Συνάντηση του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σαπαλίδη Σάββα με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Ευστρατίου Κόλλια - Τσαρουχά

Μια σημαντική συνάντηση έλαβε χώρα στο Υπουργείο Εσωτερικών (πρώην Μακεδονίας Θράκης). Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης Σάββας συναντήθηκε με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα. Μαρία Ευστρατίου Κόλλια- Τσαρουχά όπου κατέθεσε προτάσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της Π.Ε Φλώρινας.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το γραφείο του Πρωθυπουργού όπου κατέθεσε προτάσεις αναπτυξιακού περιεχομένου ενόψει της σημερινής επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη. 

* Δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου (χερσαίο λιμάνι στην ΒΙΠΕ της ΠΕ Φλώρινας).
* Λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας- Μοναστηρίου (Fyrom) για εμπορευματικές – επιβατικές μεταφορές.
* Ειδική φορολογική ζώνη για περιοχές όπου πλήττονται οικονομικά από τις γειτονικές χώρες
* Επαναπροσδιορισμός των επενδυτικών κονδυλίων κρατικών και ευρωπαϊκών λόγω του ΑΕΠ που εμφανίζεται στην περιοχή εξαιτίας της λειτουργίας των μονάδων της ΔΕΗ (ανταγωνισμός ΕΣΠΑ, Πελοπόννησο, Κρήτη, Β. Αιγαίο, Δυτ. Μακεδονία).
* Ανάδειξη των τοπικών προϊόντων σε ΠΟΠ (Πιπεριά Φλωρίνης κ.α.).
* Προσανατολισμός της ΠΕ Φλώρινας ως Αγροτουριστικός- Ιστορικός Προορισμός, Interreng, Στήριξη επιχειρηματικότητας και του τουρισμού μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ρύθμιση επιχειρηματιών δανείων λόγω οικονομικής κρίσης.
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις με το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια