Επισκέψεις της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. στην Δ.Α. Φλώρινας και στα ΤΣΦ – σύγκλιση ΔΣ στο Αμύνταιο

Το διάστημα 7/8 Φεβρουαρίου 2017 η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. πραγματοποίησε σειρά επαφών με συναδέλφους  αλλά και επισκέψεις στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης της Δ.Α. Φλώρινας.

          Σε περιοδεία μαζί  με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνοριακών Φλώρινας, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, Πρεσπών και Καυκάσου προκειμένου να συζητήσει και να διαπιστώσει προβλήματα που απασχολούν τόσο το προσωπικό όσο όμως και των Υπηρεσιών αυτών.
          Προβλήματα υλικοτεχνικού εξοπλισμού αλλά και  μη ανανέωσης και ενίσχυσης του προσωπικού των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης αποτέλεσαν κοινά σημεία σε κάθε επαφή. Η έλλειψη ενίσχυσης των Υπηρεσιών Συνοριακής φύλαξης σε συνδυασμό με την εναπομένουσα δύναμη,  δημιουργεί ύψιστο ζήτημα για το μέλλον της φύλαξης των συνόρων. Πέραν της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, η διασυνοριακή εγκληματικότητα ( λαθροδιακινήσεις, ναρκωτικά, κ.α.) χτυπάει στα κόκκινα. Η ενίσχυση των Υπηρεσιών αυτών με νέο προσωπικό και με διασφάλιση της παραμονής αυτού στη Φύλαξη των Συνόρων και στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων αποτελεί πλέον για την Ομοσπονδία πρωταρχικό ζήτημα.  Δεν είναι δυνατόν, στα πλαίσια της «Ομογενοποιημένης Αστυνομίας» οι Υπηρεσίες αυτές να στελεχώνονται ακόμη και μόνον με το προσωπικό μόνον των προερχομένων συνοριακών. Την ώρα που οι εσωτερικές μετακινήσεις των προηγούμενων ετών μείωσαν στο ήμισυ το προσωπικό, καμία πρόβλεψη για ενίσχυση των υπηρεσιών αυτών δεν υπάρχει. Καμία πρόβλεψη για νέες προσλήψεις συνοριακών που  θα στελεχώσουν αυτές τις Υπηρεσίες.
        Οι συνθήκες ασφάλειας στο εργασιακό περιβάλλον, θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον στην περιοχή, δεδομένη. Ο πρόσφατος χαμός του συναδέλφου μας σε συμπλοκή με κακοποιούς στην περιοχή του Βροντερού πριν τρία χρόνια  δεν ήταν μάλλον αρκετός για να αφυπνίσει αυτούς που οφείλουν να παρέχουν στο προσωπικό που περιπολεί στα βουνά των συνόρων την ασφάλεια που απαιτείται.  
         Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και συζήτησε με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή της ΔΑ Φλώρινας  κ. Παλιογιάννη Δημήτριο, όλες τις διαπιστώσεις από την περιοδεία που πραγματοποίησε  αλλά και ενδεχόμενες λύσεις στα προβλήματα που του μεταφέραμε.
       Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης του κοινού Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας με το νέο συμβούλιο της Ένωσης Συνοριακών Φλώρινας, συζητήθηκαν εκτός των ανωτέρω προβλημάτων τοπικού χαρακτήρα, ζητήματα που  αφορούν ασφαλιστικών και εργασιακών θεμάτων. Επίσης συζητήθηκαν και θεματικές ενότητες των μισθολογικών  και βαθμολογικών ανισοτήτων για τους προερχόμενους από συνοριακούς αστυνομικούς καθώς και το πλαίσιο αναγνωρίσεων πλασματικών ετών για σπουδές αλλά και πραγματικής υπηρεσίας για στρατό και μάχιμης 5ετίας. Η Ομοσπονδία όφειλε και ενημέρωσε εγκαίρως κάθε συνάδελφο για τις αλλαγές που επέρχονται πλέον από 01.01.2017 στα ανωτέρω. Ενημερώθηκε το Σώμα αλλά και οι συνάδελφοι σχετικά με τις δυνατότητες και τις περιοριστικές διατάξεις διακοπής της εισφοράς για το ΤΠΔΥ για τον ενδιαφερόμενο συνάδελφο. Αποφασίστηκε η ανάθεση σε Δικηγορικό γραφείο της δικαστικής διεκδίκησης για την τελευταία διετία της μη συμμόρφωσης  για την αποκατάσταση του μισθολογίου από τις Αποφάσεις του ΣτΕ. 
      Τέλος, χρέος μας  η στάση στη Μικρολίμνη Πρεσπών και η απόδοση  φόρου τιμής  στο μνημείο του αδικοχαμένου  Ηλία Κωστένη  που έπεσε εν ώρα καθήκοντος σε συμπλοκή με αδίστακτους αλβανούς κακοποιούς την 8 Δεκεμβρίου 2013.

     

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια