Οι μαθητές του Γυμνασίου Φιλώτα είπαν ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό (video)

Το  Γυμνάσιο Φιλώτα, στα πλαίσια υλοποίησης Προγραμμάτων και Δράσεων της Ο.Δ.Π.
(Ομάδα Δράσεων Πρόληψης) του Κοινωνικού Σχολείου, πραγματοποίησε  σήμερα Τρίτη 20 Ιανουαρίου Ημερίδα με θέμα:
«Πρόληψη και Αντιμετώπιση φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού στις Σχολικές Μονάδες».
 Η υπεύθυνη καθηγήτρια της εκδήλωσης κ. Μαλτή Ευδοκία-Ευθαλία, αναφέρθηκε στα λόγια του Αθλητή Πυγμαχίας Μοχάμεντ  Άλι « Αν τυχόν ονειρευτείς ότι θα με δείρεις, καλύτερα να ξυπνήσεις και να ζητήσεις συγγνώμη" τονίζοντας πως τα λόγια αυτά  εκφράζουν χαρακτηριστικά την θέση του Σχολείου για την Βία και τον Εκφοβισμό.
Μαθητές της πρώτης Γυμνασίου παρουσίασαν δρώμενο με θέμα την Σχολική βία και τις συνέπειες της.
Στην συνέχεια  η Αστυνόμος κ. Τσιρώνη Αγγελική, ενημέρωσε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για τον «Διαδικτυακό Εκφοβισμό-Προστασία» και η Συντονίστρια Δράσεων Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού για τη ΔΔΕ Φλώρινας, Υπεύθυνης του Κοινωνικού Σχολείου της ΔΔΕ Φλώρινας και του  Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας κ. Μπαφίτη Άννα αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Σχολείου και της Οικογένειας για την αποτροπή της βία.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Τζώτζης Ιωάννης  και οι εκπρόσωποι του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Φλώρινας κ. Σιάκου Ρόζμαρι, Ψυχολόγος και κ. Βογδάνη Θεόδωρο, Κοινωνικός Λειτουργός  που  συνεργάστηκαν  με τους μαθητές και ασχολήθηκαν  με δραστηριότητες που αφορούν το θέμα της σχολικής βίας.

Δείτε το βίντεο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια