Ραχήλ Μακρή: «Το έγκλημα στο Λέχοβο επαναλαμβάνεται από σύγχρονους γερμανοτσολιάδες»

Στις 23 Ιουλίου του 1943 και επί τέσσερεις ολόκληρες μέρες οι Γερμανοί έκαιγαν το χωριό Λέχοβο της Φλώρινας.

Δεν ξεχνάμε, όταν το 2014 σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες γαλαζοπράσινης απόχρωσης μπροστά στο πλάτανο που εκτέλεσαν τους άνδρες και βασάνιζαν τον Πέτρο τον Πεντόλα, ανακήρυξαν τον Βόλφγκανγκ Χέλσερ – Ομπερμάιερ, πρώην Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, σε επίτιμο δημότη Λεχόβου, δηλώνοντας ότι η ιστορία είναι ιστορία και η ζωή συνεχίζεται.


Φέτος, σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες, απόχρωσης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατέθεσαν στεφάνια υποκρισίας στο μνημείο των νεκρών. Είναι αυτοί που υπέγραψαν την συνθηκολόγηση και παράδοση της χώρας για 100 χρόνια στο 4ο οικονομικό Ράιχ και την παραγραφή οποιασδήποτε αξίωσης της χώρας μας για τις ναζιστικές θηριωδίες.

Όσο και αν επιθυμούν να ξεχάσουμε δεν ξεχνάμε. Η ιστορία κατέγραψε τα αποτελέσματα της ναζιστικής κατοχής και τις φασιστικές εξάρσεις βίας, όπως τις εκτελέσεις, τις σφαγές, τις θηριωδίες που βίωσαν πρόγονοί μας, στο Λέχοβο και σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Κατέγραψε και την μεγάλη προδοσία αυτών που άρπαξαν την ψήφο του λαού με την υπόσχεση της διεκδίκησης των ηθικών και οικονομικών υποχρεώσεων της Γερμανίας, προς την Ελλάδα.

Καταλάβετε το, οι ελληνικές αξιώσεις είναι ηθικά βαρύνουσες, απαράγραπτες και πλήρως τεκμηριωμένες ιστορικά, νομικά και πολιτικά.

Οι ενιαίες και αδιαίρετες αξιώσεις έναντι της Γερμανίας περιλαμβάνουν, πέρα από τις ηθικές και συμβολικές αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, το κατοχικό δάνειο, τις επανορθώσεις για την καταστροφή των υποδομών, την αρπαγή του πλούτου του ελληνικού λαού και την επιστροφή των κλεμμένων και λεηλατημένων αρχαιολογικών θησαυρών μας.

Εσείς στεφάνια υποκρισίας και αργύρια προδοσίας, εμείς αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Το Λέχοβο κι αν κάηκε, οι Λεχοβίτες ζούνε, κι αυτοί που είναι στα βουνά, θα τους εκδικηθούνε.


Ραχήλ Μακρή

Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής
Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης


Μέτωπο Νίκης

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Πρωην πρωην και νυν τροφιμος ψυχιαυρειου,δεστε την επιτελους μη την αφηνετε ελευθερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .