8ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ- 5 & 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

     Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων διοργανώνει το                               8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού  στις 5 και 6 Αυγούστου 2017, στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» του Δημαρχείου Πανοράματος   στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται
για μια κορυφαία εκδήλωση δημοκρατίας του οργανωμένου ποντιακού χώρου που αφορά στον οικουμενικό ποντιακό ελληνισμό.
     Η πρώτη μέρα του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στα θέματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της ποντιακής παράδοσης και  της νεολαίας μας. Θα παραστούν σημαντικές προσωπικότητες, όπως οι πρώην πρόεδροι της Βουλής κύριοι Δημήτριος Σιούφας, Απόστολος  Κακλαμάνης,  ο  πρώην Βουλευτής Σπύρος Χαλβατζής, ο Πολιτικός Επιστήμονας και Κοινωνιολόγος Μιχάλης Χαραλαμπίδης και άλλοι,  οι οποίοι  θα αναπτύξουν την πορεία των παραπάνω θεμάτων. Τη δεύτερη μέρα θα γίνει απολογισμός απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και εκλογές για την ανάδειξη νέου.
Το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου η καρδιά του Οικουμενικού Ποντιακού Ελληνισμού θα χτυπά στη Θεσσαλονίκη. Εκπρόσωποι του οργανωμένου ποντιακού χώρου θα συζητήσουν όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον Ποντιακό Ελληνισμό  και όχι μόνο. Θα παρθούν αποφάσεις και θέσεις μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες στον οικουμενικό ναό της δημοκρατίας του ποντιακού ελληνισμού το παγκόσμιο συνέδριο. Οι εξελίξεις τρέχουν και οφείλουμε όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Τα στελέχη των ποντιακών σωματείων καλούνται μαζικά να συμμετάσχουν και στο 8ο παγκόσμιο συνέδριο. Η πρώτη μέρα είναι ανοιχτή στο κοινό. Τη δεύτερη μέρα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο εξουσιοδοτημένοι σύνεδροι και παρατηρητές.
       Θα αποτελούσε ιδιαίτερη χαρά και τιμή η παρουσία σας στο συνέδριο μας.
          Ώρα έναρξης Σάββατο 11.30 π.μ
Με εκτίμηση
   Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Παρχαρίδης                                                       Ιωάννης Αντωνιάδης 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια