Ποιος πιστευετε οτι θα είναι ο/η αρχηγος του νεου Κεντροαριστερου φορεα;

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Από 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις το keaprogram για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Φωτίου: Πότε ανοίγει το keaprogram για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης 2017 (ΚΕΑ) - Όπως επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον Κώστα Σαββόπουλο και το μαγκαζίνο του «Κόκκινου», την 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την ένταξη στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Ολη η απόφαση για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης 2017.

Ακόμα πρόσθεσε πως η πλατφόρμα μετά το άνοιγμα δεν θα κλείσει αλλά θα παραμείνει ανοιχτή δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας τους τελευταίους έξι μήνες να ενταχθ

Η διαδικασία, εξήγησε, πως είναι απλή και μάλιστα γίνεται αμέσως γνωστό στον πολίτη αν είναι δικαιούχος ή όχι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνολικά οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι 700.000- 800.000.

Παράλληλα, διέψευσε δημοσιεύματα που όπως είπε “αρέσκονται να τρομοκρατούν το σύμπαν ότι το 2018 δεν θα πιάσουμε τους στόχους, ότι θα έχουμε μεγάλα χρηματοδοτικά κενά, ότι θα κόψουμε τις συντάξεις, ότι θα αλλάξουμε το κατώτατο αφορολόγητο ή ότι θα κόψουμε τα επιδόματα για να χρηματοδοτήσουμε το ΚΕΑ”, τονίζοντας πως “αυτά είναι όλα σενάρια τρομοκρατίας και σενάρια φόβου”.

Επίσης, αναφέρθηκε στην καθολική εφαρμογή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης για πρώτη φορά στην χώρα μας, όχι μόνο -όπως υπογράμμισε- σαν ένα πρόγραμμα επιδοματικό αλλά και σαν υπηρεσίες (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τρόφιμα και προϊόντα, σχολικά γεύματα κ.ά), ενώ ο τρίτος και σημαντικότερος πυλώνας είναι η εύρεση εργασίας, καθώς το 10% των ανέργων δικαιούχων θα βρουν εργασία μέσα στο 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .