ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Λίγο πρίν την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης, αναμένεται να απουσιάσουν για προσωπικούς λόγους και αφού ενημέρωσαν το προεδρείο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Δεληγιαννίδης Ευστάθιος (συμπολίτευση) και Ταπακαράκης Βασίλειος (αντιπολίτευση).

Ξεκίνησε η συνεδρίαση , με τον  πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κων/νο Μωυσιάδης, να ευχαριστεί τους παρευρισκόμενους συνδημότες και να κηρύσσει την έναρξη της διαδικασίας του ημιώρου των ερωταπαντήσεων.

Επικεφαλής της αντιπολίτευσης ο κ. Παπαχρήστου κατέθεσε τις ενστάσεις του περι της απόφασης της Δημοτικής στις αρχές Φεβρουαρίου να συγκεντρώσει την υπερχείλιση στον Αετό και να διατεθεί σε άλλο σημείο, καθώς κατ  τον ίδιο προκύπτουν προβλήματα στον βιολογικό καθορισμό. Επισήμανε οτι για τη συγκεκριμένη εξέλιξη δεν ήταν ενήμερη η τοπική κοινότητα, ζήτησε την ακύρωσει της απόφασης και προκειμένου να γνωμοδοτήσει το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο παραβλέφθηκε.

Επίσης, έθιξε το θέμα του Μουσικού Γυμνασίου Αμυνταίου γι ΄ αυτό θέλησε να μαθει την εξέλιξη του θέματος, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργου παιδείας.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον παρατήρησε επειδή στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο δεν επανέφερε στην τάξη τον κ. Θεοδώρου οταν μέφθηκε τον ίδιο για την πρωτόδικη απόφασγ της μηνυτήρίας αναφοράς που είχε κατέθεσε ο δημαρχος Αμυνταίου για έγγραφα που δεν είχε προσκομίσει σχετικά΄με την ΔΕΤΕΠΑ. τονίζοντας οτι το έκανε για να προστατέψει την ΔΕΤΕΠΑ και οτι θα το επαναλάβει εαν χρειαστεί, προκειμένου να προστατέψει οποιοδήποτε άλλο νομικό φορέα.
ο κ . Γεώργου αναφέρθηκε στην συνάντηση του Δήμου με τον κ. Σταθάκη και ζήτησε ενημέρωση για την συζήτηση που αφορούσε την μετεγκατάσταση των Αναργύρων.

Επίσης ο κ. Γεώργου παρατήρησε τη Δημοτική Αρχή για την έλλειψη καθαριότητας στις τοπικές κοινότητες με αφορμή την εθνική επέτειο.

Τέλος, έθιξε εκ νέου την υποτιμητική στάση του Αντιδημάρχου κ. Θεοδώρου απέναντι στον κ. Παπαχρήστου.
ο κ. Βολιώτης ξεκινώντας με την έκφραση έκαστος εφ’ω ετάχθη, παρατήρησε τον κ. Θεοδώρου, επειδή είχε αναλάβει τον ρόλο τη διάθεσης των στεφάνων στους επισήμους, στην εθνική επέτειο.

Ο κ . Ρακόπουλος επισήμανε τη θετική παρουσία της μπάντας του δήμου Αμυνταίου, σημειώνοντας οτι αναβαθμίζει το επίπεδο του δήμου, ξεφεύγοντας απο τις προχειρότητες του παρελθόντος και ευχαρίστησε τον Παντελή Μινάκη για την δωρεά των οργάνων (33 τον αριθμό).

Ο κ. Μπάντης με αφορμή την επισήμανση του κ. Ρακόπουλου, επισήμανε οτι επι προεδρίας της κ. Γιαννιτσοπούλου οργανώθηκε η μπάντα του δήμου και ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις που δρομολογούνται στους ΟΤΑ μετα τη συνάντηση με τον κ. Μπαντούλη.
ο κ. Κόλκας γνωστοποίησε την παραίτηση του απο το τη θέση του δημοτικού συμβούλου, στις 14 Απριλίου.

Ο κ. Ιωάννου τόνισε οτι με την αξιοποίηση της υπάρχουσας υπερχείλισης δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα στο Λιμνοχώρι επισημαίνοντας δεν αξίζει τον κόπο να πραγματοποιηθεί δεξαμενή για τη συγκέντρωση των νερών της υπερχείλισης και υπογράμμισε οτι η στάση αυτή δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως κακή πρόθεση απο πλευράς των κατοίκων του Αετού.
Ο κ. Καραγιαννίδης τόνισε οτι το νερό που διαρρέει και αχρηστεύεται πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα μεσω της δημιουργίας της δεξαμενής,συνεπώς δεν κατανοεί τον λόγο που δίνεται έκταση στο θέμα.

Ο κ. Χαριτίδης, έφερε το παράδειγμα του Φιλώτα, καθώς δεν θεωρεί λογικό να μην αξιοποιείται η υπερχείλιση των υδάτων. Συγκεκριμένα υπενθύμισε το γεγονός οτι το ορυχείο χρησιμοποιούσε το νερό απο την υπερχείλιση του Φιλώτα, προκαλώντας και τότε αναστάτωση στους κατοίκους, οι οποίοι διαπίστωσαν σταδιακά, ο,τι η εν λόγω εξέλιξη δεν ζημίωνε τον Φιλώτα.
ο κ . Βολιώτης παρατήρησε οτι έπρεπε να τεθεί συζήτηση σε επίπεδο των ενδιαφερόμενων τοπικών κοινοτήτων για αυτό και ζήτησε να γίνει η σχετική συζήτηση προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μωυσιάδης, απατώντας στον κ. παπαχρήστου, υπογράμμισε πότε μπορεί να παρέμβει απο το ρόλο του, επισήμανε οτι καθένας έχει την ευθύνη των λεγομένων του και οτι δεν ασκεί λογοκρισία.

Σ΄ οτι έχει να κάνει με τη συνεδρίαση για την υπερχείλιση των νερών του Αετού, τόνισε οτι κλήθηκαν με πρόσκληση τα αρμόδια και ενδιαφερόμενα όργανα-φορείς των τοπικών κοινοτήτων, τονίζοντας οτι δεν παραποιηθήκαν τα πρακτικά και οτι αναγνώστηκε πλήρως η εισήγηση του έργου, για το οποίο κάποιοι άφησαν υπονοούμενα οτι δεν αναγνωστηκε σαφώς.
Ο κ. Παπαχρήστου κατηγόρησε τη δημοτική αρχή οτι πέρασε τη θέση στο ζήτημα της υπερχείλισης του Αετού χωρίς διαβούλευση, θέμα που κατα τον ίδιο θα έπρεπε να τεθεί στην ημερήσια διάταξη κάτι το οποίο πρότεινε.

Ο Αντιδήμαρχος ο κ. Θεοδώρου απαντώντας στον κ . Γεώργου τόνισε το υπάρχει προγραμματισμός σ ότι έχει να κάνει με τον καθαρισμό των τοπικών κοινοτήτων , επισημαίνοντας οτι ο δήμος προέβη στον καθαρισμό όλων των τοπικών κοινοτήτων στις οποίες ήταν να πραγματοποιηθούν παρελάσεις και κάλεσε τον κ. Γεώργου να του υποδείξει ποιός/α είναι αυτός που αμφισβητεί τα γενόμενα.
Απευθυνόμενος στον . κ. Παπαχρήστου του υπενθύμισε οτι παλαιότερα είχε βρεθεί σε παρόμοια θέση και οτι ο ίδιος τον είχε χαρακτηρίσει τότε κατάδικο, θέτοντας τον σε αργία. Ωστόσο ο Αντιδήμαρχος του ευχήθηκε να ολοκληρωθεί αίσια η υπόθεση του.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Νάτσης τόνισε οτι δεν είναι υπέρ της ανάκλησης του έργου, καθώς είναι έργο κοινής ωφέλειας που δεν υποβαθμίζει σε καμία περίπτωση την ποιότητα του νερού του Αετού, τέθηκε υπερ της πρότασης του κ. Γκιουλέκα περι ενημέρωσης των κατοίκων της Τ.Κ. ώστε αποσαφηνιστεί οποιαδήποτε πτυχή του θέματτος και πρότεινε τη πραγματοποίηση τοπικής συνεδρίασης
ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδης σχετικά με την παρουσία του υπουργού Παιδείας, έκανε μια αναδρομή στον πρώην Υπουργό κ. Φίλη ο οποίος κατα την παρουσία του στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης είχε υποσχεθεί οτι η λειτουργία της βιβλιοθήκης θα είχε δημόσιο χαρακτήρα, υπόσχεση την οποία έδωσε και ο νύν υπουργός, ώστε να λειτουργήσει με πλήρες ωράριο. Εντούτοις επισήμανε οτι ήδη η βιβλιοθήκη λειτουργεί κατα τις πρωινές ώρες και κατόπιν συνεννοήσεως για τα σχολεία. Αντίθετα με το θέμα στέγασης του μουσικού Γυμνασίου, διαπίστωσε τις επιφυλακτική στάση του Υπουργού, ωστόσο υπογράμμισε οτι ο Δήμος θα επανυποβάλλει αίτηση για τη δημιουργία του έργου.

Σε τι έχει να κάνει με τον κ. Παπαχρήστου, δεν θέλησε να σχολιάσει την σ βάρος του πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, αλλά αναφέρθηκε στους απρεπείς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης σε βάρος της δημοτικής αρχήςψεύτες και κλέφτες’’ εκφράσεις που που κατα τον κ. Θεοδωρίδης καταδεικνύουν το επίπεδο του ανθρώπου που επιζητά συζήτηση επι των θεμάτων του δήμου.
Αναφορικά με το ζήτημα της μετεγκατάστασης των Αναργύρων, επισήμανε την υπόσχεση του Υπ. Ενέργειας να παρακολουθήσει προσωπικά τα θέμα και οτι θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση στην Αθήνα , παρουσία των εκπροσώπων της ΔΕΗ , προκειμένου να αποσαφηνιστούν στοιχειώδης παραλείψεις.

Δεν έκρινε εντόπισε κάτι το απρεπές στην εικόνα ενός δημοτικού συμβούλου να δίνει τα στεφάνια.
Αναγνώρισε τη συμβολή στη δημιουργία μπάντας είχε και η κυρία Γιαννιτσοπούλου, όπως σχολίασε ο κ. Μπάντης, ωστόσο ο κ. Θεοδωρίδης επισήμανε οτι δεν θα πρέπει αν παραγνωριστεί η συμβολή όλων σ αυτη τη δημιουργία. Αναφορικά με την εξελίξεις στους ΟΤΑ, τόνισε οτι οι δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας βρίσκονται σε εγρήγορση εν όψει στις 3 Απιριλίου της γενικής έκτακτης συνέλευση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα σχετικά με τον νομοσχέδιο που θέλει να φέρει σε ψήφιση η κυβέρνηση.
Αναφορικά με την αξιοποίηση της υπερχείλισης στον Αετό, τόνισε οτι δεν θα γίνει καμία υποβάθμιση στον νερό του Αετού. Αναφέρθηκε στους μήνες και στα κυμβικα που εκχύνονται στον βιολογικό του αετού, βάση μετρήσεων που πραγματοποιεί η τεχνική υπηρεσία, τονίζοντας την ανάγκη αξιοποίησης των υδάτων προς κοινό όφελος. Ο κ. Σκήπας πρόεδρος της Τ.Κ. ακούγοντας την απάντηση του δημάρχου σχετικα με νούμερα των κυβικών της υπερχείλισης που κατέγραψε η τεχνική υπηρεσία, απηύδησε και αμφισβήτησε τα στοιχεία της υπηρεσίας. Κλείνοντας ο δήμαρχος επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση λαϊκής συνέλευσης στον Αετο για το εν λόγω θέμα.
θέματα  ημερήσιας διάταξης
1.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού σύμφωνα με την με αριθμό 70/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. 
το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

2.      Προγραμματισμός προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού έτους 2017 με Σ.Μ.Ε.

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα



3.      Προγραμματισμός προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού έτους 2017 Ι.Δ.Ο.Χ.
το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα



4.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για την ενοικίαση του δημοτικού καταστήματος «ΝΕΒΕΣΚΑ» στην ΔΚ Νυμφαίου.

Το θέμα που έφερε σε ψήφιση η αντιπολίτευση κατέπεσε, καθώς η εν λόγω πρόταση της μειωψήφισε έναντι της πρότασης της που κατέθεσε ο κ. Θεοδωρίδης Αβρααμ , σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το καθεστώς του καταστήματος «ΝΕΒΕΣΚΑ» πρίν προχωρήσει η διαδικασία μίσθωσης

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο, για το θέμα του καταστήματος «ΝΕΒΕΣΚΑ» με τις δυο πλευρές να  επιρρίπτουν εκατέρωθεν ευθύνες

Αξίζει να σημειωθεί οτι την πρόταση που έφερε πρός ψήφιση η παράταξη των Ανοιχτών Οριζόντων ,για άμεση μίσθωση του «ΝΕΒΕΣΚΑ» σύμφωνα με εισήγηση νομικού συμβούλου, δεν ψηφίστηκε απο 2 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης. Συγκεκριμένα η κ. Βεράνη την καταψήφισε ενώ η κ. Γαννοτσοπούλου δήλωσε παρούσα.   

 

5.      ΄Εγκριση σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας Δήμου Αμυνταίου με την Π.Ε Φλώρινας .

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


    6.      ΄Εγκριση παραλαβής μελέτης με τίτλο Αναβάθμιση και Επικαιροποίηση Ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης ΕΕΛ Φιλώτα».


    το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


7.      Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου “Eξωτερικοί αγωγοί λυμάτων Αετού – Aγραπιδιών - Πεδινού”. 


το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

 

8.      Αίτημα για αλλαγή των ορίων του Καταφυγίου Άγριας Ζωής εντός των ορίων του Δήμου Αμυνταίου.


το θέμα ψηφίστηκε κατα πλειοψηφία , καθώς καταψηφίστηκε απο τον κ. Κόλκα


  9.      ΄Εγκριση ανανέωσης παραχώρησης εκτάσεων φιλοξενίας πρώην αιχμαλώτων αρκούδων και λύκων.


    το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα. ο εκπρόσωπος του Αρκτούρου πρότεινε ενώπιον του συμβουλιου τα σχολεία της περιοχής να επισκέφτονται τις εγκαταστάσεις του ''Αρκτούρου'' άνευ τίμηματος

  10.   Αποδοχή παραίτησης μέλους του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΑ και ορισμός νέου.

   
    αποσύρθηκε-αναβλήθηκε το θέμα , καθώς θα υπάρξει ευρύτερη αναδιάρθωση στο Δ.Σ. της ΔΗΚΕΑ.


   11.   ΄Εγκριση της με αριθμό 06/2017 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμυνταίου που αφορά «Τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2017».

     το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

   12.   ΄Εγκριση της με αριθμό 07/2017 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμυνταίου που αφορά τον «Προγραμματισμό προσλήψεων Εκτάκτου Προσωπικού».
     το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

   13.   ΄Εγκριση της με αριθμό 08/2017 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμυνταίου που αφορά τον «Προγραμματισμό πρόσληψης ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ στα πλαίσια υλοποίησης των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού περιόδου 2017-2018».
   το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
     
   14.   Έγκριση μετάβασης αιρετών στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κρήτη.

   το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


   15.   Διάθεση και ψήφιση πιστώσεων.


το θέμα ψηφίστηκε κατα πλειοψηφία , καθώς καταψηφίστηκε απο τον κ. Κόλκα



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Πολύ καλή δουλειά από το site όσον αφορά την ενημέρωση των πολιτών για το τι συνέβη στο δημοτικό συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .