Συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας και του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δ. Μακεδονίας.

Στα αποτελέσματα των συναντήσεων που πραγματοποίησαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα αναφέρθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος και ο Αντιπεριφερειάρχης
Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δ. Μακεδονίας κ. Κων/νος Γέρου, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη 30 Μαρτίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, που έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας κ. Θόδωρου Καρυπίδη και της Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Πέτης Πέρκα, συζητήθηκε το ζήτημα της επαναφοράς στην Π.Ε. Φλώρινας από την Π.Ε. Καστοριάς του τμήματος ελεγκτών επιχειρήσεων και του δικαστικού τμήματος της εφορίας, με στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων της Π.Ε. Φλώρινας, με την Υφυπουργό να δηλώνει πως η συγκεκριμένη μετακίνηση έχει αδικήσει την Π.Ε. Φλώρινας και πρέπει να εξεταστεί, αφού πρώτα κατατεθεί σχετικό αίτημα από την περιφερειακή αρχή.
Κατά τη συνάντηση με την Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Πέτη Πέρκα συζητήθηκαν τα ζητήματα των αποκαλυφθεισών εκτάσεων της λίμνης Βεγορίτιδας και της παραχώρησής τους στους δικαιούχους προς εκμετάλλευση για 25 χρόνια, η παραχώρηση έκτασης από τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις του φράγματος Τριανταφυλλιάς για τη δημιουργία διυλιστηρίου καθώς και η προοπτική παραχώρησης εκτάσεων από τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις στον πρώην Δήμο Περάσματος για τη δημιουργία πρότυπης κτηνοτροφικής μονάδας που, σε συνεργασία με το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και θα λειτουργεί ως γενετικός σταθμός για τη βελτίωση των φυλών της Φλώρινας. Η κ. Πέρκα δεσμεύτηκε πως κατά το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα προς αυτές τις κατευθύνσεις.
Τέλος, κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Σταθάκη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, των δύο βουλευτών της Π.Ε. Φλώρινας, εκπροσώπου του Δήμου Φλώρινας και κατοίκων της Τ.Κ. Αχλάδας, συζητήθηκε το ζήτημα των απαλλοτριώσεων και της μετεγκατάστασης των οικισμών της Τ.Κ. Αχλάδας, με τον Υπουργό να δηλώνει την πρόθεσή του να κατοχυρωθεί η απαλλοτρίωση για το σύνολο των οικισμών, συμπληρώνοντας πως θα ζητήσει μια δεύτερη συνάντηση, παρουσία και του ιδιοκτήτη των λιγνιτωρυχείων Αχλάδας, για την εξεύρεση ορθολογικής λύσης στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε πως θα υπάρξει μέριμνα από πλευράς Υπουργείου για εξασφάλιση εγγύησης των απαλλοτριώσεων και των τριών οικισμών ενώ θα ασκηθεί στον ιδιοκτήτη πίεση προκειμένου να καταθέσει σχετικό χρονοδιάγραμμα.
Ο κ. Γέρου, από την πλευρά του, ανέφερε πως κατά τη συνάντηση αναδείχτηκε και αναγνωρίστηκε από πλευράς Υπουργείου το πρόβλημα που υφίσταται λόγω των τριών ΦΕΚ, με όλους τους φορείς να ασκούν πιέσεις για ένα ΦΕΚ σχετικά με την απαλλοτρίωση και των τριών οικισμών, συμπληρώνοντας πως η Π.Ε. Φλώρινας δεσμεύεται να συνδράμει με ιδίους πόρους ώστε, σε συνεργασία με την ΑΝΚΟ, να ολοκληρωθεί τόσο η μελέτη όσο και οι απαιτούμενες υποδομές για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της μετεγκατάστασης.


Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Ας ελπίσουμε ότι ουτε αυτη η κυρια θα πατήσει την μπανανόφλουδα με το ονομα βεγοριτιδα.
    Μπιρο σε εχουν παρει χαμπαρι κατω στην αθηνα: Eνας ξεδιαντροπος νομαρχης με σπασμενα ελληνικα που αδειαζει παρανομα λιμνες για χάριν των ψηφοφόρων του.
    Mας πηγες εκατο χρονια πισω:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπιρο η ΔΕΗ ξεπουλιεται εσύ συνεχίζεις να είσαι υπάλληλος της και όμως δεν έχεις το σθένος ούτε το πολιτικό ανάστημα να κάνεις έστω μία δήλωση ντροπή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πατελιωτες ,αφου εβαλε χερι αυτη να γνωριζετε,θα ρουφιξει ολη τη Βεγοριτιδα,ηιατι ξερει απο ρουφιγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την Αχλαδα τι θέση θα πάρεις Μπιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πες επιτελους ξεκαθαρα τις θεσεις σου. Δεν θελουμε ρεπορταζ απο τις διαφορες συναντησεις σου. Αντιπεριφερειαρχης εισαι όχι δημοσιογραφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .