Πολλά τα προβλήματα του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων-Ερώτηση του βουλευτή Φλώρινας κ. Γ. Αντωνιάδη

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ και βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση (αρ. πρωτ. 6521-20/6/2017)

ΕΡΩΤΗΣΗ

 
Προς τους υπουργούς
 1) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 2) Οικονομικών
 
Θέμα: Πολλά τα προβλήματα του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών   Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.)
 
Σύμφωνα με το νέο φορολογικό σύστημα που ισχύει από την 1/1/2017, εφαρμόζεται μείωση φόρου για τους ασκούντες αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή στους κατ’ επάγγελμα αγρότες και σε όσους αποκτούν εισόδημα από ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία υπάγεται στην ασφάλιση του Ο.Γ.Α. Για να χαρακτηριστεί κάποιος ως «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης», απαιτείται εγγραφή στο ΜΑΑΕ (Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων» και επικαιροποίηση του κάθε έτος σύμφωνα με την απόφαση 273/21-2-2011.
Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που κατατίθενται οι φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2016, πολλοί παραγωγοί σπεύδουν για ενημέρωση των στοιχείων του ΜΑΑΕ για το έτος 2016, ώστε στο ηλεκτρονικό σύστημα της εφορίας να φαίνονται ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και το αντίστοιχο κουτάκι χαρακτηρισμού να είναι «τσεκαρισμένο». Η κατάσταση όμως έχει φορτώσει το ηλεκτρονικό σύστημα του ΜΑΑΕ, με αποτέλεσμα να κωλυσιεργεί η διαδικασία επικαιροποίησης του και να δημιουργούνται προστριβές μεταξύ παραγωγών, λογιστών και φορέων υποδοχής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης.
Παράλληλα, απαιτείται περισσότερη ενημέρωση από πλευράς ΥΠΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ για τις υποχρεώσεις των παραγωγών απέναντι στο ΜΑΑΕ, καθώς και έγκαιρες προειδοποιήσεις όσο αφορά τις επικείμενες διασταυρώσεις στοιχείων του ΜΑΑΕ από το ΚΕΠΥΟ, ώστε να αποφεύγονται μελλοντικά προβλήματα.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί
  1. Θα υπάρξει άμεση αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΜΑΑΕ ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί μεγαλύτερο όγκο χρηστών ταυτόχρονα;
  2. Θα προλάβουν οι υπηρεσίες των ΚΕΠΥΕΛ να ελέγξουν και να εγκρίνουν τις αιτήσεις επικαιροποίησης ΜΑΑΕ που κατατίθενται αυτή την περίοδο;
  3. Θα δοθεί κάποια παράταση για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων ώστε να προλάβουν οι παραγωγοί να ενημερώσουν το ΜΑΑΕ;

Ο ερωτών βουλευτής 
Γιάννης Αντωνιάδης

Δημοσίευση σχολίου

15 Σχόλια

  1. O ερωτών ερωτησάκιας ,ρώτησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ. ΑΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Φτάνει βρε πληρωμενε απαντησακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο βλακώδης βλακας, σχολίασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πολύ καιρό έτσι;; Δυστυχώς στην την περίπτωση σου η επιστίμη σηκώνει ψηλά τα χέρια. 3;39 κρίμα ,κουράγιο γλειφτράκι.

      Διαγραφή
  4. Οί αγρότες είναι μαζί σου Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ, ΝΑΙ , ΝΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.

      Διαγραφή
  5. Ευτυχώς που είναι ο Αντωνιάδης βουλευτής και έχει φωνή η Φλώρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και οι κτηνοτρόφοι είναι μαζί σου πολυχρονεμένε βεζύρη.

      Διαγραφή
  6. Αξια η θεση που κατεχεις επιτελους η φλωρινα απεκτησε φωνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολιτικό γραφείο για κλάματα, Εκτός σπό το να βρίζετε δεν ξέρετε τίποτα άλλο. Σας έπιασε πανικός πληρωμένα γλειφτράκια.

      Διαγραφή
  7. Ο διάδοχος του Κορτσάρη και πολιτικό του παιδί έχασε τον έλεγχο. Δυστυχώς για την Φλώρινα έχει διπλα του ένα τσούρμο ατάκτων που ζουν παρασιτικά δίπλα του και φοβούνται μήπως χάσουν την ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ τόσα χρόνια στην αφάνεια. Καιρός ήταν να βγει κάποιος και να ασχοληθεί με το Νομό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην αφάνεια και με Κορτσάρη;; Στην αφάνεια και με τον ευργέτη σας;;; Ντροπή πολιτικά παιδιά του Κορτσάρη είστε;;;;

      Διαγραφή
    2. Τελικά μήπως μας αξίζει ο ερωτησάκιας;;; Ασχολείται με το νομό κάνοντας μόνο ερωτήσεις;;

      Διαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .