Να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην ΗΔΙΚΑ στους συναδέλφους μας που είναι αποσπασμένοι στον ΕΟΠΥ

Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε με τον Υφυπουργό Κοιν. Ασφάλισης κ. Πετρόπουλο στις 24/5/2017, της επιστολής με αριθμ. πρωτ. 30/3-6-2017 στον ίδιο και το με υπ’ αριθμ. 29/3-6-2017 υπομνήματος προς τον Πρόεδρο
και ΔΝΣ της ΔΕΗ κ. Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ, είχαμε εκ νέου συνάντηση με τη Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Σ. ΒΡΑΚΑ. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν για να γίνει η απογραφή και να δοθεί η ασφαλιστική ικανότητα στα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη και συμφωνήθηκε οι συνάδελφοί μας που είναι αποσπασμένοι στον ΕΟΠΥ σε Κοζάνη – Πτολεμαΐδα – Θεσσαλονίκη – Αλιβέρι – Μεγαλόπολη – Κρήτη κ.λ.π. να τους δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην ΗΔΙΚΑ για άμεση εξυπηρέτηση μέχρι που να ολοκληρωθεί η απογραφή. Για το ίδιο θέμα έγινε και η συνάντηση την ίδια μέρα με τον Πρόεδρο και ΔΝΣ της ΔΕΗ κ. Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ο οποίος έδωσε εντολή στον κ. ΔΑΜΑΣΚΟ να δοθούν τα κομπιούτερς και η χρήση του ΙΝΤΡΑΝΕΤ στους συναδέλφους μας για το σκοπό αυτό.
Άλλο πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή και προσπαθούμε να το λύσουμε είναι ότι θα πρέπει να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση για να διατεθούν οι συνάδελφοί μας από τον ΕΟΠΥ στο ΕΦΚΑ για ένα εξάμηνο για να τους δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ.

Συνάδελφοι,
Όπως σας είχαμε ενημερώσει με δελτίο τύπου στις 25/5/2017 ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος με τον οποίο είχαμε συνάντηση παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, έδωσε εντολή στη Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Σ. ΒΡΑΚΑ εφόσον υπάρχουν τα λεφτά να πληρωθούν άμεσα τα εφάπαξ. Στη συνάντηση με τον κ. Αθ. Καποτά πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ στις 21/6/2017 για το ίδιο θέμα, ο κ. ΚΑΠΟΤΑΣ υποσχέθηκε να κάνουν ότι είναι δυνατόν, ότι υπόλοιπο για το 2014 έχει μείνει, μέχρι τέλους Ιουλίου.
ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


   ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                   ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια