Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σχετικά με τις δηλώσεις του Δήμαρχου Φλώρινας για τον αποχιονισμό της πόλης και την τραγική εικόνα που αυτή παρουσιάζει μετά την χιονόπτωση έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις–επισημάνσεις.
Είναι γεγονός ότι ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης στα χρόνια των μνημονίων έχει υποστεί δραματικές μειώσεις. Όμως αυτό σε τίποτα δεν εμποδίζει τους Ο.Τ.Α. να προβαίνουν σε έναν σοβαρό σχεδιασμό – προγραμματισμό ώστε, προβλέποντας, να θέτουν και τις προτεραιότητες. Και βέβαια στη Φλώρινα που ζούμε το ενδεχόμενο μιας βαρυχειμωνιάς δεν είναι σπάνιο. Άρα η αντιμετώπιση τέτοιων ενδεχομένων οφείλει να είναι στα άμεσα πλάνα ενός σχεδιασμού.
Είναι καλές και χρήσιμες οι εκδηλώσεις και οι επιχορηγήσεις, όμως η προστασία της πόλης, του Δήμου συνολικά, είναι η πιο σημαντική προτεραιότητα.
Είναι βέβαια εύκολο και ταυτόχρονα σύνηθες να ρίχνουμε τις ευθύνες σε άλλους υπεκφεύγοντας, αλλά και αναποτελεσματικό είναι και φοβόμαστε ότι κανέναν δεν πείθει.
Αλήθεια ο κ. Δήμαρχος πιστεύει πως η αντίληψη ότι για την τραγική εικόνα της πόλης ευθύνεται η κυβέρνηση βρίσκει πολλούς οπαδούς;
Γιατί άραγε αυτό που συνέβη το 2012 δεν επιτεύχθηκε τώρα, δηλαδή ο σταδιακός αποχιονισμός της πόλης ώστε αυτή να βρει σε εύλογα μικρό χρονικό διάστημα τους ρυθμούς της; Γιατί τώρα χρειαζόταν 1 εκ. ευρώ ενώ τότε το ποσό ήταν σημαντικά υποπολλαπλάσιο;
Καμιά φορά είναι τόσο δύσκολο να συγκριθείς με τον εαυτό σου και ευκολότερο να υπεκφεύγεις των ευθυνών σου.
Αλήθεια, γιατί δεν αναζητήθηκε (αν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα) η δυνατότητα κύλισης της ανακήρυξης της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη συνδρομή πολλών τμημάτων της κρατικής μηχανής; Μήπως και αυτή η επιλογή θυσιάστηκε σε βωμούς σκοπιμοτήτων; Υπάρχουν παραδείγματα όπου Ο.Τ.Α. με λιγότερα προβλήματα έχουν προβεί σε αυτήν τη λύση.
Είναι αλήθεια ότι κάποια μηχανήματα του Δήμου ήταν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών;
Τέλος, ακούσαμε και την καινοφανή αντίληψη ότι ακόμη κι αν υπήρχε αλάτι (γιατί άραγε δεν προνοήθηκε η ύπαρξή του;) δεν θα το χρησιμοποιούσε ο Δήμος για προστασία λέει του περιβάλλοντος.
Και στο τέλος – τέλος, ανεξάρτητα από το τι λέει ο καθένας, υπάρχει η ωμή πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι του Δήμου Φλώρινας, οι οποίοι και μνήμη έχουν, και νόηση και κρίση διαθέτουν, και ας πάψουμε να την προκαλούμε βάναυσα.
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


4 σχόλια:

 1. ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ?
  ΜΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΜΟΝΟ ΨΕΜΑΤΑ..
  ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ
  ΠΑΛΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΞΑΚΟΥΣΤΗ = ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ Τ.Ο ΦΛΩΡΙΝΗΣ==
  ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΗ ΝΑ ΚΛΕΣΗ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΗ
  ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΟΛΕΩΣ.
  ΗΡΩΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΝΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΦΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΚΟΥ
  ΕΘΝΟΥΣ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αφού σώσατε την χώρα... Καταδέχτηκατε να ασχοληθείτε με τα τοπικά.
  Μάλλον σιγκονταρισμα στο Μπιρο μου φαίνεται μπας και πάρει φόρα για Δήμαρχος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Boσκόπουλε σαν να τα χτές τότε που υποδεχόσουν τον Τσίπα στο γραφείο σου και όλο χαμόγελα μιλάγατε για "τηλεθέρμανση και δωρεάν ρεύματα" Ορσε τώρα και το αποτέλεσμα Σου τα χώνουν στα μούτρα με μέχρι και οι σύντροφοι του Alexis για τον...αποχιονισμό .ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ

  Σκέφτεσαι να βάλεις υποψηφιότητα για βουλευτής κι όλοι "στα χώνουν" . Τώρα με ποιο κόμμα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ ? Δικός σου ο "αποχιονισμός"......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .