Με την όπερα που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις συνεχίζονται οι παραστάσεις της σειράς “MET Live in HD”.



Με την όπερα που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην πρώτη παρουσίασή της (Όπερα Κομίκ, 3 Μαρτίου 1875) λόγω της τολμηρότητας με την οποία διαπραγματευόταν τον ελεύθερο έρωτα,
συνεχίζονται οι παραστάσεις της σειράς MET Live in HD”.
Η Κάρμεν εισβάλλει στη σκηνή με μία μοναδική έκρηξη αισθησιασμού, χορεύοντας και τραγουδώντας: «Αν δεν με αγαπάς, σε αγαπώ! Και αν σε αγαπώ, φυλάξου από εμένα!», λέει απευθυνόμενη στον Δον Χοσέ που στέκεται απέναντί της εκστατικός. Μία ματιά είναι αρκετή για να πυροδοτήσει αισθήματα και να φέρει τους δύο ήρωες αντιμέτωπους με το πιο έντονο ερωτικό πάθος.

Η Anita Rachvelishvili ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο της μαγευτικής καρδιοκλέφτρας τσιγγάνας. Ο Aleksandrs Antonenko ερμηνεύει τον παθιασμένο εραστή Δον Χοσέ, η ανερχόμενη σοπράνο Anita Hartig τη Μικαέλα, και ο Ildar Abdrazakov είναι ο ταυρομάχος Εσκαμίγιο που μπαίνει ανάμεσά τους. Ο Ισπανός Μαέστρος Pablo Heras-Casado διευθύνει την ορχήστρα η οποία αποδίδει μελωδίες υψηλής μουσικής αισθητικής.
Η συναρπαστική και λαμπρή παραγωγή της «Κάρμεν» σε σκηνοθεσία Richard Eyre, θα μεταδοθεί το Σάββατο 1 Νοεμβρίου & ώρα 18:55, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς.

Τιμές Εισιτηρίων: 13,00€ μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων – 18,00€ κανονικό.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν δύο κανονικά εισιτήρια στην τιμή του ενός στην εφημερίδα “ΟΔΟΣ”, στο φύλλο 762 Πέμπτη 30 Οκτωβρίου (ισχύει για 30 εισιτήρια με σειρά προτεραιότητας).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο Πολιτισμού Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) στον κ. Ανδρέα Κυπαρίσση τηλ. 24670- 28999.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια