Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων ΠΕ Φλώρινας: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης
24 ΙΟΥΝΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1 μ.μ πλ. Αριστοτέλους.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Φλώρινας πήρε απόφαση για συμμετοχή στην μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης στις 24 Ιούνη. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νομού να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, να αναλάβουμε δράση απέναντι στο ΝΑΤΟ και τους πολέμους, απέναντι στο θάνατο και την καταστροφή, απέναντι στην τρομοκρατία των λαών.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:30 π.μ από το ΚΤΕΛ Φλώρινας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ο πόλεμος είναι μία λέξη, που μόνο στο άκουσμά της κυριαρχεί ο φόβος. Το ζήτημα του πολέμου δεν είναι κάτι ξένο και μακρινό. Η χώρα μας εμπλέκετε άμεσα στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια. Παίζει ενεργό ρόλο στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Μπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια, ενισχύει τη στρατιωτική συμμαχία της με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών, σε όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους, ενδιαφέρονται μια σειρά ισχυρές δυνάμεις, ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ανταγωνισμούς τους δε λογαριάζουν τις καταστροφικές συνέπειες που προκαλεί ένας πόλεμος ή η εμπλοκή και μόνο, καταδικάζοντας το λαό κάθε χώρας στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, από τη μία τσακίζει τους μισθούς, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, κόβει το επίδομα ανεργίας και το ρεύμα σε φτωχά σπίτια κι από την άλλη δίνει 4 δισ. κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ, το υψηλότερο ποσοστό ευρωπαϊκής χώρας.  Δίνει το 2% του ΑΕΠ όσο ακριβώς είναι οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση δίνει στην κυριολεξία «γη και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών, βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια. Στο Αιγαίο έχει συγκεντρωθεί πρωτοφανής όγκος πολεμικών πλοίων και φονικών μηχανών κάθε είδους. Από τη Σούδα φεύγουν οι πύραυλοι που βομβαρδίζουν τις άλλες χώρες. Ήταν το ορμητήριο για τους 56 πυραύλους «Τόμαχοκ» που σφυροκόπησαν τη Συρία και ως σήμερα αποτελεί κέντρο πολεμικών επιχειρήσεων. Αντίστοιχα, το Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί κέντρο ταχείας Αντιδράσεως του ΝΑΤΟ, έχει αναβαθμιστεί σε «Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας».

Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον με τους εκμεταλλευτές τους,
ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους.
Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης!

Σε πολλούς από εμάς περνάει από το μυαλό ότι  η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ, είναι ζήτημα ασφάλειας και σταθερότητας για τη χώρα μας. Άλλωστε αυτό φροντίζουν πολύ καλά να αναπαράγουν όλων των αποχρώσεων οι κυβερνήσεις, προσπαθώντας να καλύψουν πίσω από αυτό το επιχείρημα, τις ευθύνες που έχουν να μπλέκουν το λαό μας σε περιπέτειες για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Είναι όμως έτσι?

Όπου πηγαίνει το ΝΑΤΟ σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή. Βάζει τους λαούς τον ένα ενάντια στον άλλο. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Η ιστορία του είναι γεμάτη πολέμους, χούντες και τρομοκρατία των λαών.

Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο απαιτώντας:
 • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
 • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
 • Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.
 • Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
 • Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
 • Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
 • Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
 • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.
 •  
 •  

1 σχόλιο:

 1. Κουμμοουνιστικά απολιθώματα. Νοσταλγοί του αιμοσταγούς δικτάτορα Στάλιν που πήγε να εφαρμόσει την φυλετική καθαρότητα στην Ρωσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .