Νέο μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν να πραγματοποιούνται περικοπές και στις επικουρικές συντάξεις, έτσι ώστε να είναι ηπιότερη, η μείωση των κύριων συντάξεων. 

Η εκτίμηση που υπάρχει σε ανώτερα κυβερνητικά στελέχη είναι ότι παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν, είναι πιθανό να ολοκληρωθεί αύριο η β’ αξιολόγηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Πάντως το ίδιο στέλεχος, μιλώντας σε δημοσιογράφους εκτίμησε ότι «παραμένει υπό συζήτηση η δοσολογία των περικοπών στις συντάξεις. Το ΔΝΤ θέλει εφάπαξ το 2019, εμείς σε δύο δόσεις». Όμως, διαψεύδεται ότι το ΔΝΤ ζητά τα μέτρα να ξεκινήσουν νωρίτερα, δηλαδή από το 2018.

Στο σκέλος των εργασιακών, όλα τα ζητήματα έχουν παραμείνει ανοικτά μέχρι να κλείσει όλη η συμφωνία. Αυτό σημαίνει ότι το ΔΝΤ διατηρεί τις σκληρές θέσεις του για αύξηση ορίων στις ομαδικές απολύσεις και επαναφορά lock out. Επίσης, δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία ούτε στο σκέλος της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια