Εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας στον Φιλώτα από την ΟΓΕ.‏



Σήμερα η κρίση οξύνει και βαθαίνει την ανισοτιμία των γυναικών. Πρώτα εμείς οι γυναίκες, οι νέες, οι μητέρες είμαστε τα πιο μεγάλα θύματα της άγριας επίθεσης που εξαπολύει η ΕΕ.
Οι γυναίκες είμαστε πρωταθλήτριες στην ανεργία, στην μαύρη εργασία, στη μερική απασχόληση. Ένας από τους κυριότερους παράγοντες της τριπλής και διπλής εκμετάλλευσης των γυναικών είναι ότι η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια, ο Πολιτισμός ενώ είναι κοινωνικά αγαθά και θα πρέπει να έχουμε πρόσβαση σε αυτά δωρεάν, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει. Εδώ έχουν και κύριο μερίδιο ευθύνης οι εκάστοτε Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι που πρώτοι αυτοί μέσα από την τοπική διοίκηση υλοποίησαν τις αντιλαικές αποφάσεις της ΕΕ για την ημιαπασχόληση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δομών.

Καμιά να μη συμφιλιωθεί, να μην προσαρμώσει της ανάγκες της στα ελάχιστα. Όλες μαζί μπορούμε να πούμε ΟΧΙ στη βαρβαρότητα που απειλεί τον κόσμο, την πατρίδα μας- βαρβαρότητα που μας αφαιρεί το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ και απειλεί τη ΖΩΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

--
Με εκτίμηση,

Μαρία Ε. Βογιατζή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια