά αναμένεται να ξεκινήσει η δημιουργία της σύγχρονης μονάδας βιομάζας 25MW στην περιοχή του Αμυνταίου, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης από το βήμα του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Μακεδονίας.
·        Η επιστροφή του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών ή η δημιουργία νέου τμήματος.
Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, φάρμακο στη λήθη και Αντωνιάδη αποτελούν  τα ιστορικά γεγονότα, όπου γι άλλη μια φορά είμαστε αναγκασμένοι να σας θυμίσουμε ότι : η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ εμπνεύστηκε και  υλοποίησε τα σχέδια Αθηνά και απαξίωσε το ελληνικό δημόσιο περιφερειακό Πανεπιστήμιο, διώχνοντας το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών από τη Φλώρινα και οι πολιτικοί παράγοντες που ήταν στα πράγματα εκείνη την περίοδο επικροτούσαν με νομοθετικές πρωτοβουλίες την υποχρηματοδότηση, την συγχώνευση και την απαξίωση της Δημόσιας Παιδείας.
Αντιθέτως με την Ν.Δ, ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί, η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την οικονομική ενίσχυση των πανεπιστημιακών υποδομών στη Φλώρινα. Μάλιστα  ο κ. Περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως για το συγκεκριμένο θέμα θα χορηγηθούν άμεσα περίπου 15εκ. ευρώ. Παράλληλα  προχωρούν με ταχυτάτους ρυθμούς οι διαδικασίες επέκτασης και βελτίωσης των πανεπιστημιακών υποδομών και των ΤΕΙ.
·        Τα θέματα της ΔΕΗ και Ορυχείων: Θυμίζουμε ότι πάγια θέση μας είναι ο Δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ και η κυβέρνηση έχει δώσει σκληριές μάχες για την διασφάλιση τους, όταν η Ν.Δ στο πρόγραμμα της έχει αποποιηθεί ότι ονομάζεται Δημόσιο Αγαθό. Ο λιγνίτης θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ζωή της περιοχής, ταυτόχρονα όμως απαιτείται σχεδιασμός τόσο για το μέλλον του κλάδου της ενέργειας, όσο και συνολικά για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής».
 ·        Η μετεγκατάσταση Αχλάδας, Αναργύρων, Βαλτόνερων και τα προβλήματα των Κοινοτήτων στην περιοχή.
Τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης ήταν άμεσα στα θέματα απαλλοτρίωσης των Αναργύρων και ως προς την Αχλάδα καλώς ή κακώς, όπως πολύ καλά γνωρίζεται εσείς που κυβερνήσατε τόσα χρόνια, οι όποιες παρεμβάσεις και διευθετήσεις επί ιδιωτικών ορυχείων απαιτούν και προβλέπουν πολυεπίπεδη  διαδικασία. Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί υπό συνθήκες επαναστατικού δικαίου, σέβεται το πολίτευμα και το σύνταγμα και η παρέμβαση της γίνεται με βάση το νόμο.
 ·        Η αποκατάσταση των εδαφών στα ανενεργά ορυχεία της Π.Ε. Φλώρινας και η απόδοσή τους στις τοπικές κοινωνίες.
Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και οι υπουργοί αναφέρονται σε αειφόρο ανάπτυξη και ότι αποτελεί μελλοντικό στόχο στο πλαίσιο μιας ισόρροπης Ανάπτυξης, εξυπακούεται κ. Αντωνιάδη ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι βασική προτεραιότητα του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού. Έπειτα ξεχνάτε ότι ήδη είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο το "Σχέδιο αποκατάστασης και χρήσης των εδαφών των ορυχείων του ΛΚΔΜ". Επίσης όπως αναφέρθηκε από τον πρωθυπουργό η επαναπόδοση εδαφών, των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, είναι ζήτημα  το οποίο ρυθμίζεται  νομοθετικά και το πρόγραμμα αποκατάστασης εδαφών, είναι σχέδιο πολύ σημαντικό για την στήριξη και την διεύρυνση του πρωτογενούς τομέα. Αλήθεια μήπως θυμάται ο κ. Αντωνιάδης, πότε ασχολήθηκε τόσο διεξοδικά κάποια κυβέρνηση με το ζήτημα της αποκατάστασης των εδαφών; 
 ·        Το αρδευτικό δίκτυο και αναδασμοί στην Π.Ε. Φλώρινας, Πρωτόγεννης Τομέας.
Ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε επιμελώς σε μια οργανωμένη και μελετημένη προσπάθεια για προοδευτική ολοκλήρωση έργων αναδασμού και των παράλληλων υποδομών. Οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής, τόσο στη γεωργία, όσο και στην κτηνοτροφία, είναι σημαντικές στη Δυτική Μακεδονία, όπου σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί πολλά εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Στόχος είναι η προώθηση επιτυχημένων  παραγωγικών δραστηριοτήτων, με συνεργατική ή συμβολαιακή λογική, που είναι ήδη πιστοποιημένες. Ως προς το αρδευτικό της περιοχής μας, αναφέρθηκε πολλαπλώς ότι η  Περιφέρεια χρειάζεται άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο βελτίωσης και αποτελεσματικής λειτουργίας. Τα αρμόδια Υπουργεία ασχολούνται ήδη με το θέμα.
Επίσης μας δίνεται η εντύπωση, ότι ο κ Αντωνιάδης είτε από κακή πληροφόρηση, είτε από εμπάθεια, αγνοεί ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν σε εξέλιξη 9 αναδασμοί στην Π.Ε Φλώρινας και ώριμες μελέτες για 4 αρδευτικά. Ας έχουν  υπομονή και θα τα δουν να υλοποιούνται και φυσικά διερωτόμαστε πόσα έργα αγροτικής ανάπτυξης έγιναν επί των ημερών του κ. Αντωνιάδη; 
·        Το Διαμετακομιστικό Κέντρο Εμπορίου που μετακόμισε αιφνιδίως στην Καστοριά  και η σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας με το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Ως Γνωστό το Αεροδρόμιο Καστοριάς αναβαθμίζεται και λειτουργώντας με περιφερειακή συνείδηση, δημιουργούνται υποδομές που θα εξυπηρετούν όχι μόνο μια περιοχή, αλλά ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία. Εξάλλου στα οικονομικά όταν αποβλέπεις σε βιώσιμη ανάπτυξη, ενισχύσεις τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και η αναβάθμιση του αεροδρομίου Καστοριάς αποτελεί στόχο αυτής της  φιλοσοφίας. Είναι δεδομένη η σύνδεση όλων των ΒΙΠΕ, τόσο με το Αεροδρόμιο όσο και με την νέα σιδηροδρομική Εγνατία και τέλος η επαναλειτουργία και σιδηροδρομική σύνδεση της  Ελλάδας με Π.Γ.ΔΜ και Αλβανία κάθε άλλο από παραγκωνισμό της περιοχής μας, αποτελεί.
Στο "κάτω κάτω" εμείς την Περιφερειακή Ανάπτυξη την αντιληφθήκαμε ως ενιαίο μέγεθος και όχι μέσα από άθλιους ανταγωνισμούς και τοπικισμούς. Εξάλλου το αποτέλεσμα είναι εμφανές, καθώς αυτά τα κριτήρια οριοθετούσαν την Περιφερειακή Ανάπτυξη επί των διακυβερνήσεων των προηγούμενων δεκαετιών και άφησαν τη Φλώρινα στην απομόνωση την υπανάπτυξη και την ανεργία. 
Χωρίς να έχουμε πρόθεση να μακρηγορήσουμε, πολύ επιλεκτικά και επιγραμματικά αναφέρουμε τα ουσιώδη αποτελέσματα του συνεδρίου όπως :

Ø  Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του ΕΤΕΑΝ Α.Ε, του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας,.
Ø  Έθεσε τις βάσεις στην κατεύθυνση ενός αναπτυξιακού μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης, άρσης  των περιφερειακών και κοινωνικών ανισοτήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ø  Η κατασκευή της μεγάλης παραγωγικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα (Πτολεμαΐδα 5).
Ø  Η ενίσχυση των τηλεθερμάνσεων, οι νέες τεχνολογίες, η μονάδα βιομάζας στη Φλώρινα και η παροχή φυσικού αερίου από τον αγωγό TAP και την προοπτική δημιουργίας δύο επιπλέον τερματικών σταθμών.
Ø  Η ανάπτυξη χερσαίων οδικών υποδομών, η προώθηση του έργου της εθνικής σιδηροδρομικής Εγνατίας.
ØΗ αναβάθμιση του τοπικού αεροδρομίου της Καστοριάς σε διεθνές και η σύνδεση του με την σιδηροδρομική γραμμή δημιουργώντας ένα διαμετακομιστικό κέντρο στην περιοχή και η ολοκληρωμένη αξιοποίηση της ΒΙΠΕ, σε μικρά και μεγάλα έργα υποδομών.
Ø  Η απόδοση στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες, όπου γίνεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για απόδοση των ανενεργών στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες
Ø  Η ολοκλήρωση του Ε65.
Ø  Η ανάπτυξη των δομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε Κοζάνη και Φλώρινα.
Ø  Η πολιτική επανέκδοσης 50.000 περίπου στρεμμάτων γης  από τη ΔΕΗ για γεωργικές δραστηριότητες μετά την αποκατάστασή τους και η παραχώρησή τους προς εκμετάλλευση, σε ακτήμονες αγρότες.
Ø  Το ζήτημα του ελέγχου των  κτηνοτροφικών προϊόντων στις αγορές, η υποστήριξη της κτηνοτροφικής παραγωγής, η αντιμετώπιση των παράνομων εισαγωγών και  η ένταξη των 359 επιλαχόντων νέων αγροτών της ΔΜ στο πρόγραμμα νέων αγροτών, είναι επίσης  σημαντικά βήματα για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής.
Ø   Όσον αφορά στον φυσικό πλούτο, την ιστορία και τον πολιτισμό της ΔΜ, διερευνήθηκαν οι πολιτικές για την ανάπτυξη ενός ποιοτικού και εναλλακτικού τουρισμού(ιαματικός - ορειβατικός κλπ), μέσα από την αξιοποίηση του πυκνού δικτύου βυζαντινών εκκλησιών, τις αθλητικές δραστηριότητες, στις λίμνες της τα χιονοδρομικά κέντρα, τη φυσική ομορφιά στις ορεινές και παραλίμνιες περιοχές και τους αρχαιολογικούς χώρους.
Ø  Από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου στην Κοζάνη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπας, μίλησε μεταξύ άλλων και για το ειδικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Ø  Τέλος το Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας έστειλε πολλαπλά μηνύματα στη χώρα επιβεβαιώνοντας πως με δημιουργικό δημοκρατικό διάλογο και συνέργειες, χρησιμοποιώντας τα σωστά αναπτυξιακά εργαλεία, μπορούμε να αναπτύξουμε πολιτικές προς όφελος της κοινωνίας και να βγούμε από τα δύσκολα. 
Σας κατανοούμε όμως κ Αντωνιάδη, καθώς το θλιβερό σας πολιτικό αφήγημα πλέον δεν υφίσταται και ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει. Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης όπως ευχόσασταν και επενδύσατε είναι μακρινό όνειρο. Γνωρίζουμε ότι αυτές οι  βαθιά αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες είναι ξένες προς την κουλτούρα σας και άγνωστες στην πολιτική πρακτική σας.
Συμπερασματικά λοιπόν θα λέγαμε ότι, πανικοβάλλεστε  στην ιδέα που για πρώτη φορά μια Κυβέρνηση, μέσα από μια διαδραστική σχέση με την κοινωνία, αναθέτει απευθείας σε αυτήν  τη δυνατότητα να αποφασίζει για το μέλλον της και να οργανώνει την προοπτική της. Θυμώνετε  που η ανάπτυξη δεν είναι έργο κάποιων καρεκλοκένταυρων όπου ερήμην της κοινωνίας που με όρους διαπλοκής, αποφασίζουν για αυτήν, αλλά αποτελεί εργαλείο της ίδιας της Κοινωνίας  και των θεσμικών της εκπροσώπων. Μείνετε λοιπόν με τα φαντάσματα του παρελθόντος και την όποια τύχη τους, σε αντίθεση με εμάς όπου με σύμμαχο την Κοινωνία ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Κλείνοντας   το μόνο που μπορούμε να σας πούμε κ. Αντωνιάδη είναι, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.
ΥΓ 1.Ως προς την αργκό και τις φραστικές χαριτωμενιές σας, είναι γνωστό ότι σας χαρακτηρίζουν, αλλά πιστέψτε μας, ούτε σας βοηθάνε, αλλά και  ούτε από τη δύσκολη θέση σας βγάζουν.
ΥΓ 2. Κανονικά αντί άλλης απάντησης θα έπρεπε να σας στείλουμε τις δηλώσεις συναδέλφων σας άλλων Π.Ε Δ.Μακεδονίας, αλλά αρκετά προβλήματα έχετε, μην βοηθήσουμε να  ανοίξετε και ενδοπαραταξιακή σύρραξη. Μόνο μια συμβουλή "παιδιά  επιτέλους συννεοηθείτε ". 
Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας.


Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Δεν μπορω να καταλαβω πως εχουν το θρασος να μιλανε
    εδω εχουν χρεωσει γεννεες για 100 χρονια με τα
    σχισμενα μνημονια και μιλανε για αυξηση
    Ελεος ποια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! όλοι τους είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλο, μιλάνε κιόλας!

      Διαγραφή
  2. Ρε Συριζαίοι πειτε μας τι πίνετε και δεν μας δίνετε. Τα ληγμένα από τα Εξάρχεια εδώ τα στέλνουνε. 3 χρόνια κυβερνάτε και στη Δυτική Μακεδονία δεν έχετε βάλει ούτε ένα πλακάκι, ούτε μια ασφαλτο. Την ανεργία την έχετε εκτοξεύσει στα Ταρταρα, τη ΔΕΗ την πουλησατε παρά τις εξαγγελίες και τους λεονταρισμούς του Καρυπίδη. Μιλάτε για Περιφερειακή συνείδηση τη στιγμή που η Φλώρινα δεν πήρε τίποτα από τις εξαγγελίες του Τσίπρα στην Κοζανη λες και αν γίνει ενα εργο στην Καστοριά θα ωφεληθεί ο Φλωρινιώτης. Κουνια που σας κουναγε . Αντε να ερθουν οι εκλογές να πάτε στον αγυριστο πριν καταστρέψετε κι αλλο τη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι λενε ρε παιδια αυτοι οι συριζαιοι.Πριν τρια χρονια για την Δεη λεγανε να παρετιθη ο Κωνσταντιδης να φυγη ο Δακης γιατι την Δεη θελαν να δωσουν ενα ποσοστω τωρα την πουλανε κ δεν λεει κανεις τιποτα ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συριζαιοι προσκυνημένοι που μέσα σε δύο μόνο χρόνια ξεπουλησατε τη χώρα.Συντομα θα έλθει η ώρα του ειδικού δικαστηρίου και τότε δεν σας σώζει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντε συριζακια δρόμο ήρθε η ώρα σας να φεύγετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .