Με Επιτυχία η Δράση ‘’Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα’’ στο Αμύνταιο



Παρουσία των εθελοντών Αντιδημάρχων Ιωάννη Νάτση και Αποστόλη Θεοδώρου, του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Γιώργου Τρυφωνόπουλου και του μέλους της Δημοτικής Ενότητας  Σοφίας Σέλτσα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον Δήμο Αμυνταίου εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, η οποία διοργανώθηκε στο Café-Bar ‘Τα Ρόδα’’.

Στον χώρο μαζί με τους εθελοντές βρέθηκε κλιμάκιο της αστυνομίας, το οποίο διενήργησε συμβολικό έλεγχο αλκοτέστ στους θαμώνες του καταστήματος και διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.

Ο Αντιδήμαρχος οικονομικών διοίκησης και κοινωνικής πολιτικής Ιωάννης Νάτσης , μιλώντας στο blog των Ανάποδων εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή και την ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση, που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Αμυνταίου με το Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» 

Υπενθύμισε, πώς η δράση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» πραγματοποιείται για 10η συνεχόμενη χρονιά  στην Ελλάδα και ότι σκοπός της δεν ήταν η αποτροπή της νυχτερινής διασκέδασης, αλλά η ενίσχυση συνείδησης οδικής ασφάλειας, καθώς αλκοόλ και οδήγησε δεν πάνε μαζί.

Για την ιστορία, σε δείγμα 32 ατόμων που πέρασαν από έλεγχο αλκοτέστ, μόλις 5 άτομα υπερέβησαν τα επιτρεπτά όρια, οπότε και συμβουλεύτηκαν να μην οδηγήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ιδέα για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα ανήκει στο Βέλγιο, όπου πρωτογιορτάστηκε το 1995 και από το 2003 έλαβε πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, όταν υιοθετήθηκε από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια