Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ (video)

Για έκτη χρονιά πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 26  Μαίου , ο πολιτικός χορός της πολιτικής εφημερίδας του Ουράνιου Τόξου, ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ.
Φέτος ο χορός έγινε σε
αίθουσα διασκεδάσεως του Δήμου Βεγορίτιδας και παραβρέθηκαν υποστηρικτές και φίλοι του κόμματος από την Π.Ε. Φλώρινας, την Έδεσσα, το Κιλκίς, την Νάουσα και Σέρρες .

Δείτε το βίντεο:


Δημοσίευση σχολίου

28 Σχόλια

  1. !!!!!!!!!!!!!!!!!!ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το προβλημά τους δεν λύνεται με φαρμακευτική αγωγή. Αλλαγή ή σωστότερα εμφύτευση εγκεφάλου. Μακεδονία και σλαβική καταγωγή είναι ασύμβατος όρος. Ή είσαι Έλληνας μακεδόνας έστω και σλαβόφωνος ή σλάβος (σλαβικής φυλής).Ιστορικά αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί και είναι ξεκάθαρα, πλήρως τεκμηριωμένα και οτιδήποτε άλλο βλέπουμε είναι κακοπροέρετο και ανθελληνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χορος,τραγουδι γλεντι....για ακομη φορα περασαμε αξεχαστα! Αν και θα ηταν ακομη πιο ομορφη βραδια αν ακουγαμε και τη φωνη της Vera απο το συγκροτημα....του χρονου ισως...Μπραβο Nova Zora!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κακοπροαίρετος είναι ο καθενας σας που βγάζει συμπεράσματα όπως τον συμφέρει. Αυτοί είναι οι γηγενείς Μακεδόνες είτε το θέλετε είτε όχι,αυτό μας έμαθαν οι παππούδες μας και αυτό θα συνεχίσουμε Ν κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμείς γηγενείς Μακεδόνες είμαστε είτε θέλετε είτε όχι και εμάς μας έμαθαν οι παππούδες μας ότι είμαστε Έλληνες. Αυτό θα συνεχίσεται να το κάνεται γιατί σας το επιτρέπει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Να δοκιμάσουμε να κάνουμε ένα Ελληνικομακεδονικό πατριωτικό γλέντι με αντίστοιχες εθνικιστικές ιαχές στο Μοναστήρι και να δούμε αντιδράσεις από την Π.Γ.Δ.Μ.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για Ελλάδα από την στιγμή που σαν Μακεδόνες είμαστε οι πιο κυνηγημένοι από το ελληνικό κράτος.

      Διαγραφή
    3. Επίσης δεν θεωρώ απλά ότι δεν είμαστε κυνηγημένοι από το Ελληνικό κράτος, αλλά ίσως και ευνο'ι'μένοι και ακόμα αν θες το λέω προσωπικά. Μάλλον δεν έχεις γυρίσει όλη την υπόλοιπη Ελλάδα για να δείς ότι η Μακεδονία ευημερεί, έχει το καλύτερο οδικό δίκτυο, τα καλύτερα αρδευτικά έργα και πυκνή συμετοχή στην συγκρότηση του κρατικού μηχανισμού ακόμη και σε ανώτατες θέσεις των ενόπλων δυνάμεων, σωμάτων ασφαλείας και όλης τις δημόσιας διοίκησης. Επίσης για τις πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων σαράντα ετών ο αριθμός των υπουργών από τη Δυτική Μακεδονίας είναι αρκετός. Τέλος η κλάψα δεν βοηθά σε τίποτα.

      Διαγραφή
    4. Ίσως σε αυτούς τους τομείς Ν έχεις δίκιο..Αλλά όταν μιλάμε σαν Μακεδόνες εννοώ σαν έθνος,δεν είναι δυνατόν Ν μην γνωρίζεις για τον διωγμό και τις σφαγές απέναντι στους Μακεδόνες με σκοπό τον εξελληνισμό τους.Επίσης έχω γυρίσει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα χωρίς Ν εχω διακρίνει κάτι τέτοιο διότι οι δρόμοι ειδικά στον νόμο είναι χάλια

      Διαγραφή
  5. Συμπληρωνω οτι παραβρέθηκαν υποστηρικτές και φίλοι του κόμματος Μακεδόνες και από τους νομους Ημαθίας, Καστοριας, Κοζάνης και Θεσσαλονίκης. Ηταν υπέροχα περάσαμε τελεια και του χρόνου.

    Χορεψαμε μεχρι και ευρωπαϊκους χορους Βαλς δειτε το βιντεο εδώ https://youtu.be/3A9iIaOylW0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ερώτηση προς σχολιαστή με το όνομα Παντελής
    Ο Έλλην Μακεδών σλαβόφωνος είναι Σλαβικής καταγωγής η επειδή αυτό προσδιορίζεται ως Έλλην έχει απωλέσει κάθε Σλαβικό DNA;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Έλλην Μακεδών σλαβόφωνος είναι Ελληνικής καταγωγής γηγενείς μακεδόνας από προ Χριστού με εκατό της εκατό Ελληνικό DNA απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και με Ελληνικά φυλετικά χαρακτηριστικά και δεν είχε ποτέ σλάβικο DNA, αλλά απολυτα Ελληνικό.Η γλώσσα προέκυψε κάπου τον έβδομο αιώνα Μετά Χριστόν με την κάθοδο τον σλάβων στην βαλκανική, οι οποίοι σλάβοι να σημειώσω ότι δεν έμεινα στην μακεδονία, αλλά κατήλθαν στην Πελλοπόνησο. Φυλετικά χαρακτηριστικά σλάβων υπάρχουν αρκετά στον Πύργο Ηλείας (αρκετά ξανθοί). Και μια λεπτομέρεια που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι σε ολόκληρη σχεδόν την Πελλοπόνησο και τη Στερεά Ελλάδα τα τοπονύμια των χωριών έχουν σλάβικης προέλευσης ονομασίες. Η ιστορία δεν νομίζω να επιδέχεται πλέον άλλες ερμηνείες όσο και να προσπαθούν οι αυτοπροσδιοριζόμενοι όπως αλλιώς θέλουν και στην τελική είσαι ότι πιστεύεις. Επίσης Έλληνες είναι και οι τουρκόφωνοι πόντιοι, Αλβανόφωνοι Αρβανίτες ρουμανοβλαχόφωνοι Βλάχοι κ.α.

      Διαγραφή
    2. Τα τόπονυμια της Φλώρινας όμως.....!!!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ για την εκδοχή της ιστορίας που παρουσιάζεις. Ισχυρίζεσαι λοιπόν πως από το αιώνες προ Χριστού αυτοί που ζούσαν στην περιοχή της Μακεδονίας ήταν «Ελληνικής καταγωγής γηγενείς μακεδόνας από προ Χριστού με εκατό της εκατό Ελληνικό DNA απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και με Ελληνικά φυλετικά χαρακτηριστικά και δεν είχε ποτέ σλάβικο DNA, αλλά απολυτα Ελληνικό» μόνο που κατά το 600 – 700 μετά Χριστόν, πέρασαν Σλάβοι από τη Μακεδονία με προορισμό την Πελοπόννησο και κατά το πέρασμα τους αυτό –με ένα μαγικό τρόπο- τους 100% Ελληνικής καταγωγής Μακεδόνες απογόνους τους Μεγαλέξανδρου τους έκαναν να ξεχάσουν την Ελληνική γλώσσα που μιλούσαν και να υιοθετήσουν σαν γλώσσα τους τα επονομαζόμενα Ντόπικα ή Σλαβικά ή Σλαβομακεδόνικα ή Μακεδόνικα.
      Αν νομίζεις ότι αντέχει το επιχείρημα σου στη λογική μπορείς να το επικαλείσαι..
      Και σκέψου πως είναι δυνατόν με ένα και μόνο πέρασμα Σλάβων να ονομάτισαν οι Έλληνες τις πόλεις τους με ονόματα όπως Λέριν, Κόστουρ, Βόντεν και την ένδοξη Πέλλα να την ονομάσουν Πόστολ!!!
      Και γιατί αφού πέρασαν οι σλάβοι για την Πελοπόννησο το 600 Μ.Χ οι Έλληνες της Μακεδονίας γιατί κράτησαν την Σλαβική γλώσσα, τα Σλαβικά τοπωνύμια, τα Σλαβικά τους ονόματα μέχρι τον 20ο αιώνα;;;

      ΥΓ: όσο για τα Σλαβικά τοπωνύμια στην Πελοπόννησο ψάξε να επιβεβαιώσεις ότι στις 17 Μαρτίου 1821 η επανάσταση στο Μοριά (Μόρε=Θάλασσα) ξεκίνησε στην Τσίμοβα (αργότερα ονομάστηκε Αρεόπολις) και το σχέδιο του ξεσηκωμού έγινε στη σύναξη της Βόστιτσας (που αργότερα ονομάστηκε Αίγιο).

      Επίσης ενώ η πάγια απόδειξη της ύπαρξης του Ελληνισμού διαχρονικά είναι η γλώσσα (πχ Φίλλιπος= ο φίλος του ίππου άρα δεν μιλούσε «Σκοπιανά» ο Αλέξανδρος!), οι «άλλες» γλώσσες ανθρώπων που αναφέρεις «τουρκόφωνοι πόντιοι, Αλβανόφωνοι Αρβανίτες ρουμανοβλαχόφωνοι Βλάχοι κ.α.» δεν αποτελούν απόδειξη ότι οι παραπάνω δεν είναι Έλληνες!
      Τέλος γράφεις : «στην τελική είσαι ότι πιστεύεις» σε αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Έτσι αυτοί στο βίντεο πιστεύουν ότι είναι Εθνικά Μακεδόνες πολίτες της Ελλάδας. Τόσο απλά..

      Διαγραφή
    4. Α έτσι σου είπαν?Η περιοχές την μακεδονιας του Πόντου και μ.Ασίας μέχρι πριν το 1830 δεν υπήρξαν ποτέ Ελλάδα.

      Διαγραφή
    5. Τέλος γράφεις : «στην τελική είσαι ότι πιστεύεις» σε αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Έτσι αυτοί στο βίντεο πιστεύουν ότι είναι Εθνικά Μακεδόνες πολίτες της Ελλάδας. Τόσο απλά..
      Αν ήταν τόσο απλά θα είχαν λυθεί όλα. Αν αυτοί στο βίντεο πιστεύουν ότι είναι Εθνικά Μακεδόνες πολίτες της Ελλάδας και τίποτε άλλο, δεν υπάρχει κανένα θέμα καθώς και ένας επίσης απειροελάχιστος αριμός κάτω του 0,1 τις εκατό βλάχων, αρβανιτών και ποντίων ενδεχομένος να πιστεύουν ότι δεν είναι Έλληνες. Εξάλλου σε όλη την χώρα μαζί με Βαλιανάτο και λοιπούς είναι περίπου έξι χιλιάδες ψήφοι (δύο εκατομύρια άνθρωποι ζουν στην μακεδονία εκ των οποίων υπολογίζονται δημογραφικά περίπου 500.000 χιλιάδες ντόποιοι Έλληνες σλαβόφωνοι, πως το εξηγείς αυτό, λες ακόμη να φοβούνται, από ποιόν και από τι άραγε, εδώ πλέον οι αλλοδαποί δεν μασάν και μας βρίζουν). Ζεις στην χώρα της απόλυτης Δημοκρατίας. Κάποιοι από τους ιδρυτές του ανωτέρω κόμματος είναι δημόσιοι υπάλληλοι, σε ποιά άλλη χώρα θα γινόταν αυτό. Η ΠΓΔΜ όμως όπου η διοικούσα ελίτ εκεί είναι τέκνα και εγγόνια πολιτικών προσφύγων από την Ελλάδα με υπερβολικό ανθελληνικό μίσος μεγαλομένοι άλλα σχεδιάζει, με συνταγματικές διατάξεις αρκετά ανθελληνικές και επικίνδυνες. Άρα οι επεκτατικές βλέψεις όλων αυτών δημιουργούν το πρόβλημα και τίποτε άλλο. Όσο αφορά το γλωσσικό, σημασία έχει ότι όλοι οι μακεδόνες, οποιοδήποτε γλωσσικό ιδίωμα χρησιμοποιούν, δηλώνουν Έλληνες. Επίσης σου διαφεύγει ότι όλοι οι σλαβόφωνοι έχουν για βασική γλώσσα την Ελληνική την οποία δεν είχαν αποποιηθεί ποτέ. Τα τοπονύμια υπάρχουν και χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα από τους κατοίκους των περιοχών σε όλη την χώρα.
      Τέλος πάντων δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι ούτε το είπα με εθνικιστική πρόθεση αλλά αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι ευγνόμωνες προς την Ελλάδα γιατί τους επιτρέπει να τηρούν ελεύθερα όλα τα θέλω τους και αν άκουσα καλά στο βίντεο μόνο ειρωνικά σχόλια έχουν για την χώρα μας και αυτό είναι που εκνευρίζει εκτός και αν αυτός είναι ο σκοπός τους για να ασχολούμασται με αυτούς τους ανθρώπους.

      Διαγραφή
    6. Υ.Γ. Έθνος μακεδόνων δεν υπήρχε ποτέ, μόνον Ελλήνων πόλις - κράτοι.

      Διαγραφή
    7. Απάντηση προς σχολιογράφο με το όνομα Παντελής.

      Γράφεις: «Αν αυτοί στο βίντεο πιστεύουν ότι είναι Εθνικά Μακεδόνες πολίτες της Ελλάδας και τίποτε άλλο, δεν υπάρχει κανένα θέμα»
      Και όμως Παντελή το μυστικό βρίσκετε εδώ.
      Η πατρίδα μας εδώ και 150 χρόνια ακολουθεί την άποψη Παπαρηγόπουλου για την αφήγηση του εθνικού της μύθου.
      (Για αυτό και θεωρείται πατέρας της Ελληνικής ιστορίας).
      Η αφήγηση αυτή λέει πως δεν υπάρχει άλλο έθνος εντός των Ελληνικών συνόρων.
      Άπαντες ήταν και είναι Έλληνες ανεξάρτητα γλώσσας, καταγωγής, θρησκεύματος ή και αυτοπροσδιορισμού.

      Αφού βέβαια αντάλλαξε ή ανάγκασε σε φυγή τμήματα πληθυσμών που αιώνες ζούσαν σε Ελληνικά εδάφη. Σημείωσε τι έπαθαν Μουσουλμάνοι Κρητικοί, Τσάμηδες, Μουσουλμάνοι της Μακεδονίας (Καρατζόβα κλπ), Μουσουλμάνοι της Θράκης (μάθε για τους ανιθαγενείς) και βέβαια Μακεδόνες που ανά δεκαετία αντιμετώπιζαν διάφορα.
      (διάβασε την έκθεση της επιτροπής Κάρνεγκυ) 1912-1930 πίεση και εξαναγκασμός για φυγή προς Βουλγαρία,
      1930 -40 ρετσινόλαδα, εκτοπίσεις, φυλακίσεις, Μεταξάς.
      1940-1950 μαλώνουν τα Βουβάλια
      (ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΗΠΑ-ΡΩΣΣΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ)
      (ΔΕΞΙΟΙ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ-ΚΕΝΤΡΩΟΙ)
      (ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ)
      και την πληρώνει όλος ο Ελληνικός λαός με αποδεκατισμό όμως των Μακεδόνων.

      (Μόνο τα παιδιά του «παιδωμαζόματος» ήταν 28000 από 3-12 χρονών!
      Οι ΚΚΕδες τα έβγαλαν έξω το 1949
      και οι Δεξιοί, οι Πασόκοι και οι Συριζαίοι τα καταδίκασαν να πεθάνουν στο εξωτερικό χωρίς δικαίωμα επίσκεψης ή επανόδου στις πατρογονικές εστίες!)

      Και αν δεν το γνωρίζεις μάθε πως το 1982 σε νόμο για τους πολιτικούς πρόσφυγες η βουλή των Ελλήνων ψήφησε.
      «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
      Μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλοι οι Έλληνες το γένος , που κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου 1946-1949 και λόγω αυτού κατέφυγαν στην αλλοδαπή ως πολιτικοί πρόσφυγες έστω και αν αποστερήθηκαν της Ελληνικής Ιθαγένειας…

      ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
      Γ. Γεννηματάς – Γιάννης Σκουλαρίκης»

      Έτσι λοιπόν θεωρεί η πατρίδα μας τους Μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες «ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ στο γένος» και τους άφησε να πεθαίνουν μακριά από τα σπίτια τους.

      Σκέψου λοιπόν αν και μόνο με αυτή την απόφαση η πατρίδα μας κέρδισε ή έχασε;

      Και βέβαια και μόνο αυτή η απόφαση δίνει τη βάση για να ισχυρίζονται κάποιοι πως η Μακεδονική Εθνική μειονότητα στην Ελλάδα είναι οι συγγενείς Α ή Β βαθμού των ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ πολιτικών προσφύγων… αφού φαντάζομαι δεν είναι δυνατόν να βγει νόμος και να λέει πως ΕΣΥ είσαι άλλο γένος από τον αδερφό σου, τον παππού σου ή τον θείο σου!

      (Συνέχεια στο Β μέρος)

      Διαγραφή
    8. Τέλος πάντων φίλε έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Πιστεύω ότι είμαι Έλληνας που κατάγωμαι από την μακεδονία, ενώ εσύ πιστεύεις κάτι άλλο και δεν υπαρχει λόγος πλέον συζήτησης. Όπως όλοι οι ομοιδεάτες σου επικεντρώνεις την ιστορία όπως θες κατά το δοκούν. Η ιστορίες όμως πάντα έχουν τρείς εκδοχές: την δική σου. του άλλου και την αληθινή. Διαβασέ την σφαιρικά για να βρείς την αληθινή. Υ.Γ. Οι πολιτικοί πρόσφυγες και τα τέκνα τους δήλωσαν Έλληνες το γένος και δεν τους δέχθηκε η Ελλάδα; ή αρνούνταν να δηλώσουν Έλληνικό γένος όπως γνωρίζω μάλλον καλύτερα την ιστορία, Και αν δεν το γνωρίζεις μάθε πως το 1982 σε νόμο για τους πολιτικούς πρόσφυγες η βουλή των Ελλήνων ψήφησε.
      «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
      Μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλοι οι Έλληνες το γένος , που κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου 1946-1949 και λόγω αυτού κατέφυγαν στην αλλοδαπή ως πολιτικοί πρόσφυγες έστω και αν αποστερήθηκαν της Ελληνικής Ιθαγένειας

      Διαγραφή
    9. Στη Μακεδονία λοιπόν Παντελή, μετά το 1912 η πατρίδα μας έφερε 1 εκατομμύριο Χριστιανούς από την Βουλγαρία και Τουρκία, άλλαξε τα ονόματα πόλεων και ανθρώπων, κυνήγησε τις άλλες γλώσσες και εκδίωξε πάνω από 500 χιλιάδες Μακεδόνες Μουσουλμάνους.
      Έτσι με εποικισμό και εκτοπίσεις έχουμε την σημερινή σύνθεση των 2 εκατομμυρίων στην Ελληνική Μακεδονία σήμερα.
      Και βέβαια υπάρχουν 400-500 χιλιάδες «Ντόπιων» Μακεδόνων και μάλιστα δηλώνουν Εθνικά Έλληνες σε ποσοστά πάνω από 95%!
      Βλέπεις ενώ σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν κάτοικοι που είναι Ντόπιοι δηλαδή του τόπου, μόνο στην Μακεδονία ΟΛΟΙ γνωρίζουν πως το «Ντόπιος» έχει μια άλλη έννοια!!
      Αυτοί λοιπόν οι «Ντόπιοι» παρόλο που δηλώνουν πιο Έλληνες από τους Έλληνες, το κράτος αρνείται να τους επιτρέψει να τραγουδήσουν δημόσια στην γλώσσα που μιλούσαν οι παππούδες και οι προπαππούδες τους!
      Άραγε ΜΟΥΓΓΟΙ ήταν οι πρόγονοι;
      Βλέπεις λοιπόν πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν απαγορεύσεις ακόμα και σε απλά ζητήματα πολιτισμού και παράδοσης.
      Όλοι οι σύλλογοι της Μακεδονίας –αλλά και ευρύτερα- χορεύουν Ράϊκο, Ζάικο, Ζάραμο, Πουστσένο,Τικφέσκινο, τα παρουσιάζουν σαν Ελληνικούς χορούς -και δεν επιτρέπουν να ακούγονται τα λόγια τους και ιδέα δεν έχουν τι σημαίνει ο τίτλος του χορού - απλά βάζουν μια Ελληνική σημαία στο βίντεο στο You Tube και σου λέει: «Ελληνικός χορός Ζάραμος»!!!

      Τι σημαίνει στα Ελληνικά Ζάραμο;;; Τίποτα.
      Στα Μακεδόνικα όμως ο χορός είναι Ράμο Ζα Ράμο = Ώμο με Ώμο.

      Δικαίωμα σου Παντελή να αισθάνεσαι ότι θες, προσπάθησε όμως να διασώσεις την Μακεδόνικη ταυτότητα, γλώσσα και χαρακτηριστικά.
      Τουλάχιστον διέσωσε την πολιτιστική σου ταυτότητα.

      Όσο και να διαβάσεις ιστορία -όπως και να τη διαβάσεις- αν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι η καταδίκη σε εξορία και των ενήλικων αλλά και των ανήλικων Μακεδονόπουλων εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί την εθνική αλλοίωση στη Μακεδονία και τον φρονηματισμό και εξελληνισμό όσων έμειναν στα χωριά μας , αν δεν αντιλαμβάνεσαι τα αυτονόητα σίγουρα δεν υπάρχει λόγος συζήτησης…

      ΥΓ: -Και η Τουρκία ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει Κουρδικό έθνος αλλά ποιος τι πιστεύει;
      -Όταν ο Γαλιλαίος γλύτωσε από την πυρά των Ιεροεξεταστών του Μεσαίωνα δήλωσε:
      «Και όμως η γη γυρίζει…»

      Koj Razbira , Razbira..

      Διαγραφή
    10. Χρήστο προσωπικά οι πρόγονοι μου είναι (ντόπιοι) αλλά όχι ντόποιοι που ενοείς εσύ σλαβόφωνοι, γιατί ντόποιοι στον νομό Φλώτινας είναι και οι σαρακατσάνοι που υπήρχαν στο Βίτσι. Επίσης αν και στο χωριό μου χρησιμοποιούν την Βουλγάρικη κανένας δεν είναι σλαβομακεδόνικης καταγωγής όπως τους λες, Κατάγωνται από προπάππους Ηπειρώτες και Στερεοελλαδήτες Σε όλα τα χωριά του Βοϊου ζουν ντόπιοι Έλληνες μη σλαβοφωνοι, Κοζανίτες κ.α. όλοι ντόπιοι γηγενής μακεδόνες είναι. Πάρτο αλλιώς.Καμία χώρα του κόσμου δεν θα αναγνώριζε επιστροφή πολιτών που δηλώνουν διαφορετική εθνικότητα και πολύ περισότερο εχθρικη προς την μητρική χώρα. Στο σπίτι σου θα φιλοξενούσες έναν άνθρωπο που θέλει να στο παρει επειδή νομίζει ότι το δικαιούτε. Οι παπούδες τους με την ήττα του εμφυλίου φύγανε αυτοβούλος, δεν τους έδιωξε κανείς, αλλά φύγαν όλοι οι ενταγμένοι αριστεροί όλων των περιοχών της χώρες.

      Διαγραφή
    11. Γενικά, ο Χρήστος είναι σωστός αν και δεν νομίζω ότι οι "Ντόπιοι" έχουν σε τόσο μεγάλο ποσοστό διακριτής μακεδονικής συνείδησης (ίσως λιγότεροι από τους μισούς). Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι στην Μακεδονία ζούσαν ταυτόχρονα με τους σλαβόφωνους και ελληνόφωνοι πληθυσμοί κυρίως στο νότιο τμήμα της (βλέπε Καβάλα, Κοζάνη, Χαλκιδική, Πιερία). Εννοείται ότι θεωρίες περί αρχαίας καταγωγής δεν παίζουν, απλά έχοντας αυτό υπόψιν μπορεί κάποιος να κατανοήσει τις εμμονές της ελληνικής εθνικής ιδεολογίας, χωρίς φυσικά να τις δικαιώνει.

      Διαγραφή
    12. Παντελή
      Εγώ δεν αρνήθηκα ότι υπήρχαν και Ελληνόφωνοι στην Μακεδονία (Σαρακατσάνοι, Ρουμλούκι, Χαλκιδική, σε περιοχές των Σερρών , της Δράμας κλπ), επίσης Βλαχόφωνοι, Αρβανίτες, Ρομά, Αρμένιοι, Εβραίοι (η πλειοψηφία στη Θεσσαλονίκη!) πάρα πολλές φυλές στο μωσαϊκό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
      Για τα πολιτιστικά των (Σλαβο) Μακεδόνων μάλλον συμφωνείς με την επισήμανση μου ότι και σήμερα ασκείται μια πολιτική διακρίσεων και απαγόρευσης της γλώσσας σαν κομμάτι της παράδοσης ενός κόσμου που στη συντριπτική του πλειοψηφία δηλώνει Εθνικά Έλληνας.
      Τώρα όπως βλέπεις στα σχόλια μου είμαι προσεκτικός και ευγενής.
      Επιθυμώ να σε προβληματίσω. Γράφεις: «Καμία χώρα του κόσμου δεν θα αναγνώριζε επιστροφή πολιτών που δηλώνουν διαφορετική εθνικότητα και πολύ περισότερο εχθρικη προς την μητρική χώρα.»
      Πως κατέληξες σε τέτοια συμπεράσματα;
      Εγώ αναφέρθηκα συγκεκριμένα στα παιδιά του «παιδομαζώματος» και έγραψα «(Μόνο τα παιδιά του «παιδωμαζόματος» ήταν 28000 από 3-12 χρονών!
      Οι ΚΚΕδες τα έβγαλαν έξω το 1949
      και οι Δεξιοί, οι Πασόκοι και οι Συριζαίοι τα καταδίκασαν να πεθάνουν στο εξωτερικό χωρίς δικαίωμα επίσκεψης ή επανόδου στις πατρογονικές εστίες!)»
      Αν πρόσεχες τις ηλικίες των τότε παιδιών (3 – 12 χρόνων τότε το 1949) σίγουρα θα καταλάβαινες πως δεν υπήρχε καμιά εμπλοκή τους σε καμιά εχθρική ενέργεια.
      Και όμως πληρώνουν μέχρι σήμερα.
      Οι αφαιρέσεις ιθαγενειών ενήλικων και ανήλικων Μακεδόνων έγιναν το 1950 -51- 52 από στρατοδικεία κατά εκατοντάδες καθημερινά.
      Όποιος έλειπε από το χωριό καταδικαζόταν ακόμα και αν δεν υπήρχε σαφής κατηγορία για συμμετοχή σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.
      Άρα μιλάμε για ανθρώπους που στη δίνη του εμφυλίου την πλήρωσαν άσχημα… Ούτε αυτοβούλως έφυγαν , ούτε αυτοβούλως έζησαν και πέθαναν μακριά από τον τόπο τους.
      Οι Αριστεροί Έλληνες που έφυγαν Παντελή ξαναγύρισαν, Οι αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, Μακεδόνες μικροί ή μεγάλοι ακόμα την πληρώνουν.
      Ελπίζω να βοήθησα να προσεγγίσεις πιο ήρεμα το ζήτημα και να μην είσαι τόσο εύκολος στους χαρακτηρισμούς για τους «άλλους».
      Να είσαι καλά..

      Διαγραφή
  7. Ντρέπομαι για το μυαλό (;) που κουβαλούν μερικοί... Διαβάστε λίγη Ιστορία μπας και ξυπνήσετε... κρυφο-Σκοπιανοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ έχεις διαβαση?

      Διαγραφή
    2. So velias βρε παιδί μου;;;
      Τι "κρυφο-Σκοπιανοί" γράφεις;
      Αυτοί φαίνονται και το γλεντάνε..
      αυτοί που τους κράζουν κρύβονται...
      Και για να ξέρεις εκει δίπλα στον τίτλο της εφημερίδας γράφει ΓΟΡΕ ΓΛΑΒΑΤΑ = ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
      Άρα να ντρέπεσαι για κάποιους που ΄εχουν το κεφάλι χάμω όχι για περήφανους ανθρώπους....

      Διαγραφή
  8. Δεδομένου ότι αυτά τα αποσπάσματα από το ρωσικό ντοκιμαντέρ "Η ζωή και ο θάνατος του Φιλίππου Β 'της Μακεδονίας» (MAP TO) δείχνουν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Οι προσπάθειες των Σκοπίων να ξαναγράψει την ιστορία για πολιτικούς σκοπούς, επικεφαλής της οποίας είναι η εδαφική επεκτατισμός δεν έχουν καμία επιρροή στις ακαδημίες στον ευρύτερο σλαβικό κόσμο. ΕΧΕΙ ΜΕΑΓΑΛΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΗς ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΣΛΑΒΙΚΗΣ ΦΥΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γυφτοσκοπιανοί πήραν τα μυαλά σας αέρα . Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Αν δεν σας αρέσει δρόμο. Όσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα ,είδαμε πως συμπεριφέρθηκαν οι Γυφτοσκοπιανοί στους πρόσφυγες. Ξύλο ,σκυλιά να τους κατασπαράξουν και σοβαρούς τραυματισμούς. Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ χάνει το νόημα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τους γκρέκομανους κουβέντα ετσι,αυτοι τι ήταν μμακεδόνες που το ξέχασαν,γιατι αυτων τις σφαγές από βούλγαρους αξιωματικους που καλοδεχοσασταν κάποιοι νύχτα στα χωρια τις ξεχάσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .