Προεξαγγελίες Αχτσιόγλου απο Φλώρινα για τις εργατικές εστίες

Στις 23/6/2017 η Υπουργός Εργασίας κ.Έφη Αχτσιόγλου επισκέφτηκε τη Φλώρινα. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας η κ. Υπουργός
μαζί με την διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη παρουσίασαν τις λεπτομέρειες των πρόσφατων υπουργικών αποφάσεων σχετικά με τους ευνοϊκότερους όρους, το ύψος και τον τρόπο αποπληρωμής των οφειλών όλων των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) μετά την δραστική μείωση της τιμής παραχώρησης για 150 οικισμούς του τέως ΟΕΚ στα 304,41 ευρώ/τ.μ.
Στις παραπάνω ρυθμίσεις εντάσσονται:
α)οικιστές οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή έκδοσης οριστικού παραχωρητηρίου,
β)οικιστές οι οποίοι έχουν λάβει οριστικό παραχωρητήριο και βρίσκεται σε εξέλιξη ο προβλεπόμενος χρόνος αποπληρωμής,
γ)οικιστές με οριστικό παραχωρητήριο για το οποίο έχει λήξει ο χρόνος αποπληρωμής και αδυνατούσαν να ανταποκριθούν.
Πρόκειται για πολύ σημαντικές αποφάσεις που λύνουν οριστικά το πρόβλημα χιλιάδων δικαιούχων εργατικών κατοικιών. Οι οικογένειες αυτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να γίνουν ιδιοκτήτες των σπιτιών που δικαιωματικά τους ανήκουν. Το επόμενο διάστημα αναμένουμε την κλήρωση των αδιάθετων κατοικιών στο Αμύνταιο και τις ρυθμίσεις για το στεγαστικό πρόγραμμα «ΠΑΚΑΔΙ» αλλά και των κοινών στεγαστικών προγραμμάτων του τ. ΟΕΚ. Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια προσπάθεια εξορθολογισμού χρόνιων προβλημάτων που έχουν σωρευθεί στον ΟΑΕΔ μετά την κατάργηση του ΟΕΚ το 2012 και έχουν ως στόχο να αυξήσουν τα έσοδα του Οργανισμού με σκοπό να δημιουργηθούν περισσότερα προγράμματα απασχόλησης, που θα μειώσουν την ανεργία.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΦΟΥΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα ποιο είναι το θέμα σου δηλαδή στο ποιά κυβέρνηση θα σου δώσει λύση η ότι κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ?Γιατί 20 χρόνια πέρασαν κ σε κάποιους οικισμούς πολλά παραπάνω κ βρέθηκε αυτή η κυβέρνηση να δώσει λύση έστω σε αυτό.

      Διαγραφή
    2. Φραγκάκια θέλει αλλα δεν θα τα βρει... ο κόσμος των εργατικών δεν έχει μία. ούτε οι 360 δόσεις δεν θα πληρωθούν!

      Διαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .