Αυτήν την Ώρα ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στην Τ.Κ. ΑΕΤΟΥ

Στην Τ.Κ. Αετού-του Δήμου Αμυνταίου θα βρεθεί σε λίγα λεπτά ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στη Δυτική Μακεδονία. 


Ο κ. Παπάς θα έχει συνάντηση με φορείς της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας στο Δημαρχιακό Κατάστημα Αετού. Παράλληλα θα αναδείξει την χτηστικοτητα του RuralBroadbandInternet, που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποίησε η ΚτΠ Α.Ε το οποίο εστιάζει στην ισορροπημένη ανάπτυξη και την καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού και της απομόνωσης, είτε λόγω γεωγραφικών, είτε λόγω κοινωνικών κριτηρίων, με συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Το έργο «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές "Λευκές" Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας», υλοποιείται με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Η συνολική επένδυση του προγράμματος ανέρχεται σε 113 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 101 εκατ. προέρχονται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Σημειώνεται ότι οι υποδομές αυτές προβλέπεται μετά την πάροδο 15ετίας να περάσουν στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου.

Από το σύνολο των οικισμών: οι 804 βρίσκονται σε 19 νομούς της βόρειας Ελλάδας, στους νομούς Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου, Χίου, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλωρίνης, Ιωαννίνων, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλης, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής. Επίσης 1.443 οικισμοί βρίσκονται σε 17 νομούς της νότιας Ελλάδας και 1.411 οικισμοί βρίσκονται σε 15 νομούς της Στερεάς Ελλάδας. 

Για την περιοχή της δυτικής Μακεδονίας τα δημοτικά διαμερίσματα που έχουν ενταχθεί στο έργο είναι η Κρανέα, Κοσμάτι, Ζιάκας, Μαυρονόρος, Καληράχη στην Π.Ε. Γρεβενών. Για την Π.Ε. Κοζάνης είναι ο Βυθός, Πεντάλοφος, Κορυφή, Ομαλή, Ανθοχώριον, Βροντή, Κρυόβρυση, Σισάνιον, Νεάπολη, Καλονέριον, Δρυόβουνον και Αλιάκμων.

Για την Π.Ε Φλώρινας είναι η Ασπρόγεια, Ανάργυροι, Λιμνοχώριον, Βαλτόνερα, Αετός, Πεδινόν, 'Ανω Καλλινίκη, Μεσόκαμπος, Μεσοχώριον, Μαρίνα, Πολυπλάτανον και Αγία Παρασκευή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια