«Ξεκίνημα από την αρχή»




Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα υπευθύνου υποδομών του Α.Σ. Άρης, δείχνει ότι έχει αφήσει πίσω τα όσα γινόταν στο παρελθόν και προσανατολίζεται μόνο στην επίτευξη του στόχου
που έχει τεθεί, που δεν είναι άλλος από την παραγωγή ποδοσφαιριστών αλλά και την ορθή διαπαιδαγώγηση των νεαρών ποδοσφαιριστών.


Ο Λεωνίδας Βόσδου αναλύει τον τρόπο λειτουργίας των «κιτρινόμαυρων» ακαδημιών, ενώ αναφέρεται στους στόχους αλλά και στις προσδοκίες για τη χρονιά που ακολουθεί, χωρίς να ξεχνά τις «απαιτήσεις» που υπάρχουν σε συλλόγους όπως ο Άρης.

-Τί κατάσταση συναντήσατε όταν αναλάβατε τον ρόλο του υπευθύνου των ποδοσφαιρικών τμημάτων υποδομής του Α.Σ. ;

«Είναι πάγια φιλοσοφία μου να μην ασχολούμαι με το τι συμβαίνει στο παρελθόν και επιθυμώ να προσηλώνομαι στην επόμενη μέρα. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία τι κατάσταση συναντήσαμε, σημασία έχει τι θα παραδώσουμε και πάνω σε αυτόν τον τομέα θα αγωνιστούμε και πιστεύω πως θα το πετύχουμε».

-Οι στόχοι σας ποιοι είναι;

«Αυτό που έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή είναι πως θέλω τα παιδιά που αγωνίζονται στις ακαδημίες μας να χαμογελάνε. Αν δεν ευχαριστιέσαι αυτό που κάνεις, τότε δεν πρόκειται να το κάνεις ποτέ σωστά και αυτή τη φιλοσοφία θα προσπαθήσουμε να περάσουμε και στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Στόχος μας είναι οι ποδοσφαιριστές να βελτιώνονται σε όλα τα επίπεδα και εμείς θα κάνουμε το παν για να τους βοηθήσουμε από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή».

-Ένα από τα προβλήματα που παρουσιάστηκε τα προηγούμενα χρόνια στον Άρη ήταν η εσωστρέφεια. Πώς σκέφτεστε να την καταπολεμήσετε;

«Είναι ένα από τα προβλήματα που είχαμε εντοπίσει στο παρελθόν. Θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί προς την αποκατάσταση της έξωθεν καλής μαρτυρίας του συλλόγου και αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Συνεχής προσπάθεια από όλους και προς όλες τις κατευθύνσεις είναι μόνο μερικά από τα «συστατικά» της προσπάθειας που πρέπει να κάνουμε, ώστε να έχει ο Άρης τη θέση που του αξίζει».

-Ποιες ήταν οι πρώτες σας κινήσεις από τη στιγμή που βρεθήκατε στην ομάδα του Άρη;

«Αρχικά συνομίλησα με τον Σάββα Κωφίδη, που ηγείται μίας πολύ καλής προσπάθειας που γίνεται στις ακαδημίες του Ηρακλή, ενώ κατόπιν είχα μία επαφή με τον Κυριάκο Αλεξανδρίδη, που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ και καταλήξαμε ότι αφενός θα πραγματοποιήσουμε τουρνουά που θα συμμετέχουμε και οι τρεις (σ.σ. ομάδες) ενώ αφετέρου θα υπάρχει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα καθώς το επίπεδο σε όλους είναι υψηλό».

-Πόσους ποδοσφαιριστές αριθμούν οι «κιτρινόμαυρες» ακαδημίες;

«Μέχρι στιγμής έχουμε συμπληρώσει 180 αθλητές και οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 300 άτομα και πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς θα καταφέρουμε να φτάσουμε στα επίπεδα που επιθυμούμε».








-Έχετε εξασφαλίσει τις εγκαταστάσεις που θα γίνονται οι προπονήσεις;

«Τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι ότι οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Τάκη Νικολούδη, κάτι που συμφέρει και τον Άρη, αλλά και τους νεαρούς αθλητές που θα βρίσκονται κοντά από πλευράς απόστασης. Στις προθέσεις μας είναι τα μεγαλύτερα ηλικιακά τμήματα να προπονούνται και στις εγκαταστάσεις των ΤΕΦΑΑ και προς αυτήν την κατεύθυνση έχουμε ήδη κάνει κάποιες συζητήσεις, ενώ τέλος προσανατολιζόμαστε σε συνεργασία με ομάδα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνονται προπονήσεις και σε φυσικό χλοοτάπητα».

-Ποιο θα είναι το επιτελείο σας;

«Μέχρι στιγμής έχουμε ανακοινώσει συνεργασία με έναν εξαιρετικό επιστήμονα, τον Νίκο Βλάχο, που θα αναλάβει το πρόγραμμα της εκγύμνασης των νεαρών ποδοσφαιριστών, αλλά και τους τομείς πρόσληψης, βελτίωσης αλλά και αποκατάστασης των νεαρών αθλητών. Στο μέλλον και αν κρίνουμε ότι θα χρειαστούν προσθήκες, πρόκειται να κινηθούμε και προς αυτήν την κατεύθυνση».

Σαρόπουλος Μιχάλης
ARENA PRESS

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια