’’Τάπα στον διαδικτυακό εθισμό Ασίστ στην άθληση’’...Δίνει την Τετάρτη (12/07) το Αμύνταιο

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (10/07), στην αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων του δήμου Αμυνταίου, με αφορμή την αυριανή (12/07) αθλητική εκδήλωση με τίτλο ‘’Τάπα στον διαδικτυακό εθισμό Ασίστ στην άθληση’’,
η οποία θα διεξαχθεί στον προαύλιο χώρο του παλαιού 1ου δημοτικού σχολείου, στις 18:00 το απόγευμα, με διοργανωτή τον δήμο Αμυνταίου και τη στήριξη του Αίαντα Αμυνταίου και της ΕΚΑΣΔΥΜ.
Το παρόν στη συνέντευξη τύπου έδωσαν, ο αντιδήμαρχος Αμυνταίου Γιάννης Νάτσης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γιώργος Τρυφωνόπουλος, ο πρόεδρος του Αίαντα Αμύνταιου, Θεόδωρος Φωτιάδης, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ Βασίλης Μπούτσης και ο παίκτης της Μάντσεστερ Τζάϊαντς, με καταγωγή απο τον Άγιο Παντελεήμονα, Τάσος Τραϊανός.
Γιάννης Νάτσης (Αντιδήμαρχος Αμυνταίου): « η αυριανή αθλητική εκδήλωση , είναι γέννημα μια ομάδας ανθρώπων που αγαπάνε τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το μπάσκετ, προερχόμενοι απο μια αθλητομάνα πόλη, όπως είναι το Αμύνταιο. Ο λόγος που μας παρακίνησε να διοργανώσουμε την εν λόγω αθλητική δραστηριότητα, δεν είναι άλλος απο την μάστιγα της εποχής, που ακούει στο όνομα διαδικτυακός εθισμός και σχετίζεται με τη μόνιμη ενασχόληση των παιδιών με την τεχνολογία, με συνέπεια να απομακρύνονται απο την πραγματική χαρά της ζωής που είναι η άθληση και η συναναστροφή, συνεπώς στόχος μας είναι να παρακινήσουμε τα παιδιά να βγουν έξω και να χαρούν τη ζωή.
Αξίζει να σημειωθεί οτι τη διοργάνωση θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους , κορυφαίοι αθλητές του τόπου, όχι μόνο απο το μπάσκετ αλλά γενικότερα απο τον χώρο του αθλητισμού, δημιουργώντας ένα γιορτινό κλίμα, πλαισιωμένο με την κατάλληλη μουσική επένδυση.
Ο λόγος πλέον ανήκει στα παιδιά και στους φιλάθλους, τους οποίους περιμένουμε στο μεγάλο αθλητικό event του καλοκαιριού» .



Γιώργος Τρυφωνόπουλος (Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας): « χαιρετίζω αυτή την όμορφη αθλητική εκδήλωση, σε μια εποχή όπου το διαδίκτυο έχει εισβάλει για τα καλά στη ζωή μας , ο εθισμός και η εξάρτηση σε μεγάλο βαθμό καταλαμβάνουν τη καθημερινότητα μας, αποσπώντας μας απο τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και την καθημερινή επαφή, ο αθλητισμός αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, καθώς καλλιεργεί την κοινωνικοποίηση και ομαδικότητα, εναρμονισμένη μέσα απο αξίες και αρχές όπως η ευγενής άμιλλα και ο όμορφος συναγωνισμός.
Συγχαίρω όλους τους συντελεστές και προσκαλούμε τον κόσμο να δώσει το παρόν στο μεγάλο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού, το οποίο ευελπιστούμε να καθιερωθεί ως θεσμός».



Βασίλης Μπούτσης (Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ): «Με μεγάλη χαρά το συμβούλιο της ΕΚΑΔΥΜ δέχτηκε την πρόταση του δήμου Αμυνταίου και του αντιδημάρχου Ιωάννη Νάτση, για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.
Πρόκειται για αγώνα που θα είναι ατόφια μπασκετικός, ένας αγώνας που θα χαρακτηρίζεται όχι μόνο απο τον αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και απο τη συμμετοχή των φιλάθλων.
Ευελπιστούμε οτι με την επιτυχία που θα έχει η αυριανή διοργάνωση αλλά και το τουρνουά 3χ3 που διοργανώνει κάθε χρονιά ο Αίαντας Αμυνταίου, να μπουν στον ετήσιο προγραμματισμό της ΕΚΑΣΔΥΜ. συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάδειξη του μπάσκετ, το οποίο συνεχίζει την ανοδική πορεία, σε άνδρες και γυναίκες. Το μπάσκετ θεωρώ οτι είναι η αιχμή του δόρατος, προκειμένου η αθλητική ανάπτυξη να έρθει σ όλους τους χώρους της δυτικής Μακεδονίας.
Η αλήθεια είναι οτι Αμύνταιο έχει φιλοξενήσει πολλές μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ποτέ όμως δεν εχει φιλοξενήσει μια μεγάλη μπασκετική διοργάνωση, διαβεβαιώνουμε σαν ΕΚΑΣΔΥΜ οτι να το ΔΑΚ Αμυνταίου αποκτήσει κατάλληλο παρκέ, θα υλοποιήσουμε μια μεγάλη διοργανώσει στη πόλη.
Προσκαλούμε τους φίλους του αθλητισμού, να συμμετάσχουν στον αγώνα της τετάρτης, ο οποίος θα έχει πολύ κέφι και θέαμα, αφήνοντας όλους τους ανθρώπους ικανοποιημένους».



Θεόδωρος Φωτιάδης (Πρόεδρος Αίαντα Αμυνταίου): «θέλω να ευχαριστήσω τον δήμο Αμυνταίου και συγκεκριμένα τον αντιδήμαρχο τον κ. Νάτση και τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας τον κ. Τρυφωνόπουλο, οι οποίοι ήταν οι εμπνευστές και ενσαρκωτές αυτής της μπασκετικής εκδήλωσης.
Εμείς μέσα απο τον σύλλογο, ωθούμε τα παιδιά στον αθλητισμό και στην κοινωνικοποίηση, αξίες εξίσου σημαντικές με την μόρφωση.
Νωρίτερα απο αγώνα των μεικτών αθλητών απο τα διάφορα αθλήματα, θα διεξαχθεί αναμέτρηση ανάμεσα σε δυο ηλικιακές ομάδες του συλλόγου μας (τμήμα νεανίδων – τμήμα παίδων) και είμαι βέβαιος οτι την αυριανή εκδήλωση θα την χαρεί και ο κόσμος.
Οφείλω και ΄γω με την σειρά μου να τονίσω την ανάγκη για την τοποθέτηση κατάλληλου μπασκετικού παρκέ, προκειμένου να φιλοξενήσουμε στη πόλη μας μια μεγάλη διοργάνωση και ευελπιστώ οτι η παρούσα δημοτική αρχή θα κάνει πράξη.
Κλείνοντας, να ανακοινώσω οτι το 5ο τουρνουά 3χ3 θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 19-20 Αυγούστου στον ίδιο χώρο, όπου θα μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι».



Τάσος Τραϊανός (παίκτης της Α1 ομάδας μπάσκετ της Αγγλίας, Μάντσεστερ Τζάϊαντς): «ζούμε σε μια εποχή όπου το άγχος και η πίεση έχουν ναρκοθετήσει τη καθημερινότητα μας, ειδικά τα video games και τα social media έχουν μεταλλάξει τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των παιδιών, προκαλώντας αρνητικές αποτελέσματα στη σωματική και ψυχική τους υγεία.
Το ‘’Τάπα στον διαδικτυακό εθισμό Ασίστ στην άθληση’’ είναι μια εκδήλωση ,που μέσω του μπάσκετ έχει σαν στόχο να δώσει κίνητρα σε μικρούς και μεγάλους, να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό.
Σ΄ αυτόν τον αγώνα θα λάβουν μέρος εκτός απο αθλητές μπάσκετ και αθλητές της περιοχής απο διάφορα αθλήματα στα οποία διαπρέπουν, η επιλογή αυτή έγινε γιατί στο μπάσκετ και γενικότερα στον αθλητισμό, δεν υπάρχουν διακρίσεις.
Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να κατακλείσουν την Τετάρτη τον χώρο του παλαιού 1ου δημοτικού και να δώσουν έναυσμα της μεγάλης γιορτής».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια