Γαβρόγλου – Τι είπε για νέο τύπο λυκείου, επιλογή διευθυντών, θρησκευτικά, μεταπτυχιακά, πανελλαδικές και μαθηματικά

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι πριν το Σεπτέμβριο θα ξέρουν οι μαθητές την αρχιτεκτονική του Λυκείου στο οποίο θα πάνε και περιέγραψε συνοπτικά το πλαίσιο των αλλαγών που θα επιφέρει στην εκπαίδευση, ο νέος τύπος Λυκείου.


Συγκεκριμένα είπε: «Η Α’ Λυκείου θα είναι περίπου ίδια, η Β’ και η Γ’ θα αναμορφωθεί ριζικά για τα παιδιά που θα πάνε Α’ Λυκείου σε ορίζοντα δηλαδή τριετίας. Αντί για άπειρα μαθήματα θα είναι λιγότερα σε περισσότερες ώρες και μεγαλύτερο βάθος, στη Β’ και Γ’ Λυκείου θα υπάρχουν ακόμα λιγότερα υποχρεωτικά και γκάμα μαθημάτων κατ’ επιλογή δηλαδή θα παίρνει ο μαθητής άλλα 6, 7 περίπου. Σε κάποια μαθήματα θα υπάρχουν εξετάσεις και σε κάποια με το βαθμό, δηλαδή θα υπάρχει ένα μεικτό σύστημα. Παίρνεις απολυτήριο και μπαίνεις σε σχολή”.

Για τα μαθηματικά στις Πανελλαδικές είπε:
Στα Μαθηματικά των Πανελλαδικών Εξετάσεων εάν ήταν κάποιος υποψήφιος ήταν διαβασμένος πήγαινε μέχρι το 18 και για αυτό το έξτρα ήθελε λίγο παραπάνω σκέψη.

Για τις Πανελλαδικές τόνισε τα εξής:
Όλα πήγαν καλά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ως προς τη διαδικασία και το περιεχόμενο. Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένα

Κανείς δεν θα πειραματιστεί στις πλάτες των παιδιών”
«Κανείς δεν θα πειραματιστεί στις πλάτες των παιδιών» υποστήριξε ο κ. Γαβρόγλου προσθέτοντας ότι «χωρίς νέα βιβλία, προγράμματα σπουδών και επιμορφώσεις καθηγητών δεν γίνονται αυτές οι αλλαγές» και προσθέτοντας ότι για όλες αυτές τις αλλαγές απαιτείται χρόνος. Επιπλέον αναρωτήθηκε μήπως πρέπει να απομακρυνθούμε και από το σύγγραμμα για την αποφυγή της αποστήθισης;

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Εκμεταλευτήκατε μια δύσκολη περίοδο για τους Ελληνες και γίνατε ανέπλπιστα κυβέρνηση. Από τότε με την ανικανότητα σας και τις ιδεοληψίες σας έχεται διαλύσει τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .