OΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ 7ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, διανύουμε μια περίοδο που η ζωή μας γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολη. Τα τελευταία χρόνια τα δικαιώματα μας έχουν δεχθεί τεράστια επίθεση από την εργοδοσία, μια επίθεση που συνεχίζεται και σήμερα.
Σχεδιάζουν τα νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν και άλλο τις ζωές μας. Ξέρουμε πολύ καλά ότι πίσω από τις δήθεν κόντρες και τις κόκκινες γραμμές για το κλείσιμο της αξιολόγησης, υπάρχει ήδη έτοιμη η συμφωνία που θα προβλέπει νέες μειώσεις μισθών, την επιβολή του υποκατώτατου, την ενίσχυση των ελαστικών και σχέσεων εργασίας και μερικής απασχόλησης, την απελευθέρωση των απολύσεων, την επιβολή του συνδικαλιστικού νόμου, έτσι ώστε να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την οργάνωση στους χώρους δουλειάς. 


Πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα μια εργασιακή ζούγκλα. Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, ξέρουμε πως η εργασιακή ζούγκλα είναι εδώ, είναι αποτέλεσμα όλων αυτών των αντεργατικών νόμων που πέρασαν τα τρία πρώτα μνημόνια. Όλοι αυτοί οι νόμοι εφαρμόζονται και θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται. Το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων βιώνουμε την κακοπληρωμή και την απληρωσιά, την ανασφάλιστη εργασία, την απειλή της απόλυσης. Όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τους νόμους που μοναδικό στόχο έχουν να μας κάνουν πιο «φθηνούς» και πιο «ευέλικτους» , φοβισμένους και χωρίς δικαιώματα.  

Το σωματείο μας ανήκει στις δυνάμεις που στηρίζουν το ΠΑΜΕ και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο της Παρασκευής, στις 7 Απριλίου στις 18:00 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.                     
Συναδελφισσες και συνάδελφοι δεν θα δεχτούμε άλλα μέτρα, δεν θα δεχθούμε άλλη εξαθλίωση. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε την δική μας δύναμη, την δύναμη της οργάνωσης και της αλληλεγγύης. Να πάρουμε αποφάσεις παντού, να δυναμώσουμε τους αγώνες , να δημιουργήσουμε παντού εστίες αντίστασης και πάλης. Διεκδικούμε:
* Επαναφορά μισθού στα 751
* Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις
* Προστασία ανέργων και αύξηση επιδόματος ανεργίας
* Να μπει τέλος στην φοροληστεία
* Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές


Ένα δρόμο έχουμε, μία επιλογή:
ΑΓΩΝΑΣ - ΡΗΞΗ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια