Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Τη Δευτέρα η εκταμίευση των 7,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει η εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 7,7 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) στην Ελλάδα, από το σύνολο των 8,5 δισ. ευρώ της τρίτης δόσης που ενέκρινε πριν από λίγο το Συμβούλιο των Διοικητών του ESM.


Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ESM, τα 6,9 δισ. ευρώ της πρώτης υποδόσης θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους και τα 0,8 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου σε ιδιώτες. 

Η επόμενη εκταμίευση, ύψους 0,8 δισ. ευρώ, για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου μπορεί να γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου, εφόσον η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην αποπληρωμή των χρεών αυτών, χρησιμοποιώντας δικούς της πόρους στην προσπάθεια αυτή, όπως και τα χρήματα, η εκταμίευση των οποίων εγκρίθηκε σήμερα, αναφέρει η ανακοίνωση. Η εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης θα γίνει μετά από νέα απόφαση του Συμβουλίου Διοικητών του ESM. 

O διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Διοικητών του ESM δείχνει ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στο στάδιο αυτό. Η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδα αξίζουν αναγνώριση για τη μεγάλη πρόοδο που έχουν κάνει αναφορικά με την επιστροφή στη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών και την οικονομική ανάπτυξη. Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τον δρόμο αυτό για να επανοικοδομήσει μία ανταγωνιστική οικονομία και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .