Η παράσταση “Το Πνεύμα των Χριστουγέννων που παρουσιάζει το παιδικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας,

          Σας προσκαλούμε στην παράσταση “Το Πνεύμα των Χριστουγέννων”, του Κάρολου Ντίκενς,   που παρουσιάζει το παιδικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου  της Λέσχης Πολιτισμού
Φλώρινας,  την  Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 19:00, στη θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου (αίθουσα Θεόδωρος Αγγελόπουλος).
                                                                                                   
Θα χαρούμε να σας δούμε!
Σας περιμένουμε!


 Το παιδικό εργαστήρι του θεατρικού τμήματος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, παρουσιάζει την παράσταση “Το Πνεύμα των Χριστουγέννων”, του Κάρολου Ντίκενς. Το κλασικό παραμύθι, που η δράση του διαδραματίζεται στην Αγγλία, στις αρχές του 19ου αιώνα, εδώ έχει διασκευαστεί σε κωμωδία, με σατυρικές πινελιές, που παραπέμπουν στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

            Ο φιλάργυρος και τσιγγούνης Σκρούτζ, που μισεί τα Χριστούγεννα, αποφασίζει να αναθεωρήσει μετά από μια σειρά γεγονότων που συμβαίνουν στην ζωή του κατά την διάρκεια των άγιων αυτών ημερών, όταν τρία διαφορετικά πνεύματα εμφανίζονται και τον ταξιδεύουν στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Μέσα από αυτό το ταξίδι, έχει την δυνατότητα να δει τον εαυτό του, στις διάφορες φάσεις της ζωής του και, ταυτόχρονα, να  φύγει από τον μικρόκοσμο του, παίρνοντας μια γεύση του πώς ζουν οι άλλοι άνθρωποι, μέσα στην φτώχεια και τα προβλήματά τους.
Έτσι, αποφασίζει να αλλάξει τρόπο σκέψης, αλλά το αν τελικά το καταφέρνει, είναι κάτι που τελικά θα το αποφασίσουν οι θεατές...

            Η διασκευή έγινε από την κυρία Αντιγόνη Δαμιανίδου και την υπεύθυνη και διδάσκουσα του τμήματος, κυρία Δήμητρα Ξενάκη. Όλα όσα διδάσκονται τα παιδιά στο εργαστήριο, μεταξύ των οποίων ο αυτοσχεδιασμός, η εκφραστική κίνηση και η δυναμική του διαλόγου, βρίσκουν την πραγμάτωσή τους σε αυτήν την παράσταση, που πάνω απ' όλα αποτελεί προϊόν συνδημιουργίας και συνεργασίας μεταξύ των παιδιών. Κατά τη διάρκεια των προβών συζητούσαν, πρότειναν σκηνικές και σκηνοθετικές λύσεις, διαμορφώνοντας, έτσι το τελικό αποτέλεσμα, υπό την καθοδήγηση της διδάσκουσας.

            Το “Πνεύμα των Χριστουγέννων”, θα εμφανιστεί πάνω στην σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου, (αίθουσα Θεόδωρος Αγγελόπουλος) την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 19:00.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια