Πέρασε με 152 «ναι» το το ν/σ με τα προαπαιτούμενα



Με 152 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο με τις επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Σύσσωμη η Αντιπολίτευση -ΝΔ, ΧΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων, καταψήφισε με 141 ψήφους. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας (ασθενής), η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, από τη Ν.Δ. ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Γιάννης Τραγάκης και ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος και Χάρης Θεοχάρης (απουσιάζει στις ΗΠΑ). Όλοι έστειλαν επιστολή με την ψήφο τους, η οποία δεν προσμετρήθηκε.

Τα προαπαιτούμενα που ψήφισε η συγκυβέρνηση, προκειμένου να εκταμιευθεί η υπο-δόση των 2,8 δισ. ευρώ, περιλαμβάνουν:
  • Μεταφορά του δεύτερου πακέτου των ΔΕΚΟ στο νέο Yπερταμείο. Σε αυτές οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περιλαμβάνονται οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ), Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές και ΑΔΜΗΕ.
  • Εναρμόνιση των κοινωνικών εισφορών, που περιλαμβάνει την εξάλειψη της κατώτατης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.
  • Σχέδιο για τη μετάβαση της αγοράς ηλεκτρισμού στο ευρωπαϊκό μοντέλο απελευθέρωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια