Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων – Δύο εβδομάδες αγώνων και εκδηλώσεων

Για μια ακόμη χρονιά ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων διοργανώνει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της πόλης των Ιωαννίνων, τον Γύρο της Λίμνης, που κλείνει εννέα χρόνια ζωής.

Φέτος ο 9ος Γύρος της Λίμνης, που προσελκύει  χιλιάδες δρομείς από ολόκληρη την χώρα, αλλά και το εξωτερικό, θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, όταν και θα λάβουν χώρα σειρά αγώνων δρόμου, με αποκορύφωμα φυσικά τον αγώνα των 30 χλμ. γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα.
Με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ιωαννιτών και την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, ο ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων διοργανώνει επίσης αγώνες 10 και 5 χλμ., δυναμικού βαδίσματος 30 χλμ., τον πρωτότυπο παραλίμνιο δρόμο «Μαμά – Καρότσι» και Παραλίμνιο Δρόμο για Άτομα με Αναπηρίες έχοντας πάντα  σαν κύριο στόχο την προβολή της Λίμνης Παμβώτιδας, την ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του εθελοντισμού.
Για το 2015 στόχος είναι να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η αγωνιστική δυναμική της διοργάνωσης αλλά κυρίως να καταφέρει να κάνει κοινωνούς της προσπάθειας αυτής όλους τους φορείς της πόλης, στην κατεύθυνση να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο αυτό η διοργάνωση σχεδιάζει να καταστήσει τον φετινό “Γύρο της Λίμνης” μια μεγάλη γιορτή όχι μόνο του μαζικού - λαϊκού αθλητισμού, αλλά και όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης, μέσα από την υλοποίηση ενός διευρυμένου προγράμματος ποικίλων εκδηλώσεων σε συνεργασία με άλλους αθλητικούς συλλόγους και φορείς του πολιτισμού.
Ενδεικτικά, τις αγωνιστικές εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν κινηματογραφικές προβολές στα Παλιά Σφαγεία, αφηγήσεις παραμυθιών, επιδείξεις ναυταθλητικών σωματείων στην Παμβώτιδα και ημερίδες.
Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια