Κλειστό ακόμα το Taxisnet για το επίδομα θέρμανσης


Δεν άνοιξε ακόμη το σύστημα στο Taxisnet για την υποβολή των αιτήσεων από τους καταναλωτές που επιθυμούν να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως το τέλος του τρέχοντος έτους αν θέλουν να μην καθυστερήσει σημαντικά η πληρωμή του επιδόματος, καθώς όσοι υποβάλουν την αίτηση από το επόμενο έτος, κινδυνεύουν να το πάρουν αργότερα - έως και στις 30 Ιουνίου.

 Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το συνολικό κονδύλι για τα επιδόματα θέρμανσης φθάνει τα 105 εκατομμύρια ευρώ – περίπου 25 λεπτά του ευρώ για κάθε λίτρο.

Επισημαίνεται οτι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να το λάβουν περίπου 500.000 νοικοκυριά  και κυμαίνεται από 37,50 έως 625 ευρώ για την περίοδο από 15-10-2016 έως 30-4-2017, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

 Όσοι δικαιούχοι υποβάλουν αιτήσεις μέχρι 31-12-2016 θα προλάβουν να εισπράξουν το επίδομα εν όλω ή εν μέρει μέχρι τις 31-1-2017. Όσοι υποβάλουν τις αιτήσεις από την 1η-1-2017 μέχρι την 31η-5-2017 θα εισπράξουν τα ποσά που δικαιούνται στο τέλος Ιουνίου 2017.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, η οποία υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου, οι κάτοικοι του νομού Έβρου, καθώς επίσης και οι κάτοικοι ορεινών Δήμων σε 20 νομούς της χώρας θα εισπράξουν φέτος αυξημένα ποσά επιδόματος. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δικαιούνται ποσά που αντιστοιχούν σε Γεωγραφικές Ζώνες ανώτερες από αυτές στις οποίες εντάσσονταν μέχρι πέρυσι. Επίσης, όσοι φορολογούμενοι -ετερόφιλοι ή ομόφυλοι - έχουν συνάψει κατά τη διάρκεια του 2015 σύμφωνα συμβίωσης θα κριθούν για το εάν δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης με βάση τα πιο ευνοϊκά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια των εγγάμων, ενώ μέχρι πέρυσι εκρίνοντο με βάση τα λιγότερο ευνοϊκά κριτήρια των αγάμων.

Από την άλλη πλευρά όσοι φορολογούμενοι πληρούν κανονικά τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αλλά κατέχουν τρία ή περισσότερα επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα ή ποσοστά συνιδιοκτησίας σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα τα οποία αντιστοιχούν σε περισότερα από 2 αυτοκίνητα, ακόμη κι αν έχουν δηλώσει ακινησία γι' αυτά και ουσιαστικά δεν τα χρησιμοποιούν παύουν πλέον να δικαιούνται επιδόματος θέρμανσης! Κατά τα λοιπά, η κοινή υπουργική απόφαση Τσακαλώτου, Χουλιαράκη και Παπανάτσιου δεν προβλέπει αλλαγές στα κριτήρια και τον τρόπο χορήγησης ούτε και στο ύψος του επιδόματος θέρμανσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια