Νομοθετική ρύθμιση για κυνήγι των «κακοπληρωτών» της ΔΕΗ

Στο κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ οι οποίες έχουν εκτιναχτεί στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ βρίσκεται η εταιρία και το υπουργείο Περιβάλλοντος, με τον Γιώργο Σταθάκη να παραδέχεται ότι περίπου 300 εκατομμύρια εξ αυτών θεωρούνται ήδη χαμένα, καθώς αφορούν σε επιχειρήσεις που έχουν βάλει λουκέτο εδώ και χρόνια.


Από το σύνολο των οφειλών προς τη ΔΕΗ ο κ. Σταθάκης υποστήριξε από τη Βουλή ότι έχουν ήδη ρυθμιστεί με διάφορες μεθόδους τα 1,2 με 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Για τα υπόλοιπα 1,2 έως 1,3 δισεκ. ευρώ που παραμένουν ανεξόφλητα η ΔΕΗ αναζητά τρόπο εντοπισμού και διαχωρισμού των στρατηγικών κακοπληρωτών από τους καταναλωτές που έχουν πραγματική αδυναμία αποπληρωμής, ώστε να σχεδιάσει τον τρόπο είσπραξης.

Σε ό, τι αφορά στο κράτος ο κ.Σταθάκης είπε πως έχουν γίνει μεγάλα βήματα, για να ξεπληρωθούν οι  υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ και να εξοικονομηθούν στο μέλλον πόροι, με την ένωση Κρήτης και νησιών, με την Πελοπόννησο και την Αθήνα. Όπως εξήγησε, μέρος του λογαριασμού της ΔΕΗ, που πληρώνουν πανελλαδικά επιχειρήσεις και καταναλωτές, αφορά μεταξύ άλλων στην ηλεκτροδότηση της Κρήτης και γενικότερα των νησιών, μαζί με το Κοινωνικό Τιμολόγιο και ό, τι γίνεται μελέτη από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ώστε να υπάρξει εξομάλυνση στις χρεώσεις.

«Η ΔΕΗ έχει προσλάβει συμβούλους απ’ όσο ξέρω για να μελετήσει το συγκεκριμένο θέμα και το Υπουργείο δηλώνει έτοιμο να νομοθετήσει βάσει οποιουδήποτε συμπεράσματος για να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, αναφορικά με τις υπέρογκες χρεώσεις που επιβάλλονται στους λογαριασμούς από ένα ποσοστό κατανάλωσης και επάνω καθώς αυξάνονται ταυτόχρονα και οι χρεώσεις των λεγόμενων ΥΚΩ, ο Γιώργος Σταθάκης, παρέπεμψε στην εν εξελίξει μελέτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την εξομάλυνση των απότομων αλλαγών, η οποία αναμένεται όπως είπε στα τέλη Ιουλίου.

Από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου έκανε λόγο για αδικαιολόγητα υπερβολικές χρεώσεις της ΔΕΗ και «φουσκωμένους λογαριασμούς» που στέλνει στους καταναλωτές χωρίς να εξηγεί, όπως είπε, γιατί υπάρχει αύξηση κόστους για την ίδια κατανάλωση.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΛΉΣΤΕΨΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .