Παρόντες οι Σύλλογοι του Δήμου Αμυνταίου στο 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Ξάνθης



Στιγμές συγκίνησης και αναβίωσης της μεγάλης μουσικοχορευτικής παράδοσης του Πόντου έζησαν χιλιάδες άνθρωποι που πλημμύρισαν το βράδυ του Σαββάτου (8/10) το «Αμοιρίδειο» κλειστό γυμναστήριο της Ξάνθης, στα πλαίσια του 12ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ποντιακών χορών, στο οποίο συμμετείχαν ο Σύλλογος Ποντίων Λεβαίας  και η Εύξεινος Λέσχη Φιλώτα. Ένα φεστιβάλ σταθμός στην ιστορία του Πόντου. 


Ο Σύλλογος Ποντίων Λεβαίας μετά από αρκετά χρόνια συμμετείχε και πάλι ενεργά στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Η επιμονή και οι πρόβες περίσσευαν, διότι πέρα από τις κανονικές πρόβες ο σύλλογος συμμετείχε και στις γενικές πρόβες της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκαν στο ΔΑΚ Πτολεμαΐδας, στον Άγιο Δημήτριο και τα Κοίλα Κοζάνης.

Στην αποστολή συμμετείχαν 13 χορευτές, ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Ακριτίδης Ευάγγελος, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μπασούρης Γεώργιος, η Γενική Γραμματέας κ. Μαυρίδου Αικατερίνη, η υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων κ. Τσιναρίδου Φωτεινή και δύο συνοδοί μέλη του σώματος κ. Σαββάκη Μένια και κ. Παπαδόπουλος Χρήστος.

Άκρως εγκωμιαστικά σχόλια απέσπασαν οι Προέδροι και οι χοροδιδάσκαλοι των δύο συλλόγων τόσο για την εξαίρετη παρουσία τους, όσο και για την προσφορά τους στη διατήρηση της Ποντιακής παράδοσης.

Από την πλευρά τους, Ο Πρόεδρος το Δ.Σ. και τα μέλη του συλλόγου απένειμαν τα εύσημα σ’ όλους τους χορευτές , για την άριστη συμμετοχή και ευχαρίστησαν για την άρτια διοργάνωση την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και ιδιαίτερα την Ομοσπονδία Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, όπου εντάσσεται και ο Σύλλογος Ποντίων Λεβαίας.

Το Βίντεο που ακολουθεί επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Μορφίδης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια