Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μέρα του Φόρουμ «Μνήμες και Παιδεία» στο Μαρτυρικό Λέχοβο (video)

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις για τους μαρτυρικούς τόπους διεξάγεται από την Πέμπτη 19 Μαίου ως και την Κυριακή 22 Μαίου στο μαρτυρικό Λέχοβο, με διοργανωτή τον
Ενωτικό Σύλλογο Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας» την στήριξη του Δήμου Αμυνταίου, του Προέδρου του Δικτύου μαρτυρικών Δήμων και Κοινοτήτων και Δημάρχου Καλαβρύτων, αλλά και άλλων φορέων από μαρτυρικούς τόπους.
Χθες η  δεύτερη ημέρα του φόρουμ ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, σε μια κατάμεστη αίθουσα, με περίπου 220 συμμετέχοντες.
 Αξιοσημείωτο στοιχείο στο Φόρουμ στο Λεχόβο είναι η συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων που ασχολούνται πολλά χρόνια με τα θέματα των μαρτυρικών χωριών της χώρα μας, όπως είναι  ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών χωριών και Πόλεων Γεώργιος Λαζουράς, η Δήμαρχος Σουλίου Μπότση Μπραϊμη, αλλά και Γερμανών Επιστημόνων και Αξιωματούχων.


Στο φόρουμ έντονο ήταν το αυτονόητο αίτημα των μαρτυρικών τόπων για το θέμα με τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις…..
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου του Ενωτικού  Συλλόγου Λεχοβιτών, την συνέντευξη του παραχώρησε στον Δημοσιογράφο Αντώνη Μαυρίδη ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών χωριών και Πόλεων Γεώργιος Λαζουράς και αποσπάσματα από το φόρουμ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια