Για την υγιεινή και ασφάλεια στο προσωπικό των συνεργείων του δήμου Εορδαίας

Η κατάσταση στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας στο προσωπικό των συνεργείων του δήμου Εορδαίας είναι τραγική.

      Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων εδώ και πολλά χρόνια δεν χορηγούνται στους εργαζόμενους στο δήμο, στους τομείς καθαριότητας και πρασίνου τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προφύλαξης (αρβύλες, γαλότσες, δερμάτινα γάντια, προστατευτικά γυαλιά, ωτοασπίδες, καπέλα κλπ).
      Έχουν σταματήσει να γίνονται οι εμβολιασμοί και οι επίσης απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις του προσωπικού.
      Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει πιστά ο δήμος Εορδαίας στο όνομα των δύσκολων οικονομικών συγκυριών που πολύ συχνά επικαλείται και έχει τη ρίζα του στις κατευθύνσεις της ΕΕ για μείωση του εργασιακού κόστους και όλων των παροχών που σχετίζονται με αυτό (υγεία, ασφάλιση κλπ).
      Είναι οι πολιτικές που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
      Υπάρχει πλήρης αδιαφορία για τις συνθήκες εργασίας και την υγεία των εργαζομένων. Η πρόσφατη επέλαση του χιονιά ανέδειξε τις τραγικές ελλείψεις.
      Καλούμε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική που τους εξαθλιώνει, που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους.
      Η επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Ήδη έχει ψηφιστεί η κατάργηση των ΒΑΕ και από το τέλος του χρόνου εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η κατάργηση των ΒΑΕ θα έχει σαν αποτέλεσμα πέρα από την κατάργηση του επιδόματος των 150€, των αύξηση των χρόνων εργασίας.
      Επιπλέον να μη ξεχνάμε ότι στη Δυτική Μακεδονία προχωρά με γοργούς ρυθμούς η παραχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων στους ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ, άρα προοπτικά θα αλλάξουν και οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στην αποκομιδή προς το χειρότερο.
      Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν σταθερή και μόνιμη εργασία με ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες. Χωρίς εντατικοποίηση, χωρίς πίεση.
  • Να δοθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας (μόνιμοι, συμβασιούχοι κλπ).
  • Να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Χόλμπα Αντωνία
1/2/2017


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια