ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Νέες “καμπάνες” για κάπνισμα σε καφέ μπαρ



Σαφάρι ελέγχων για την τήρηση ή μη των διατάξεων του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποιήθηκε εκ νέου το Σαββατοκύριακο σε καταστήματα καφεστίασης της Πτολεμαΐδας
, από κλιμάκιο ελεγκτών των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, το οποίο συνοδευόταν μάλιστα κι από αστυνομικούς, το οποίο επέβαλε και τα προβλεπόμενα πρόστιμα των 500 ευρώ στους παραβάτες καταστηματάρχες που επέτρεπαν σε πελάτες τους να καπνίζουν, όσο και σε πελάτες που συνελήφθησαν να καπνίζουν.
Δεν πρόλαβαν καλά καλά να περάσουν οι γιορτές, που από ό,τι φάνηκε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είχαν ατονήσει τους ελέγχους, και νέοι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη για την τήρηση της απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
Στο στόχαστρο βρέθηκαν καφετέριες, μπαρ και καφενεία στο κέντρο της πόλης, είδηση που έκανε αμέσως το γύρο στα κεντρικά καταστήματα καφεστίασης, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν αμέσως τα σταχτοδοχεία από τα τραπέζια αλλά και τα ανθοδοχεία που παίζουν σε πολλές περιπτώσεις το ρόλο των σταχτοδοχείων. Ιδιαίτερα που σύμφωνα με το νόμο σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί υπότροπος προβλέπεται διπλασιασμός του προστίμου, ενώ προβλέπεται ακόμη και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.
Το ευτύχημα ήταν ότι βοήθησε ο καιρός, με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα τραπεζάκια όσων καταστημάτων είχαν προνοήσει να βγάλουν από τώρα τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους, οπότε έβλεπε κανείς τους θαμώνες αρκετών καταστημάτων να πίνουν τον καφέ τους στο ύπαιθρο.
Βέβαια οι επαγγελματίες του κλάδου διαμαρτύρονται, καθώς όπως δήλωσε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος, ο κ. Σίμος Καλαϊτζόπουλος, η οικονομική κρίση ήδη έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό το τζίρο των καταστημάτων, ενώ σε συνδυασμό και με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου πολλαπλασιάζονται οι επιπτώσεις στη λειτουργία των καταστημάτων τους και απειλούνται νέα λουκέτα.
Όσοι επαγγελματίες τέλος δεν έχουν προνοήσει να δημιουργήσουν ημιυπαίθριους χώρους για τους καπνιστές πελάτες τους, εύχονται να κρατήσει ο καιρός γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μειωθεί περαιτέρω η κίνηση στα καταστήματά τους.

Ρ.Β.        ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

18 Σχόλια

  1. Στο αμυνταιο ποτε θα ερθουν να ησυχασουμε απο την μποχα;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αντε αμην, σαν τους σωσιες τους περιμενουμε. Καθε μερα στον κλιβανο τα πεταμε τα ρουχα

      Διαγραφή
    2. Αυτός που θα σε σώσει λέγεται σωτήρας, όχι σωσίας!
      Χριστέ μου !!!

      Διαγραφή
  2. ειμαι μη καπνιστης και πρωην καταστηματαρχης...τα μαγαζια μου τα ειχα για ποτες και καπνιστες οποιος δεν καπνιζη και δεν πινη να κατσει σπιτι του δεν τον θελει κανενας... και δεν θα με πει κανενας ποιον θα βαλω στο μαγαζι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙΣ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙΣ
      ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ
      ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. Μάθε να γράφεις πρώτα

      Διαγραφή
    3. αι απο δω ρε 9 28 που τσαμπουκαλευτηκες κιολας. γι αυτο εισαι πρωην καταστηματαρχης, ειναι ξεκαθαρος ο λογος

      Διαγραφή
    4. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ..9:44....ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ??? ΑΚΟΥ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!ΠΟΥ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΣΕΝΑ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ!

      Διαγραφή
    5. Αφου εισε προην πιο μαγαζη σου ρε μεγαλε?

      Διαγραφή
  3. Σε λιγο καιρο θα καθομαστε μονι μαS στα μαγαζια μαs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν πανε στα σκόπια σούζα κάθονται οι δικοι μας και δεν τους περνάει ιδεα να αναψουν τσιγάρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στην Ευρώπη το παίζουν ευρωπαίοι καπνίζουν έξω από το μαγαζί

      Διαγραφή
  5. Οι Νομοι πρεπει να εφαρμοζονται.
    Οι καπνιζοντες απολαμβανουν τον καφε τους με τρια η και περισσοτερα τσιγαρα
    και κυριολεκτικα ταλαιπωρουν βαναυσα τους παρευρισκομενους μη καπνιστες.
    Παντα ομως πρωτοι εμεις παντα βασιλικοτεροι του βασιλεως, αδραξαμε την ευκαιρια να εφαρμοσουμε τον νομο στις νεες χωρες στους κατ εξοχην παραβατικους Νομους παντα βεβαια εξ αιτιας του δικου σας υπερβαλοντος ζηλου.
    Αυτο το τελευταιο παρακληση να συνεκτιμηθει αναλογα απο τους επιβαλοντες τη εφαρμογη του νομου.
    Για να μη δυσανασχετει ο πολιτης και ο επαγγελματιας στην εφαρμογη του νομου
    θα πρεπει κατ αρχην να εφαρμοζεται με την ιδια συνεπεια και ζηλο σε ολους και σε ολλα τα γεωγραφικα διαμερισματα της χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΥΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ Κ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ? Κ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Κ ΤΟΣΟ ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ?ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΑΑ.... ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΜΑΓΑΖΙ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ καπνίζω σε όλα τα μαγαζιά και θα καπνίζω γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει έλεγχος. Όλα είναι για λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο σπίτι σου όμως δεν καπνίζεις γιατί σκέφτεσαι τα παιδιά σου, επομένως μην πουλάς πνεύμα, εξυπνάκια. Και να μην υπάρχει έλεγχος, υπάρχει νόμος. Και μάλιστα απόλυτα δίκαιος και σωστός νόμος. Δεν έχεις λοιπόν παρά να τον τηρήσεις. Εσύ όμως (και οι όμοιοί σου) κουβαλάς έναν ψευτοτσαμπουκά, έτσι, χωρίς λόγο. Αντί λοιπόν να σκεφτείς να κόψεις το κάπνισμα το οποίο σε σκοτώνει καθημερινά, σκέφτεσαι να συνεχίζεις να καπνίζεις, έτσι, για σπάσιμο. Καημένε.....

      Διαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .