Τι ΔΕΝ είναι ένας εθελοντής φιλόζωος



ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ
Πολλές φορές οι εθελοντές φιλόζωοι έχουν κατηγορηθεί επειδή δεν βρίσκονται στα σημεία μιας εγκατάλειψης, κακοποίησης, κακομεταχείρισης κτλ. ενός ζώου.
Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά δεν είμαστε ο Superman, δεν έχουμε υπερφυσικές δυνάμεις και υπερφυσική αντίληψη για να διαβάζουμε το μυαλό των άλλων και βέβαια δεν ακούμε φωνές (τουλάχιστον όχι ακόμη!) για το πού και πότε μας χρειάζονται. Συναντάμε άπειρα περιστατικά από μόνοι μας καθημερινά και δυστυχώς δεν πολλαπλασιαζόμαστε σαν τις αμοιβάδες για να βρισκόμαστε παντού!
ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ
Όχι λοιπόν, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα εμείς! Όταν πέφτει κάτι στην αντίληψή σας, είτε αυτό είναι ένα κακοποιημένο ζωάκι, είτε ένα πολύ άρρωστο, μην καλέσετε κάποιον εθελοντή ή φιλοζωικό σωματείο. Κάντε κάτι κι εσείς! Πρέπει κάποτε να το πάρουμε απόφαση σαν λαός ότι ο καθένας πρέπει ν' αναλάβει τις ευθύνες του. Όταν βλέπεις μια δυστυχία να εξελίσσεται μπροστά σου λοιπόν, επιλέγεις είτε να εθελοτυφλήσεις είτε να δράσεις! Το να μεταθέσεις απλά την ευθύνη κάπου αλλού, ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ούτε καν φιλόζωο!
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ
Αν και σίγουρα δεν το πιστεύεις κατά βάθος, οι εθελοντές φιλόζωοι είναι άνθρωποι σαν όλους τους άλλους! Ίσως και σαν και σένα! Έχουν δουλειές, δικά τους κατοικίδια, οικογένειες, φίλους και γνωστούς! Οπότε, αν εσύ βρεις καθ' οδόν για τη δουλειά σου ένα αδεσποτάκι που χρήζει βοηθείας, γιατί θα πρέπει εγώ εκείνη την ώρα να μην είμαι αντίστοιχα καθ' οδόν για τη δική μου δουλειά;
ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΚΑΝΕΝΟΣ
Δεν γίνεται να βρίσκει κάποιος ένα χτυπημένο ζώο π.χ. και να καλεί έναν εθελοντή για να το μεταφέρει στο γιατρό, να αναλάβει τα έξοδα, τη φιλοξενία και την υιοθεσία του μετά! Και να έχει ο άλλος ήσυχη τη συνείδησή του ότι έκανε το καθήκον του απλά ειδοποιώντας!  Ούτε μπορείς να απαιτήσεις από κάποιον να κάνει πράγματα για σένα, κι αν δεν τα κάνει να θυμώσεις κιόλας! Όλοι έχουμε σαν κοινό σκοπό να βοηθήσουμε τα αδέσποτα, όπως και όσο μπορούμε. Είμαστε κοινοί, καθημερινοί άνθρωποι, με τα καλά μας και τα κακά μας, με ίσως λίγο πιο αυξημένες ευαισθησίες. Δεν μπορούμε να γινόμαστε χίλια κομμάτια ούτε να ικανοποιούμε τους πάντες, γιατί απλά ΔΕΝ είναι εφικτό! Αν αναλάβουμε μία μικρή ευθύνη όλοι μας, ίσως κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ όμως, όχι λίγοι για τους πολλούς...

                                                                           ΤΟ Δ/Σ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Φλόζωος επίσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτός που έχει πάνω από 2 κατοικίδια στο σπίτι του. Είναι παράνομος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .