Ορεινή διαδρομή στο Κουρί Πτολεμαϊδας – Kouri Mountain Trail

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:00 π.μ. στο parking του Ο.Α.Ε.Δ. Πτολεμαΐδας  δίπλα στην είσοδο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, για να τρέξουμε και να γνωρίσουμε από κοντά την διαδρομή Kouri Mountain Trail.




Ναι, είναι γεγονός!!!

Πιστεύουμε ότι, με την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος που παρατηρείται σ’ ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, ήρθε  ο καιρός να αποκτήσει και η πόλη μας τη δική της ορεινή διαδρομή, ώστε να κάνουν προπόνηση όσοι ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με το ορεινό τρέξιμο, καθώς επίσης και όσοι συμπολίτες μας θέλουν να κάνουν μια  βόλτα στη φύση, ξεφεύγοντας από το αστικό περιβάλλον, για λόγους υγείας και ευεξίας.

Γι’ αυτό θέλουμε να ενημερώσουμε τη δρομική κοινότητα και τους ορειβατικούς συλλόγους της Εορδαίας (και όχι μόνο) ότι στο πλαίσιο ανάδειξης, αξιοποίησης και προστασίας της φυσικής ομορφιάς του περιαστικού άλσους Κουρί Πτολεμαΐδας (του μοναδικού  πνεύμονα πράσινου  της πόλης μας) χαράξαμε, σηματοδοτήσαμε και καθαρίσαμε την Kouri Mountain Trail, μια  ορεινή διαδρομή μήκους 21344 μέτρων και θετικής υψομετρικής 724 μέτρων.

Η διαδρομή έχει δύο σημεία πρόσβασης με αυτοκίνητο (1ο σημείο το parking του Ο.Α.Ε.Δ δίπλα στην είσοδο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και 2ο  σημείο το parking που βρίσκεται απέναντι από το Ξενοδοχείο Πανθέα, πάνω από τα γήπεδα του τένις), αποτελείται από 386 μέτρα άσφαλτο, 241 μέτρα τσιμεντόδρομο, 5448 μέτρα μονοπάτι και 15269 μέτρα χωματόδρομο.

Σκοπός μας ήταν να σχεδιάσουμε μια διαδρομή που να απευθύνεται σε όλους τους δρομείς – περιπατητές, ανεξαρτήτως επιπέδου και ηλικίας. Η μορφολογία και το ανάγλυφο της διαδρομής επιτρέπει στον κάθε δρομέα – περιπατητή, ανάλογα με το επίπεδό του, να αφαιρέσει ή να  προσθέσει διάφορα κομμάτια της.

Η σηματοδότηση της διαδρομής έγινε με κορδέλες χρώματος πορτοκαλί και στάμπες από κόκκινο σπρέι στους κορμούς των δέντρων. Υπάρχουν επίσης πινακίδες κατεύθυνσης πράσινου χρώματος στα σημεία που κρίθηκε αναγκαίο και πινακίδες χιλιομετρικής  ένδειξης ανά χιλιόμετρο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Τρύφωνα Σίσκο, Κωνσταντίνο Τσατσαγιάννη, Αλέξανδρο Κριτσάνη και Ιωάννη   Παπαδόπουλο για την εθελοντική τους εργασία καθώς και τους συμπολίτες μας που μας ενθάρρυναν με κάθε τρόπο στην προσπάθεια μας. Τέλος ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα καταστήματα και τους ιδιώτες: 1) ΑΦΟΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ Ο.Ε  Κ. Φούφα 8 Πτολ/δα, 2) Κεντητική Πτολεμαΐδας – Μαλακόζης Χρυσόστομος, 3)  ΜΗΤΣΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ Ο.Ε Βαρικό Φλώρινας, 4) Μητρούλη Δημήτρη, 5)  Σταματίδη Γιάννη για την ευγενική χορηγία των υλικών προκειμένου να σηματοδοτήσουμε την διαδρομή.


Επισκεφτείτε μας στο www.facebook.com/groups/971473819533607/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια