Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στο Αμυνταίου



Ο Δήμος Αμυνταίου συνεργασία με το Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», διοργανώνει το βράδυ του Σαββάτου 15/10 στο Café-Bar ‘’Τα Ρόδα’’ Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα.
Στον χώρο θα βρίσκονται εθελοντές της για να ενημερώσουν τον κόσμο για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση. Επίσης θα ενθαρρύνουν τους θαμώνες του κέντρου να επιλέξουν από την παρέα τους ένα άτομο, το οποίο θα αναγορευθεί σε «οδηγό της παρέας» και αφού αποδεχθεί αυτό τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ κατά τη διάρκεια της βραδιάς, προκειμένου να υποβληθεί σε συμβολικό έλεγχο αλκοτέστ και να είναι αυτός που θα οδηγήσει με ασφάλεια την παρέα του πίσω.

Οι εν λόγω διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε 27 χώρες (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Πολωνία, Δανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ισπανία, Σλοβακία, Μάλτα, Κύπρος, Ιταλία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουγγαρία, Φιλανδία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Γερμανία, Σουηδία, Κάτω Χώρες, Σλοβενία, Ρουμανία) και έχει κύριο στόχο την ενημέρωση πολιτών  και την πρόληψη από τα τροχαία ατυχήματα, ο αριθμός των οποίων είναι ιδιαίτερα υψηλός στις νεαρές ηλικίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ιδέα για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα ανήκει στο Βέλγιο, όπου πρωτογιορτάστηκε το 1995 και από το 2003 έλαβε πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, όταν υιοθετήθηκε από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια