Διακήρυξη ενδιαφέροντος για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Εορδαία Σύγχρονος Δήμος για Όλους



Αγαπητοί συμπολίτες ,

Στο πολιτικό κλίμα και την πολιτική συγκύρια που βιώνουμε ,μέσα στην κάρδια της οικονομικής κρίσης, της κρίσης της ηθικής
και των ιδεολογιών,  κοινή διαπίστωση αλλά και αναγκαιότητα όλων των πολιτών αυτού του δήμου είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία δε θα επιζητά οικονομική εξασφάλιση και "βόλεμα", δε θα επαναπαύεται, κατακτώντας απλά μια ακόμη θέση, αλλά θα διακατέχεται από το πνεύμα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, δρώντας όχι για προσωπικό όφελος, αλλά μόνον προς όφελος της κοινωνίας με συνεχείς και ακούραστες προσπάθειες, με κοινό νου και εντιμότητα στη διαχείριση των κοινών.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια κινητοποίηση από μια ομάδα ανθρώπων των οποίων η διάθεση είναι να προσφέρει στα κοινά του Δήμου Εορδαίας, συμμετέχοντας, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με ένα και κοινό όραμα: Εορδαία - Σύγχρονος Δήμος για Όλους.

Η κίνηση αυτή ένωσε το τελευταίο διάστημα αρκετούς πολίτες οι οποίοι ενστερνίζονται τις απόψεις μας και θέλουν έναν ΑΛΛΟ Δήμο. Ένα Δήμο που θα δώσει όραμα στο Δημότη που καλείτε να υπηρετήσει.

Η πρωτοβουλία μας είναι μια μη καθοδηγούμενη, πολυσυλλεκτική, δημοκρατική κίνηση, αυτοδιοικητικού χαρακτήρα και έχει ανοιχτές τις πόρτες σε κάθε συμπολίτισσα και συμπολίτη μας, που αποδέχεται τις αρχές της δημοκρατίας και της ισότητας και τοποθετεί την κοινωνική και ατομική εντιμότητα, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος ως στόχους πρώτης προτεραιότητας.

Είμαστε ενεργοί πολίτες που μας ενώνουν τα οράματα της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και η προοπτική καλλιέργειας των αρχών για τη δημιουργία μιας συμμετοχικής, συνεκτικής, πολυπολιτισμικής και δημιουργικής τοπικής κοινωνίας.

Μέχρι σήμερα η ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν αποτρεπτική και προσβλητική για ανθρώπους με νέες ιδέες γιατί κινήθηκε σε πλαίσια που ως απώτερο στόχο είχαν να εξυπηρετήσουν συνήθως προσωπικές φιλοδοξίες. Είχαν ως στόχο να γίνει ο Δημαρχιακός Θώκος ένα 'σκαλοπάτι' για το επόμενο βήμα το οποίο ήταν η κεντρική πολιτική εξουσία. Μέχρι σήμερα δραστηριοποιήθηκαν άνθρωποι οι οποίοι είχαν ως στόχο το καλό της κοινωνίας αλλά δε τα κατάφεραν όπως θα έπρεπε κρίνοντας εκ του αποτελέσματος.

Η λειτουργία του δήμου και των υπηρεσιών του μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερη με σύγχρονα μέσα και με άμεσο στόχο την διευκόλυνση του πολίτη, από ανθρώπους με τυπικά αλλά και ουσιαστικά προσόντα.

Η εποχή μας παρέχει  σήμερα εργαλεία τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν ένα άκρως ανταγωνιστικό σύστημα προς όφελος του Δημότη. Περικόπτοντας σημαντικές δαπάνες από τους μέχρι σήμερα συμβατικούς κανόνες λειτουργίας ενός συστήματος.

Πρέπει επιτέλους να μπει —και θα μπει με πίστη και θέληση— ένα τέλος σε όλα αυτά, τα οποία χρόνια τώρα οι διοικήσεις παράβλεπαν.

Γιατί η κοινωνία και ο πολίτης πρέπει να είναι μπροστά από τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός.

Σήμερα δίνεται η ευκαιρία σε όλους μας να δημιουργηθεί κάτι νέο, καινοτόμο, έξω από συντεχνιακά συμφέροντα. Θέλουμε δίπλα μας αυτούς που πραγματικά έχουν πρωτοποριακές και υλοποιήσιμες ιδέες. Ανθρώπους που έχουν διάθεση για προσφορά. Ίσως η ευκολότερη επιλογή όλων μας να είναι να μείνουμε ΑΜΕΤΟΧΟΙ.

 Η αποχή δεν πρέπει να αποτελεί επιλογή σε μια δημοκρατία.

Να δουλέψουμε για προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας αλλά και να προτείνουμε λύσεις για αυτά.  Θέματα όπως:

- Την αποτελεσματική λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών του Δήμου, αξιοποιώντας το υπάρχον προσωπικό βελτιώνοντας την αποδοτικότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στον δημότη και διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας αυτών.

- Την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος του Δημότη.

- Την αξιοποίηση των εναπομείναντων πόρων του Δήμου προς όφελος του Δημότη.

- Την ενίσχυση της συνεργασίας με τη ΔΕΗ Α.Ε. σε θέματα αντιμετώπισης περιβαντολλογικών όρων και ζητημάτων κοινωνικών δράσεων που θα περιλαμβάνει υποστήριξη υπηρεσιών υγείας για ανέργους, υποτροφίες σε πτυχιούχους και ενίσχυση αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

- Συνεργασία με τη ΔΕΗ Α.Ε. για την ανάπτυξη 'βιομηχανικού τουρισμού'.

- Επαναξιολόγηση του φάκελου ΒΙΟΠΑ.

- Αξιοποίηση του τοπικού πόρου ανάπτυξης σε δράσεις που θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή για τη μεταλιγνιτική περίοδο.

- Διεκδίκηση, μέσω προγραμμάτων, καινοτόμων δράσεων για τη βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής του Δημότη Εορδαίας.

- Τη σύσταση ομάδας για τη χρήση εργαλείων χρηματοδοτικών μέσων τύπου crowdfunding, που θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους να αξιολογήσουν και να χρηματοδοτήσουν την επιχειρηματική τους πρόταση και τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες

- Τη λειτουργία συστήματος ελέγχου, επίβλεψης, καταγραφής και επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων του Δημότη (μέσω τεχνολογίας και τηλεφωνίας)

- Την δημιουργία εκθέσεων, μουσείων (μουσείο τεχνολογίας, κλπ) και αθλητικών διοργανώσεων κατά τη διάρκεια του έτους με στόχο να αποτελέσει η περιοχή Εορδαίας Τουριστικό προορισμό.

- Την προβολή και ανάδειξη του Δήμου Εορδαίας σε Πανελλαδική εμβέλεια

Πρέπει να προβληματίζουν και να απασχολούν κάθε δημότη .
Προσωπικά και σε άμεση σύμπραξη με το επιτελείο των συνεργατών μου, ζητάμε να συσπειρωθούν στη προσπάθεια αυτή όλες οι υγιείς δυνάμεις, όλοι αυτοί που μπορούν και βλέπουν μπροστά για το καλό της περιοχής μας.
Ευθύνη μας να υποστηρίξουμε και να ενισχύσουμε την δραστηριοποίηση του Δημότη στην καθημερινότητα ώστε να αποτελέσει τον πυλώνα επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων μας.
Είναι πλέον επιτακτικό να αλλάξει η νοοτροπία μας.
Ας αντιστραφεί επιτέλους αυτή η κατάσταση που επικρατεί επί δεκαετίες και ας συσπειρωθούν σε αυτή τη προσπάθεια για τη λειτουργία του ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, όλοι οι Δημότες, Ανεξαρτήτου Ηλικίας και ανεξαρτήτου βιοτικού ή μορφωτικού επιπέδου
Να καταστεί ένας Δήμος γεμάτος από όσα επιθυμούμε.
Γιατί σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας.

Με εκτίμηση
Αθανάσιος Φ. Κρυτσάνης
Διπλ/χος Μηχ/γος Μηχ/κος


Σύντομο Βιογραφικό:
Σπούδασα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Northumbria University Μηχανολόγος Μηχανικός. Ολοκλήρωσα με Έπαινο τις Μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκα στα ορυχεία και στις τεχνικές εταιρείες της περιοχής μας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη υλοποίησης σημαντικών έργων (Ολυμπιακά Έργα, αναβάθμιση ΑΗΣ, κλπ), εργάστηκα ως Μηχανικός Παραγωγής σε πολυεθνική εταιρεία και διετέλεσα στο κεντρικό εργοστάσιο αυτής Διευθυντής παραγωγής εργοστασίου. Επέστρεψα στην περιοχή μας και σύστησα εταιρεία στο κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία είναι σε ισχύ μέχρι σήμερα, υλοποιώντας έργα άνω των 7,0 MW και επενδύοντας στην περιοχή μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια