Περιέφραξαν τη φάτνη με συρματόπλεγμα στο Αμύνταιο



Δημοσίευμα στο φιλοζωικό ιστότοπο zoosos.grείδε χθες το φώς της δημοσιότητας, το οποίο έχει μορφή καταγγελίας και αναφέρει τα ακόλουθα:


Η απέχθεια πολλών παντού στην ελληνική επικράτεια για τ’ αδέσποτα και όχι μόνο είναι δεδομένη εντούτοις μέσα στο «χριστιανικό» κατά τα άλλα πνεύμα των ημερών το διαπιστώνουμε ακόμα καλύτερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φάτνη που τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία στο Αμύνταιο Φλώρινας κοντά στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης την οποία οι αρμόδιοι (βλέπε Δήμος) τελικά περιέφραξαν με συρματόπλεγμα για να εμποδίζουν τα αδέσποτα σκυλιά να βρίσκουν εκεί καταφύγιο.

Οι υπεύθυνοι του Δήμου Αμυνταίου λοιπόν για να μη μαγαρίζουν τα ζώα τη ψεύτικη φάντη τους έφραξαν την είσοδο της γιατί προφανώς κατά αυτούς τ’ αδέσποτα δεν είναι πλάσματα και δημιουργήματα του θεού τους αλλά μάλλον κάποιου άλλου… και προφανώς δεν δικαιούνται να βρίσκουν λίγη ζεστασιά ούτε τώρα που τα βράδια ειδικά η θερμοκρασία πέφτει στους -7 βαθμούς Κελσίου.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι μέσα σε μια φάτνη το βρέφος Ιησούς – αν δεχτούμε ότι πρόκειται για γεγονός και δεν είναι κατασκευασμένη από το ιερατείο της εποχής ακόμα και η γέννηση του – βρήκε καταφύγιο μαζί με τους γονείς του ανάμεσα στα ζώα. Το μωρό ζεστάθηκε από το χνώτο και την θερμοκρασία του σώματος των ζώων.

Βέβαια οι Έλληνες χριστιανοί αυτά τα προσπερνούν και αντιμετωπίζουν ακόμα και τα πλάσματα του θεού τους που δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν οικονομικά (να τα σφάξουν για το κρέας, να τα αρμέξουν για να πάρουν το γάλα) ως περιττά, ως σκουπίδια που τους αξίζει κάθε μαρτύριο ακόμα και αυτό του ψύχους…

Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

  1. Οι μεγάλοι άνθρωποι ψάχνουν για ευθύνες στον εαυτό τους οι μικροί στους άλλους. Εσείς πού "αγαπάτε" τα ζώα κάντε κάτι γι αυτα.Η μήπως σας"βολευει"να είναι αδέσποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΌΡΘΩΣΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΦΑ Τ ΝΗ ΤΟ ΟΡΘΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΕΙΣ ή ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΠΟΝΟΣ ΚΑΙ
    ΦΙΛΟΥΩΟΣ ΚΑΝΕ ΜΙΑΝ ΚΑΛΗΝ ΠΡΑΞΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΟΛΑ ΤΑ
    ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΝ ΣΟΥ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ. ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ
    ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΙΑ ΖΕΣΤΑ = ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ=
    ΜΦΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ αν δαγκάσεις τη γλώσσα σου θα δηλητηριασθείς.

      Διαγραφή
  4. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΑ ΑΓΑΠΑΤΕ (τα ζωα)ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΣΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε κοψτε τις μαλακιες και ασχοληθητε με σοβαροτερα θεματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρεστε άλλο τρόπο να την πείτε στον Δήμο. Οι φιλόζωοι να κατασκευάσουν μια μόνιμη φάτνη για τα αδέσποτα . άιντε νούμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η σημαία είναι ένα πανί, η φάτνη ένα σκυλόσπιτο.
    Αδέλφια Έλληνες Χριστιανοί σας εύχομαι "Καλά μελομακάρονα".
    Ο νοικοκύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσεις η φιλοζωοι γιατι ασχολειστε μονο με τα σκυλια εχει και αλλα ζωα η φυση αλλα καρφι δεν σας καιγετε .....και να ξερετε οτι τα σκυλια δεν κρυονουν οπως ο Ανθρωπος τα εχει φτιαξει ετσι η φυση να αντεχουν στο φυσικο τους περιβαλον που που δεν ειναι τα σπιτια ουτε τα διαμερισματα σας που τα εχετε φυλακιση μεσα σε τεσσερης τοιχους και τα βγαζετε μονο για κατουριμα και τους λετε στο δρομο στα αμοιρα τα ζωα ελα στην μαμα ..θα τρελαθουμε τελειως μου φενεται με καποιους ...ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λαθος η περιφραξη γιατι τα μικρα παιδακια θα θελανε να δουνε απο κοντα την φατνη. Αλλα απο την αλλη καλυτερο ειναι να βρουν εκει Κατάλυμα τα αδεσποτα και να βρωμισουν το μερος με τις ακαθαρσιες τους; οποτε καλως περιφραχτηκε. Κ γω φιλοζωος ειμαι αλλα οχι και ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε δεν μας παρατάτε. Ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα και εσείς με τα αδέσποτα όλη την ώρα. Τι να έκανε δηλαδή ο Δήμος; Να το άφηνε έτσι και να έμπαιναν μέσα τα αδέσποτα να τα ρήμαζαν; Γιατί δεν τα βάζετε και με την εκκλησία; Ας αφήσουν και η εκκλησία την πόρτα ανοιχτή,ο οίκος του θεού είναι και τα αδέσποτα του θεού είναι. Ας αφήσουμε και εμείς οι καλοί χριστιανοί τις πόρτες μας ανοιχτές των σπιτιών να μπουν να ζεσταθούν τα καημένα. Το έχετε χάσει όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι γνωστοί φιλόζωοι και μισάνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πραγματι ας αφησουμε τα σκυλια αυτον τον μηνα να ζεσταθουν στην φατνη,ας καθονται κ πανω στο Χριστο,ας κατουρησουν κ μεσα,ζωα ειναι δεν πειραζει.Ληθηκε το προβλημα του ψυχους για τα αδεσποτα τον δεκεμβρη,τους υπολοιπους μηνες εχει καλοκαιρια στο αμυνταιο.δεν φαινεται καθολου οτι πατε να κατηγορησετε τον δημο κ αυτο σαν νοιαζει κυριως κ οχι τα αδεσποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσείς οι,υποτίθεται φιλόζωοι,τα λύσατε όλα τώρα.Πολλά παιδάκια με τους γονείς τους πάνε για να βγάλουν φωτογραφίες στην φάτνη και τότε αμέσως βγαίνουν από τον χώρο τα αδέσποτα σκυλιά χωρίς να σας ενδιαφέρει.Επίσης σας αρέσει τα αδέσποτα να κατουράνε στις φωτογραφίες που εμφανίζουν τον Χριστό μας και την Παναγία μας.Σας αρέσει που αφήνουν τις κοπριές τους μέσα στον χώρο της φάτνης,αλλά δεν σας είδαμε να πάτε να τα καθαρίσεται ποτέ.Πιστεύω ότι ο δήμος προδύλαξε την φάτνη για αυτούς τους λόγους,διότι πολλοί γονείς κάναμε παράπονα.Εξάλλου εσείς που αγαπάτε περισσότερο από όλους εμάς τους υπόλοιπους τα ζώα,γιτί δεν τα πέρνεται στα σπίτια σας;Γιατί τα μαζεύεται σε κεντρικούς χώρους και δεν μπορεί να περάσει κανένας;Μάλλον εσείς θέλετε τα μπινελίκια σας.Λάθος του δήμου που έβγαλε το πλέγμα και συνεχίζει η λεηλασία από τα αδέσποτα.Είναι ντροπή σας που ασχολείσται με τέτοια θέματα.Ψάχνετε κάποιοι "φιλόζωοι" έναν ρόλο στην κοινωνία αλλά δεν σας βγαίνει,είστε ανίκανοι και ανάγωγοι,διότι με τον τρόπο σας τυρρανάται τα ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσείς οι τόσο φιλόζωοι,που δήθεν αγαπάται τα ζώα,για ποιό λόγο αφού τα είχατε στα σπίτια σας,τα βαρεθήκατε και τα αφήσατε στους δρόμους;Εσείς που θέλετε να λέγεσται φιλόζωοι,που σας ενδιαφέρουν μόνο τα ζώα και όχι οι άνθρωποι και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά,διότι μάλλον δεν έχετε παιδιά,ή έχουν μεγαλώσει και ξεχάσατε τις στιγμές που ήταν μικρά ή έχετε άλλους λόγους,όπως μίσος για τους συνανθρώπους μας.Ο νόμος πολύ καλά γνωρίζεται λέει ότι,όποιος ταίζει ή περιθάλπη αδέσποτα γίνετε κύριος υπεύθυνος για αυτό,τότε γιατί βγάζεται την ουρά σας από έξω;Ο δήμος που καταφέρνεσται εναντίον του έκανε πάρα πολλά μέχρι τώρα για τα αδέσποτα,όπως εμβολιασμούς,στειρώσεις,τσιπαρίσματα.Η στειρώσεις με δική σας προτροπή δεν είναι κατά της φύσεις του ζώου;Αλλά έτσι είναι,όπου υπάρχει χρήμα και μάλιστα ξένο,των δημοτών,δεν σας ενδιαφέρει διότι μάλλον κάτι τρώτε και εσείς,Τελικά θέλετε απομόνωση και μαστίγιο,διότι εσείς προτρέπαιται τον κόσμο να μην θέλει τα ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πραγματι ας αφησουμε τα σκυλια αυτον τον μηνα να ζεσταθουν στην φατνη,ας καθονται κ πανω στο Χριστο,ας κατουρησουν κ μεσα,ζωα ειναι δεν πειραζει.Ληθηκε το προβλημα του ψυχους για τα αδεσποτα τον δεκεμβρη,τους υπολοιπους μηνες εχει καλοκαιρια στο αμυνταιο.δεν φαινεται καθολου οτι πατε να κατηγορησετε τον δημο κ αυτο σαν νοιαζει κυριως κ οχι τα αδεσποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάπου στην ανακοίνωσή σας λέτε ότι,τα αδέσποτα είναι πλάσματα του Θεού,ασφαλώς και είναι,γιαυτό πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες των εκκλησιών και να τα αφήσουμε να μπαίνουν μέσα ανενόχλητα,θα είσασταν πολύ ικανοποιημένοι τότε.Μαθένουμε ότι σε συνεργασία με τον δήμο γίνανε διάφορες ενέργειες όσον αφορά τα αδέσποτα,όπως στειρώσεις.Αυτή η ενέργεια δεν είναι παρά της φύσης των αδέσποτων ζώων,αλλά φαίνεται οι λόγοι είναι οικονομικοί.Η κυρία που τα έχει στο κεντρικό περίπτερο και δεν μπορεί να περάσει κάποιο παιδί,ή ο οποιοσδήποτε γιατί δεν κοιτάζει να συμαζέψει το περίπτερο,να μην είναι πέρα από τα μέτρα που δικαιούται;Από εσένα δήμαρχε θα περίμενα περισσότερα προς όφελος των ανθρώπων σε σχέση με τα αδέσποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κσι για τα μνημόνια τα αδέσποτα φταίνε. Τελικά το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, Ξεχνάτε ότι και ο Χριστός σε φάτνη με ζώα γεννήθηκε. Ευτυχώς δεν ήταν δίποδα.

      Διαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .