ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: Μήνυμα ευαισθητοποίησης από μαθητές για το περιβάλλον “LET’S DO IT GREECE” + Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή (2/4), η Πανελλαδική περιβαλλοντολογική εκστρατεία “LET’S DO IT GREECE” , στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά ο δήμος Αμυνταίου. Εθελοντές, φορείς και σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στα σημεία που καθόρισε ο Δήμος, σε Αμύνταιο (Πάρκο Πνευματικού κέντρου), Φιλώτα (Λόφος Λεβαίας-Φιλώτα) και Λέχοβο (Λόφος Προφήτη Ηλία), όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαριότητας και ευπρεπισμού.


Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διάδοση του υγιούς εθελοντισμού, της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των εθελοντών και των φορέων. 
 
Στο πάρκο του πνευματικού κέντρου Αμυνταίου, πέρα απο τις εργασίες καθαριότητας, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες δράσης, στις οποίες συμμετείχαν εθελοντές μαθητές και μαθήτριες, εθελόντριες του κοινωνικού φροντιστηρίου, δασκάλες και νηπιαγωγοί. 
 
Η ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου σε θέματα παιδείας και πολιτισμού και συντονίστρια της εκδήλωσης στο Αμύνταιο, Αρετή Κοσμοπούλου δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι απο τη δράση που πραγματοποιήθηκε εδώ στο Αμύνταιο, καθώς μέσα απο παράλληλες δράσεις, όπως τη διαδραστικής αφήγησης παραμυθιών για το περιβάλλον και το παιχνίδι τη συλλογής των απορριμάτων σε χρωματιστές σακούλες, τα παιδιά ενίσχυσαν την περιβαλλοντολογική τους συνείδηση.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία των γονέων, οι οποίοι προσπάθησαν να μυήσουν τα παιδιά τους στο οικολογικό πνεύμα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Αμυνταίου, τη ΔΙΚΕΑ και τους υπαλλήλους του Δήμου για την προετοιμασία της εκδήλωσης και τον εξοπλισμό. Όπως και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργο Τρυφωνόπουλο, τις εθελόντριες του κοινωνικού φροντιστηρίου Ρώμα Μένια και Νάντση Αθηνά , τις εκπαιδευτικούς Χατζηκωνσταντίνου Πασχαλίνα και Παππά Αφρούλα, καθώς και την ομάδα περιβαλλοντολογικού προγράμματος του Γυμνασίου Αμυνταίου, για τη συμμετοχή τους.

Η αρχή έγινε, ευελπιστούμε του χρόνου η συμμετοχή να είναι ακόμα μεγαλύτερη» . 
 ΑΜΥΝΤΑΙΟ


ΛΕΧΟΒΟ

ΦΙΛΩΤΑΣ-ΛΕΒΑΙΑ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια