Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι πρώτες 200 απολύσεις εργαζομένων από τη ΔΕΗ, με τις πληροφορίες να λένε ότι η σχετική εισήγηση θα εξετασθεί σε κάποιο από τα επόμενα διοικητικά συμβούλια της Επιχείρησης ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τα Νέα, η
εισήγηση θα μιλά για καταγγελία των συμβάσεων εργασίας με βάση ηλικιακό κόφτη στα 60 έτη για όσους απασχολούνται στα υπερβαρέα, δηλαδή σε ορυχεία και μονάδες, τα 62 για διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς και μηχανικούς και τα 65 για τα διευθυντικά στελέχη.
Πρόκειται για προσωπικό 60 ετών και άνω με τουλάχιστον 40 χρόνια στην επιχείρηση και που ενώ έχει θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης προτιμά να παραμένει στην εργασία για οικονομικούς λόγους.
Το όριο της συγκεκριμένης ρύθμισης πιάνει γύρω στα 200 άτομα, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες «ασκήσεις» βάσει των οποίων κατεβάζοντας λίγο τον ηλικιακό κόφτη, ο αριθμός του προς αποχώρηση προσωπικού αυξάνεται.
Πολλοί εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης τα τελευταία χρόνια, αλλά η επιχείρηση αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τον καθέναν, ανάλογα με τη θέση εργασίας του. Άλλο είναι ο εργαζόμενος 62 ετών σε θέση γραφείου και άλλο ο συνομήλικός του στα ορυχεία ή στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το απαγορευτικό καθεστώς προσλήψεων που συνεχίζει να επικρατεί στη ΔΕΗ και διέπεται από τον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε απολύσεις έχουν ως αποτέλεσμα ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων να φτάνει τα 50 χρόνια.
Δεδομένου ότι οι 35άρηδες, οι 40άρηδες και οι 45άρηδες είναι λίγοι, τα επόμενα χρόνια αναμένονται μαζικές αποχωρήσεις προσωπικού και είναι άγνωστο πώς θα καλυφθούν οι θέσεις αυτές δίχως προσλήψεις.

 http://www.cnn.gr/money/story/60424/erxontai-apolyseis-sti-deh

3 σχόλια:

 1. Καλα ρε παιδες,αυτο ειναι απολυση η εχετε συμπληρωσεισυνταξιοδοτικα δικαιωματα και πρεπει να φυγετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αφου ειναι καταναγκαστικό το βαφτίζουμε απόλυση. Μπορεί να διασφαλίσει η κυρα ΔΕΗ οτι ο 60άρης που βγαίνει στη συνταξη θα πάρει τη συνταξη που του αναλογεί ή θα του πει το δημόσιο "α φίλε εισαι μικρός ακόμα πάρε 300€ τώρα και οταν φτάσεις 67 έλα να πάρεις τα υπόλοιπα"!!!!

   Διαγραφή
 2. Υποχρεωτικη συνταξιωδοτηση λεγεται οχι απόλυση και οι περισσότεροι μόνο μισθό παίρνουν .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .