Κοινωφελής εργασία: 43.000 άτομα βγήκαν από την ανεργία

Σχεδόν 3.000 έργα υποδομής, περισσότερες από 1.600 παρεμβάσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας και πλήθος κοινωνικών υπηρεσιών παρασχέθηκαν μέσω της Νέας Γενιάς Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, για τη βελτίωση της καθημερινότητας δεκάδων χιλιάδων πολιτών. Παράλληλα 43.000 άτομα  βγήκαν από την ανεργία, επέστρεψαν στη δουλειά, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους 325 Δήμους της χώρας. 


Τα παραπάνω καταγράφει στην αναφορά της ομάδας εργασίας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) όπου παρουσιάζει τα πρώτα αποτελέσματα της Νέας Γενιάς Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, όπως αποτυπώνονται, στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας που παρέχει στην ελληνική κυβέρνηση, παρακολουθεί την πορεία της νέας Κοινωφελούς.

Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας (2016-2017) που σχεδίασε το υπουργείο Εργασίας και ειδικότερα η αναπληρώτρια υπουργός κ. Αντωνοπούλου, συνδυάζει τη μισθωτή εργασία με την προσφορά έργων και υπηρεσιών στην τοπική κοινωνία. Απευθύνεται στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας, τους μακροχρόνια άνεργους, τα νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο, τους ανέργους μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης και σε ανέργους χαμηλού εισοδήματος.

Το Υπουργείο Εργασίας υλοποίησε σε συνεργασία με τους Δήμους προγράμματα, συνολικού ύψους  342 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να υποστηρίξουν με προσωρινή εργασία, σε συγκεκριμένα και μετρήσιμα έργα, τους άνεργους που αποδεδειγμένα δεν βρίσκουν εύκολα δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.  

Στα νέα προγράμματα δίνεται η δυνατότητα στους άνεργους να βελτιώσουν το βιογραφικό τους, μέσα από προγράμματα μάθησης και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών που συνοδεύονται από πιστοποίηση ή παρακολουθώντας σεμινάρια κοινωνικής επιχειρηματικότητας. 

43.000 άνεργοι εργάζονται σε 325 Δήμους στο πλαίσιο της Νέας Γενιάς Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.
Με τη δουλειά τους:
•    ανακατασκευάζονται και συντηρούνται 1500 κτήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις και κοινόχρηστοι χώροι
•    υλοποιούνται περισσότερα από 400 έργα οδοποιίας
•    αναδιαμορφώνονται περισσότερα από 1000 πάρκα και χώροι πρασίνου
•    γίνονται 1600 παρεμβάσεις, όπως ψηφιοποίηση και οργάνωση των υπηρεσιών και παρέχονται σειρά κοινωνικών υπηρεσιών που μειώνουν τη γραφειοκρατία και εξυπηρετούν τον πολίτη στην καθημερινότητά του.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια